Rareș Bogdan îl contrazice pe Mircea Coșea, în privința unei potențiale crize economice: „Dacă crește o singură taxă PNL PLEACĂ de la guvernare”

Publicat: 24/06/2024, 19:42
Actualizat: 24/06/2024, 19:49

Profesorul Mircea Coșea a comentat evoluția economică a României, din ultima perioadă, precizând că recenta creștere a veniturilor, implementată de actualul Guvern, va genera o criză acută în viitor. Rareș Bogdan promite, însă, că PNL va ieși de la guvernare, dacă taxele vor fi majorate anul acesta.

Profesorul Mircea Coșea a făcut previziuni sumbre cu privire la economia României, susținând că recenta majorare a salariului minim și a pensiilor va aduce datorii și mai mari pentru țara noastră. Coșea a menționat că inflația va crește, concretizându-se în majorarea taxelor și a impozitelor.

„Suntem într-un deficit care crește în permanență, ne împrumutăm în permanență. Guvernarea nu trebuie să sacrifice economia actuală și de viitor pentru câteva  voturi în plus la alegerile care vin, indiferent că sunt pentru Parlament sau pentru președinție. E un sacrificiu pe care țara îl face aproape pentru nimic. Pentru că toate aceste creșteri, pe care acum Guvernul le face, fie că cresc anumite pensii, salariul minim, toate acestea înseamnă o producere în plus a inflației, prețuri mai mari, împrumuturi mai mari, toate aduc până la urmă o concluzie simplă: țara trăiește pe datorie. Îndatorarea României este mai rapidă decât creșterea economică a acestei țări. Ne așteaptă o creștere a impozitelor și taxelor.”, a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, liberalul Rareș Bogdan îl contrazice vehement pe Mircea Coșea, promițând românilor că taxele și impozitele nu vor fi majorate, anul acesta, în caz contrat PNL va ieși de la Guvernare, în frunte cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare. A fost extrem de clar. În prima fază pleacă Boloș din Guvern. Deci, dacă un singur punct de TVA, sau singură punct de impozit crește în acest an, exact așa cum am spus de început, deja este prea mult ceea ce am acceptat în septembrie anul trecut cu parcul, acel pachet fiscal. Nu am fost de acord cu scăderea plafonului de la 500.000 la 60.000 și bine am făcut. Partidul Național Liberal consideră că în acest moment, din păcate, cei care suportă toate măririle de salarii, toate cheltuielile explodate în cadrul statului sunt exclusiv privați.

Din păcate, doar privații resimt situația economică, nu și cei de la stat. Orice creștere de impozite și taxe, culmea, nu va rezolva situația economică decât pe termen scurt, dacă nu scădem cheltuielile bugetare și dacă nu chivernisim banul public.”, a declarat Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI:

Ne paște falimentul? Prof. dr. MIRCEA COȘEA: “Dacă taxele pe muncă s-ar micșora, statul ar obține mai multe beneficii. Asta înseamnă viziune!”

Rareş Bogdan: „Nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea”/ „PNL este obligat să aibă candidat la preşedinţia României”

Rareș Bogdan: „Am votat cu gândul la viața românilor de peste tot”/Prim-vicepreședintele PNL a avut un mesaj important la ieșirea de la urne

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a făcut istorie primind zero voturi la alegeri. De ce nu s-a votat...
5 zodii care au parte de noroc în iulie și august 2024. Viața lor se...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
În Coreea de Nord, un bărbat prins că asculta K-pop a fost condamnat la moarte...
Destinația anului 2024 se află în România. E un loc de basm și puțini îl...
Andreea Marin, declarații DUREROASE despre divorţul de Ştefan Bănică. Ce a scos la iveală
O nouă meserie ia locul ospătarilor, în plină criză de personal. Se pot angaja oameni...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Prima reacție a tatălui care și-a călcat accidental copilul cu mașina: „Îngerașul meu scump”. Bărbatul...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Kelemen: Varianta corectă ar fi ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să fie pe 30...
DEZASTRUL prezis cu 25 de ani ÎNAINTE să se întâmple!
Au primit interzis prin lege în România. Nu mai au drept de angajare. Sunt refuzați...
Se schimbă Codul Rutier. Ce obligații vor avea acești români
Andreea Bălan, incident pe scenă. Cum a reacționat artista când i s-a rupt tocul în...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Un an și o lună de când Dana Roba a fost căsăpită cu ciocanul în...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Cel mai vechi vin din lume, descoperit într-un mormânt roman din Spania
×