CJ Ilfov protejează județul cu dronă cu termoviziune/Echipamentul previne evenimentele care ar putea periclita viața și siguranța cetățenilor

CJ Ilfov protejează județul cu dronă cu termoviziune/Echipamentul previne evenimentele care ar putea periclita viața și siguranța cetățenilor
Publicat: 25/06/2024, 09:12
În timp ce județul Ilfov își pune la punct aspectele esențiale ale infrastructurii, implementează și o serie de investiții de tip smart menite să îmbunătățească viața comunității. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat că acestea acoperă domenii variate; de la mobilitate şi educaţie, până la servicii publice şi securitate, punând accentul pe utilizarea eficientă a tehnologiei în favoarea cetăţenilor şi a mediului înconjurător.
Canicula pare să nu fie o piedică pentru echipele de muncitori care se ocupă de extinderea rețelei de apă și canalizare din Bragadiru și Clinceni. Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, spune că lucrările de apă și canalizare au avansat într-un procent de 37,22%, în Bragadiru și Clinceni.
𝑆𝑡𝑎𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑓𝑖𝑧𝑖𝑐 𝑎𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝐵𝑟𝑎𝑔𝑎𝑑𝑖𝑟𝑢 𝑠̦𝑖 𝐶𝑙𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑖 𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑙𝑎 37,22%. 𝑆𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑡̦𝑒𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑙𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝑎𝑝𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑙𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑝𝑎̆ 𝑢𝑧𝑎𝑡𝑎̆. 𝐶ℎ𝑖𝑎𝑟 𝑑𝑎𝑐𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑣𝑎𝑟𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑐𝑎𝑛𝑖𝑐𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒, 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑡𝑒𝑟𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡.
Pe de altă parte, județul Ilfov se află deja în viitor, unde implementează tehnică modernă pentru siguranța cetățenilor. Este vorba despre achiziționarea unei drone destinată nsă intervină în situațiile de urgență.

Anul trecut a fost achiziţionată o dronă DJI Matrice 30T de către Consiliul Judeţean Ilfov, concepută special de către compania DJI pentru intervenţiile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Această dronă portabilă este echipată cu o cameră de înaltă performanţă, având gimbal şi patru senzori, inclusiv o cameră cu unghi larg, o cameră cu zoom, un telemetru laser şi o cameră cu termoviziune. Cu această nouă resursă pusă la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti-Ilfov se vor putea efectua misiuni de supraveghere şi intervenţie în situaţii de urgenţă cu precizie şi eficienţă sporite. Acest eveniment a marcat un pas semnificativ către creşterea securităţii în judeţul Ilfov şi către continuarea bunei cooperări dintre CJI Ilfov şi ISU B-IF.

Tot în Ilfov, în anii anteriori, a mai fost utilizat un tip asemănător de echipament, aflat în dotarea CJ Ilfov, destinată să proteje viața și integritatea locuitorilor.

De asemenea, în baza protocolului de cooperare din 2021 şi a proiectului „Tehnică modernă pentru siguranţa ta”, pe parcursul anului trecut, drona DJI Matrice 210 RTK V2 a fost utilizată în activităţile specifice ISU B-IF când ne-a fost solicitat acest lucru. Drona aflată în dotarea Judeţului Ilfov – Consiliul Judeţean este folosită, astfel, şi în activitatea specifică a ISU B-IF, în cadrul unor evenimente excepţionale, cu caracter non-militar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate este necesară adoptarea de măsuri urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor de intervenţie, a mai spus Thuma.

Citește și:

Top 10 PREȘEDINȚI de consilii județene la alegerile din 2024. PSD domină cu cei mai mulți președinți aleși | VIDEO

Anual, aproape 1000 de copii sunt aduși pe lume în SJCU ILFOV/ Consiliul județean a investit substanțial în MODERNIZAREA unității spitalicești

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Gabi FIREA, în lacrimi! Primul anunț după tragedie: A plecat spre o lume poate mai...
Documente obligatorii. Fără ele nu poți ieși din țară cu mașina
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O placă bizantină rară sculptată în os, descoperită într-un oraș din Rusia
×