Medicii trag un semnal de alarmă asupra alimentelor pe care le consumăm, dar există și un fenomen periculos care afectează tot mai mulți români. Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a precizat că acesta atacă, în principal, sistemul nervos.
Acesta consideră că sunt multe alimente în comerț care ne îmbolnăvesc, fiind esențial să citim etichetele produselor pentru a evita aditivii artificiali, conservanții și alte ingrediente nesănătoase pentru organism.
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, explica medicul Vlad Ciurea, la Antena 3.
Din nefericire, nu doar alimentația este vinovată pentru apariția diverselor boli. Poluarea afectează, în mare parte, sistemul nervos, dar este toxică și pentru plămâni. Și, din nefericire, este un fenomen care nu poate fi controlat.
„Poluarea are un efect extraordinar de prost. În București, poluarea a ajuns la 75%, Beijing are 80%. Nu înțeleg acest lucru. Noi, totuși, am fost un oraș curat. Treptat a crescut poluarea. Crește poluarea auto, de acord, crește poluarea prin aviație, dar chiar să arzi cauciucuri în apropierea Bucureștiului, să faci fum parcă intenționat, la ce duce acest lucru? La partea financiară, pentru unii. Dar nu te gândești că tai oxigenul copiilor tăi? Copilașul ăla din bătătură, dintr-o dată nu mai este normal… O ia la fugă, face acel sindrom ADHD… Adică nu se mai poate controla, ca atenție, ca mișcare, ca activitate. Deci crești în curtea ta un copil bolnav, pentru că i-ai tăiat oxigenul cu foarfeca.
Asta este poluarea. Atacă direct sistemul nervos acea poluare, intră în plămâni, este toxică pentru plămâni. Toți fumătorii și cei cu probleme de plămâni au dus-o foarte prost în perioada COVID-ului, iar această poluare se duce… unde? 20% din oxigen se duce rapid în creier și intoxică tot creierul. Deci nu te mai poți coordona, nu mai poți desfășura o activitate normală, nu mai poți performa, și din cauza aceasta, activitatea sistemului nervos scade. S-a dovedit clar că în timpul poluării, orașele poluate, copilul acela mic și frumos nu mai are inteligență comparativ cu cel din zona de munte. Dintr-o dată, apare diferența”, a mai susținut celebrul neurochirurg.