Lucrări de peste 162 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii energetice în zona Balotești, scoase la licitație de Rețele Electrice

Lucrări de peste 162 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii energetice în zona Balotești, scoase la licitație de Rețele Electrice
Publicat: 22/06/2024, 16:00

Compania Rețele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice, o procedură de achiziție de lucrări pentru modernizarea mai multor linii de medie tensiune din zona localității Balotești, județul Ilfov, în valoare de peste 162 de milioane de lei.

Proiectul vizează linii aeriene de 20kV si 0,4kV în ce mai mare parte localizate în zona Balotești, dar și Snagov, Periș, Corbeanca și Otopeni. Lucrările vor consta în modernizarea rețelei de medie tensiune (20kV) prin trecerea acesteia în subteran, fiind înlocuită și reconfigurată rețeaua pe o lungime de 113 km, în perimetrul Balotești, Săftica, Măgura, Ghermănești, zona institutului Ana Aslan.

Beneficiari ai acestui proiect vor fi 15.000 de clienți, persoane fizice și juridice.

Proiectul vizează zona Balotești, Ilfov, care s-a dezvoltat agresiv în ultimii ani atât în sectorul rezidențial, cât și în cel de business. Clienții din această zonă au medii de consum de energie electrică mult peste media țării; mulți dintre aceștia sunt prosumatori. Rețeaua de distribuție din această zonă a fost dezvoltată în urmă cu câteva zeci de ani, când Ilfov era Sector Agricol. În momentul de față, când Ilfov este o zonă metropolitană cu o dezvoltare foarte puternică, galopantă în ultimii 15 ani, rețeaua de distribuție din unele zone, așa cum este și Balotești, nu mai corespunde actualelor nevoi de consum și distribuție, prin urmare este nevoie să îi creștem capacitatea atât pentru consum, cât și pentru producție de energie electrică. Cea mai mare parte a lucrărilor vor consta în construirea unei rețele de distribuție reziliente, care poate suporta fără probleme nevoia de consum și dezvoltare a zonei, prin realizarea de rețele subterane, complet protejate și automatizate. Tranziția energetică presupune rețele inteligente și reziliente, iar în județul Ilfov, unde avem consumuri specifice de energie mari și unde este cea mai mare densitate de prosumatori din țară și cu cea mai mare putere instalată, este esențial să gestionăm o rețea de distribuție robustă și eficientă care să ofere clienților noștri o calitate ridicată a serviciului de distribuție atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial’, a declarat Mihai Pește,  director general al companiilor Rețele Electrice.

În cadrul aceluiași proiect vor fi instalate 89 de posturi de transformare noi și vor fi modernizate 40 de posturi de transformare existente.

Totodată, vor fi puse în funcțiune secțiuni noi de rețea de joasă tensiune în lungime de 26 de kilometri, care vor deservi în special clienții casnici.

Proiectul are aproape 167 milioane de lei (fără TVA), și este co-finanțat prin Fondul pentru Modernizare cu o valoarea maximă de 131,8 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 16 iulie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 44 de luni de la încheierea contractului.

Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
De ce nu au mai debarcat trupele lui Hitler în Marea Britanie?
×