Bloomberg: Vladimir Putin a deschis un nou front în RĂZBOIUL HIBRID împotriva NATO, prin activități destabilizatoare în zona Mării Baltice

Bloomberg: Vladimir Putin a deschis un nou front în RĂZBOIUL HIBRID împotriva NATO, prin activități destabilizatoare în zona Mării Baltice
Publicat: 20/06/2024, 16:14

Rusia a intensificat activitățile destabilizatoare în regiunea Mării Baltice, printr-o serie de acțiuni ilegale, inclusiv acte de sabotaj, care iau prin surprindere statele membre NATO, notează grupul media Bloomberg.

Agenți ai Poliției de frontieră din Rusia au fost filmați, în mai, în timp ce demontau balizele care demarcau culoarele de navigație pe Râul Narva, aflat la granița ruso-estonă. Incidentul din 23 mai nu a fost comis de Rusia în secret, iar Estonia a admis că este un semnal explicit adresat statelor baltice și Occidentului.

”Incidentul a fost catalogat ca înscriindu-se într-o serie de acțiuni menite să provoace și să destabilizeze națiunile care au o frontieră cu Rusia și Belarus pe lungimea de 3.550 de kilometri. Nefiind considerate atacuri convenționale care să atragă o ripostă colectivă a NATO, episoadele de acest fel s-au intensificat de când Rusia a lansat războiul contra Ucrainei, în 2022”, comentează grupul media Bloomberg.

”Această realitate transformă tot mai mult regiunea baltică în al doilea front al conflictului Occidentului cu Moscova”, subliniază Bloomberg.

”Rusia poartă în prezent două războaie. Un război concret, convențional, în Ucraina. Celălalt este un război hibrid în Europa și în Occident, în scopul influențării tonului discursului public și, într-un anumit sens, pentru a ne afecta sentimentul de securitate”, a atras atenția Alexander Stubb, președintele Finlandei.

Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda și Polonia au raportat, în ultimele luni, incidente precum venirea masivă a imigranților la frontiere, acte de sabotaj și perturbarea semnalului GPS.

Alianța Nord-Atlantică a anunțat, săptămâna trecută, că va contracara activitățile ostile ale Rusiei, care includ acte de sabotaj și atacuri cibernetice.

”Am observat cazuri de sabotaj, tentative de incendiere, atacuri cibernetice și dezinformare. Vom elabora opțiuni de ripostă din partea NATO, mă aștept să includă intensificarea monitorizării, schimburi de informații secrete, consolidarea apărării infrastructurii esențiale, inclusiv a infrastructurii submarine și cibernetice, dar și restricții privind personalul serviciilor secrete ruse în spațiul Alianței”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Opt state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv România, au cerut Uniunii Europene să interzică circulația liberă a diplomaților ruși în spațiul comunitar și să o limiteze la țara în care sunt acreditați.

Rusia și China au intensificat activitățile de spionaj în Germania și generează amenințări asupra arhitecturii de securitate a Europei, prin tentative de influențare a proceselor democratice, a avertizat marți Nancy Faeser, ministrul german de Interne.

Foto: Profimedia

Citește și:

Hezbollah vizează Haifa și Tel Aviv dacă Israelul va ataca Libanul. „Organizația va lovi simultan ținte protejate de Iron Dome și David′s Sling”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text