George Tuță, REPLICĂ după ce Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor: „Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1”

Publicat: 11/06/2024, 10:40
Actualizat: 11/06/2024, 11:18

Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1, este mesajul lui George Tuță, candidatul PSD-PNL, după ce Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1″, transmite pe Facebook George Tuță.

George Tuţă, se află pe primul loc în opţiunile electoratului pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, obţinând 36,49% din voturi (33.576 voturi), potrivit rezultatelor parţiale prezentate marţi de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea datelor din 158 de secţii. Principalul său contracandidat, candidatul Alianţei Dreapta Unită, Clotilde Armand, primarul în funcţie, a obţinut 35,76% (32.904 voturi).

VEZI AICI: EXCLUSIV | Cum a scăpat Clotilde Armand, după patru ani, chiar înaintea noilor alegeri, de dosarul ”fraudă la alegerile locale din Sectorul 1”

Clotilde Armand: „Am depus cerere de renumărare”

Clotilde Armand a reacţionat pe Facebook după ce procesul electoral a fost suspendat. Ea acuză tentative de fraudă la numărarea voturile din mai multe secţii şi a declarat că au fost numărate buletinele din doar 40 din cele 166 de secţii de votare şi cere renumărarea.

Clotilde spune că diferența de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte mică.

Tocmai  de aceea, afirmă încă primarul Sectorului 1, s-au grăbit cei din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat, potrivit lui Clotilde Armand.

Scurt update. Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare.

Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat” – Clotilde Armand

Ea mai spune și că au fost probleme în procesul electoral – „Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”.

Biroul Electoral din Sectrorul 1 a decis, luni seară, reprogramarea operaţiunii de verificare şi centralizarea rezultatelor procesului electoral în circumscripţia electorală a Sectorului 1, începând cu data de 11.06.2024, începând cu ora 09.00.

Haosul, debandada şi circul au fost extrem de prezente în Sector. Ce avem în spatele nostru e o lipsă de respect şi o umilinţă pentru oamenii, care la urma urmei lucrează pentru democraţie”, a reacţionat ​George-Cristian Tuță.

Materialele electorale au fost păzite de jandarmi

Biroul Electoral a explicat că a preluat în custodie, sub pază militarizată, materialele electorale utilizate de către secţiile nepreluate până în prezent.

Reprezentanţii secţiilor de votare şi cei ai partidelor s-au plâns că procesul electoral a durat mai bine de 40 de ore. Această sistare vine după ce mai mulți președinți de secții de votare au fost ținuți peste zeci de ore în căldură, fără apă şi fără hrană.


CITEȘTE ȘI:

USR, ofensivă totală: Clotilde Armand cere RENUMĂRAREA voturilor la Sectorul 1!

PNL S1: „George Tuță este noul PRIMAR al Sectorului 1! Clotilde Armand să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×