Robert Nica, unul dintre cei mai căutați infractori români, a FUGIT în Italia. Temutul lider INTERLOP încearcă să scape de pușcărie

Publicat: 20/06/2024, 08:30

Robert Nica, unul dintre cei mai căutați infractori români, a reușit să fugă din țară. Fostul lider al grupării Sportivilor s-ar fi refugiat în Italia, unde ar fi luat legătura cu un alt fugar celebru, la rândul său membru marcant al organizației criminale bucureștene. 

Fost rugbist, Robert Nica s-a făcut remarcat încă din anii ’90, când a fost unul dintre oamenii de încredere ai afaceristului Nicu Gheară. Ulterior, Nica a devenit unul dintre liderii așa-zisei grupări a Sportivilor sau a „Bercenarilor”, în condițiile în care cei mai importanți dintre membri erau concentrați în cartierul Berceni.

Gruparea Sportivilor a cunoscut ascensiunea maximă după 2004, odată cu destructurarea clanului Cămătaru. Aflați în solda fraților Nuțu și Sile Cămătaru, cei din gruparea Sportivilor au preluat o parte din fostele afaceri ale acestora. Doi ani mai târziu, polițiștii și procurorii DIICOT au destructurat și gruparea din Berceni, iar cei mai importanți dintre membri, printre care și Robert Nica, au ajuns în arest.

Condamnat din cauza drogurilor

Ulterior, Robert Nica s-a implicat în afaceri imobiliare, iar odată cu trecerea anilor, a devenit unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din județul Ilfov. Ajuns om de afaceri, Robert Nica a negat că ar mai avea legături cu mediile infracționale. Totuși, acesta s-a apucat de droguri, iar de aici, imperiul financiar pe care reușise să-l pună pe picioare s-a destrămat în numai câțiva ani.

Pe lângă mai multe dosare penale pentru violență în familie, bărbatul a fost prins și drogat la volan. Totodată, Nica a fost prins de mai multe ori de Poliție și Jandarmerie în timp ce deținea droguri pentru consum propriu.

Toate aceste evenimente i-au adus o mulțime de dosare penale, care, anul acesta, la data de 27 mai, i-au adus și prima condamnare definitivă, cu executare. În acest sens, Curtea de Apel București l-a condamnat la 1 an și 9 luni de detenție pentru deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. Pe numele bărbatului erau două dosare de acest gen, primul întocmit la data de 6 noiembrie 2021, iar al doilea, din 17 februarie 2023.

Ar putea să execute pedeapsa în libertate

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că înainte ca magistrații Curții de Apel București să dea decizia de condamnare, Robert Nica ar fi luat legătura cu prietenul lui Mircea Nebunu, stabilit la rândul lui în Italia, după ce Curtea de Apel Arad l-a  condamnat la un an și o lună de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis.

Mircea Nebunu s-a folosit de faptul că, în Italia, conducerea fără permis nu constituie infracțiune și a fugit acolo știind că, din acest motiv, italienii vor respinge cererea de extrădare trimisă de autoritățile române.

Deși se afla sub control judiciar, Nica a reușit să ajungă ilegal până în Italia, unde ar fi anunțat că intenționează să-și execute pedeapsa. Liderul interlop ar miza pe faptul că ar putea să-și execute sentința în libertate, cu o brățară de localizare prinsă de picior.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că reprezentanții Ministerului de Interne italian nu ar fi notificat Poliția Română în legătură cu situația lui Robert Nica, astfel că urmăritul figurează în continuare pe site-ul Poliției Române, la categoria „Most wanted”.


CITEȘTE ȘI:

Situație dezastruoasă la Poliția Constanța, în plin sezon estival. Două femei, singurii polițiști dintr-o comună de pe litoral!

Gheorghe Dincă și-a TATUAT corpul cu versete din BIBLIE. Criminalul este convins că în arest s-a produs o minune

Procurorii DNA cercetează modul în care un cunoscut șef din Poliție s-a PENSIONAT la 40 de ani. Ofițerul a fost șef peste județul milionarilor

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
De ce nu au mai debarcat trupele lui Hitler în Marea Britanie?
×