2,5 milioane de români au votat PNL, la alegeri/Filialele eu decis în unanimitate ca Partidul Liberal să aibă candidat propriu la prezidențiale

Publicat: 14/06/2024, 18:18

Liberalii vor merge la alegerile prezidențiale cu propriul candidat, a declarat vineri președintele partidului, Nicolae Ciucă. Acesta spune că a analizat situația împreună cu toți președinții de filiale din țară, însă rezultatele obținute la alegerile locale și europarlamentare i-au determinat să ajungă la concluzia că PNL rămâne cel mai puternic partid de dreapta. 

Conducerea PNL s-a întâlnit cu președinții filialelor de partid din întreaga țară, ca să analizeze rezultatele alegerilor care tocmai s-au încheiat. Au discutat pe scorul politic al PNL de peste 30% și 2,5 milioane de voturi obținute, spune președintele liberalilor, Nicolae Ciucă. După 6 ore de discuții, președinții au decis ca PNL să aibă propriul candidat la alegeruile prezidențiale.

În urmă cu puțin timp, am încheiat întâlnirea conducerii Partidului Național Liberal cu președinții de filială din întreaga țară. Am avut o analiză a rezultatelor obținute la alegerile locale și europarlamentare și, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la Biroul Electoral Central. Discutăm despre scorul politic al Partidului Național Liberal de peste 30% și un număr de 2.500.000 de voturi și folosesc acest prilej încă o dată, pentru a le mulțumi tuturor românilor care au avut încredere și au votat Partidul Național Liberal și le mulțumesc și celor care nu au votat, fiind convins că odată ce vom evolua în pregătirea și derularea alegerilor următoare, vor cântări și vor vedea toate realizările pe care Partidul Național Liberal la realizat în administrația locală și la guvernare. Acest vot, totodată, confirmă, reconfirmă Partidul Național Liberal ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România. De asemenea, pe parcursul celor aproximativ 6 ore, am avut dialog și am lăsat fiecare președinte de filială să își exprime propria analiză, propriul punct de vedere, iar la final am avut o discuție legată de perspectiva alegerilor viitoare și, în unanimitate, toți președinții de filială au susținut ca Partidul Național Liberal să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale. Ca atare, de aici înainte vom continua să asigurăm participarea Partidului Național Liberal la guvernare.

Nicolae Ciucă vrea să se asigure că și partenerii de coaliție vor avea aceeași „atitudine onestă” și din partea PSD și pe care aceștia au afișat-o de când s-a înființat această alianță politică.

Sperăm în aceeași atitudine onestă și de parteneriat politic așa cum l-am avut și până acum în coaliție și, desigur, tot ceea ce se va decide vizavi de data alegerilor vom analiza în coaliție și se va comunica atunci când Guvernul va lua o decizie pe acest subiect, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și:

Rareş Bogdan: „Nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea”/ „PNL este obligat să aibă candidat la preşedinţia României”

Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Cristian Tuţă este oficial noul primar al Sectorului 1 în ciuda zbaterilor Clotildei Armand”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×