Surprize neplăcute în BULGARIA pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia. Amenzile, „reînviate” și după 3 ani

Surprize neplăcute în BULGARIA pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia. Amenzile, reînviate și după 3 ani
Sursa foto: Profimedia images
Publicat: 24/06/2024, 09:09

Românii care călătoresc cu mașina spre Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice, se confruntă cu numeroase surprize neplăcute pe drum. Bulgarii au „reînviat” amenzi chiar și după 3 ani.

Zeci de mii de români aleg anual să meargă cu mașina în Grecia, insula Thassos fiind una dintre destinațiile favorite, însă mulți dintre turiști nu sunt conștienți de taxele pe care trebuie să le plătească încă de la ieșirea din țară.

Mulți turiști au impresia că pot circula fără restricții pe drumurile din Bulgaria, dar se confruntă adesea cu amenzi și controale stricte, uneori amenzile pot fi „reînviate” chiar și la trei ani distanță.

Pe grupurile de Facebook destinate turiștilor români, numeroase persoane au raportat amenzi primite din Bulgaria pentru diverse încălcări ale regulilor de circulație.

„Tocmai ce am primit o amendă de 100 de leva din Bulgaria, din 2021. Aveți idee de procedură? Pot plăti prin internet banking în cont?”, a postat un utilizator.

Răspunsurile au variat, unii recomandând plata amenzilor pentru a evita probleme viitoare, în timp ce alții susțin că amenzile mai vechi de trei ani ar trebui anulate.

Mulți turiști au menționat dificultăți în a plăti amenzile din străinătate, iar unii au decis să ignore aceste sancțiuni, considerând că nu vor avea consecințe pe termen lung.

Așa a aflat că în aceeași situație se găsesc mulți compatrioți. „Și eu… a doua primită”, a spus cineva. „Și ați plătit comision?”, a mai întrebat autorul postării. „Dacă plătești comision sau nu, depinde de cardul pe care îl ai și banca”, i-a răspuns cineva.

„Eu zic ca este mai bine să plătiți, și dacă o plătiți în termen de 7 sau 14 zile, nu mai știu exact, plătiți cu 30% mai puțin. Cred că la BCR nu o să fie cine știe cât comisionul, sau Revolut, atât trebuie să aveți grijă să țineți dovada că ați plătit chiar 1, 2 ani, niciodată nu se știe”, i-a sfătuit o doamnă.

„Și dacă nu plăteșți ce are? Dacă lor le trebuie 3 ani să o trimită, tu de ce să nu-ți rezervi 30 ca să o plătești?”, a observat altul.

„Data emiterii este deja din luna a patra, la noi ajunge acum, nu mai ai nici o reducere”, a observat altcineva.

„Și eu am una de vreo 150 euro dată de echipaj de poliție pentru depășire pe linia continuă. Cred, o am din 2022, am încercat să plătesc de pe Revolut în contul de pe proces, dar nu am putut deoarece trebuiau acte bulgărești, m-am lăsat păgubaș și nu am plătit nimic”, a spus altul.

Nu uitați să păstrați dovezile plăților și să respectați termenele pentru a beneficia de reduceri la amenzile plătite în termen.

Pe lângă amenzile neplătite, turiștii trebuie să fie conștienți de taxele de drum și de pod, cum ar fi taxa de pod la Giurgiu și vignetele pentru Bulgaria, potrivit Adevărul.

De asemenea, în Grecia se plătesc taxe de autostradă la punctele de taxare, iar aceste costuri trebuie luate în considerare la planificarea călătoriei.

Sfaturi utile pentru o călătorie fără probleme în Grecia:

  • Plătiți taxele și vignetele în avans: Achiziționați vigneta pentru Bulgaria înainte de plecare sau imediat ce intrați în țară chiar din vamă.
  • Respectați regulile de circulație: Evitați viteza excesivă și respectați semnele de circulație pentru a evita amenzile. În Bulgaria, există atât radare fixe cât și radare mobile.
  • Păstrați dovezile de plată: Asigurați-vă că aveți toate chitanțele și dovezile de plată la îndemână în caz de verificări. Nu aruncați chitanțele nici dacă sunt vechi de ani de zile.
  • Planificați traseul: Alegeți traseul optim și informați-vă despre taxele și punctele de taxare de pe drum. În această perioadă traficul în vama dintre România și Bulgaria sau Bulgaria și Grecia este extrem de aglomerat. De preferat este să circulați în timpul nopții, însă trebuie să o faceți cu atenție sportită.
  • Verificați feriboturile: Dacă folosiți feribotul, verificați costurile și disponibilitatea biletelor în avans. Mulți turiști români care nu verifică orele în care circula aceste feriboturi stau ore în șir în cozi.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Ucraina se răzbună pentru Mariupol. Militari ruşi din Brigada 83 Aeropurtată sunt înconjuraţi de trei...
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Permisul auto se RETRAGE automat. Schimbare totală în Codul Rutier. Decizie vineri, 28 iunie
Vacanță în Turcia, cu mașina. Capcanele pe care trebuie să le evitați
Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2024. Urări și felicitări pentru cei care își serbează...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
De ce nu au mai debarcat trupele lui Hitler în Marea Britanie?
×