O icoană a Sfintei Parascheva din Biserica Adormirii Maicii Domnului din Târgoviște a început să plângă cu lacrimi de mir, un fenomen care a atras numeroși credincioși și curioși. Parohul bisericii, Ion Popa, a descris acest eveniment ca pe un semn divin.
Fenomenul a fost observat pentru prima dată de o femeie venită să se roage în biserică pentru o intervenție chirurgicală dificilă. Aceasta a remarcat că pe chipul Sfintei Parascheva, în jurul orei 14:30, au apărut lacrimi de mir. Vestea s-a răspândit rapid în comunitate, atrăgând atât credincioși, cât și curioși la biserică.
„Este o minune a lui Dumnezeu și minunile nu se fac gratuit. Dumnezeu transmite un mesaj”, a declarat preotul Ion Popa, care slujește în acest lăcaș de mai bine de două decenii.
Preotul a explicat că Sfânta Parascheva are o legătură specială cu această biserică, deoarece legenda spune că moaștele ei ar fi fost păstrate aici în trecut. Nu este prima dată când icoana lăcrimează.
Parohul a menționat că în trecut, în momente de încercare, icoana a plâns de asemenea, subliniind că evenimentele de acest fel nu sunt întâmplătoare.
„A mai plâns atunci când am trecut prin situaţii grele, şi de data asta avem o situaţie grea, avem un şantier aici”, a adăugat parohul, sugerând că situația actuală a bisericii, aflată în mijlocul unui șantier, ar putea fi legată de această minune.
De când fenomenul a fost observat, biserica a fost vizitată de un număr mare de persoane. Credincioșii se roagă și fotografiază icoana, sperând să capteze un moment al acestei manifestări miraculoase, conform Observator News.
De-a lungul timpului, plânsul icoanelor a fost un subiect de controversă și investigații. În unele cazuri, au fost descoperite fraude, în timp ce în altele nu s-a găsit nicio sursă artificială pentru lacrimi. Explicații științifice, cum ar fi condensul datorat diferenței de temperatură, nu au reușit să clarifice pe deplin aceste fenomene.
Pentru credincioșii din Târgoviște, plânsul icoanei Sfintei Parascheva este văzut ca un semn divin și o chemare la rugăciune.