Gabriela FIREA a făcut analiza alegerilor: ”Mă așteptam să pierd, dar nu la o diferență atât de mare” / ”Nu mă voi apăra învinovățind pe altcineva”

Gabriela FIREA a făcut analiza alegerilor: ”Mă așteptam să pierd, dar nu la o diferență atât de mare” / ”Nu mă voi apăra învinovățind pe altcineva”
Publicat: 12/06/2024, 11:30
Actualizat: 12/06/2024, 11:32

Gabriela Firea a declarat că se aștepta să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei, însă nu la o diferență atât de mare față de Nicușor Dan. Ea a menționat că a avut parte de o campanie electorală mult prea scurtă și nu va învinovăți pe altcineva pentru rezultatul obținut. 

„161.761 de bucureșteni m-au votat duminică și le mulțumesc din tot sufletul pentru că au crezut în mine, în echipa mea și în soluțiile propuse de noi. Sunt convinsă că m-au votat cu mintea, inima, credința și empatia lor,” a scris Firea pe Facebook, subliniind că a fost o campanie prea scurtă pentru a reaminti realizările sale ca primar general și pentru a explica planurile de viitor.

Firea a precizat că a reacționat întotdeauna cu modestie și demnitate, indiferent de rezultat, și că nu va da vina pe alții.

De aceea, nu mă voi apăra învinovăţind pe altcineva. Îmi fac doar mie reproşuri din care, cu siguranţă, am să învăţ pentru viitor. Şi, a propos de viitor, din păcate observ că sunt anumiţi analişti mai preocupaţi de “cariera mea politică” decât de viaţa oamenilor, de cum vor trăi ei de-acum înainte în Bucureşti : mai bine, la fel sau mai puţin bine. Un parcurs politic al cuiva este un fir de nisip comparativ cu existenţa oamenilor. Soarta lor ar trebui să ne preocupe pe toţi”, a completat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a explicat că nu îşi reproşează că a acceptat să candideze pe ultima sută de metri, când ceilalţi candidaţi erau în plină pre-campanie, lansaţi cu bugete imense şi nemăsurate de instituţii.

Răspunsul meu negativ, la 1 noaptea, după 16 ore de şedinţă, într-un moment de criză pentru partid şi pentru coaliţie ar fi însemnat egoism şi că mă gândesc doar la imaginea mea care ar fi suferit dacă pierdeam. Nu sunt un astfel de om. Am fost şi voi fi un coleg devotat, loial, cu dorinţa de a face bine oamenilor, chiar cu sacrificii personale. Am dovedit-o, în timp, de multe ori. Mă aşteptam să pierd, din cauza candidaţilor numeroşi din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferenţă atât de mare. Vom analiza cu toţii care au fost cauzele, în afară de campania dură, intensă, fără precedent, dusă împotriva mea de un an de zile (când aveam 10 puncte peste actualul primar general) şi aglomerarea culoarului politic. Vor mai fi examene politice anul acesta şi trebuie să ne pregătim mai bine”, a precizat Firea.

Ea mai spune că tocmai pentru că îi pasă, îţi doreşte să înveţe din această situaţie grea.

„A greşi e omeneşte, important este să-i tratăm cu respect, obiectivitate şi bună-credintă atât pe toţi cei care ne apreciază şi susţin dar, în egală măsură, şi pe cei care ne critică, dezaprobă, contestă. Mai consider că : şi un scor mic trebuie să ne dea de gândit, dar şi un scor mare. O reuşită înseamnă aşteptări imense din partea cetăţenilor şi promisiuni ce trebuie îndeplinite. Îi felicit pe toţi câştigătorii din alegerile locale şi europarlamentare! Le mulţumesc sincer, cu emoţie si recunoştinţă, inimoşilor mei colegi de la Bucureşti : Daniel, Robert, Hazem, Anca, George, Cristina, Alex şi toţi tinerii care ne-au însoţit zi şi noapte. Sunteţi în inima mea pentru totdeaunaA fost o lună plină de efort, dinamism, implicare, dorinţă de a explica şi interacţiona cu oamenii, în care i-am simţit aproape, coechipieri, pe colegii mei : Marcel, Paul, Mihai, Sorin, Eugen, Bogdan. Chapeau bas! Îmi pare rău că nu am reuşit să obţin mai mult acum.

Activitatea mea nu se va opri aici. Voi fi neobosită în a promova aceste valori. Cu Dumnezeu și gândul bun înainte!” a concluzionat Firea.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela Firea, mesaj pentru bucureșteni după rezultatele alegerilor pentru Primăria Capitalei: „Am intrat în cursă mai târziu decât ceilalți”

Ce au schimbat în București alegerile locale din 2024. PSD și PNL câștigă cinci din șase primării de sector, dar pierd Primăria Capitalei

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×