Marius Budăi, despre ultimatumul lui Ciolacu pentru liberali în privința alegerilor PREZIDENȚIALE: „Cerem doar ca PNL să-și respecte cuvântul dat”

Marius Budăi, despre ultimatumul lui Ciolacu pentru liberali în privința alegerilor PREZIDENȚIALE: „Cerem doar ca PNL să-și respecte cuvântul dat”
Marius Budăi / Sursa: MEDIAFAX FOTO-Alexandru Dobre
Publicat: 26/06/2024, 10:31

Deputatul PSD Marius Budăi, și fost ministru al Muncii în cabinetul lui Ciucă a discutat despre ultimatumul dat de premierul Marcel Ciolacu ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în legătură cu proiectul de hotărâre de guvern privind data alegerilor prezidențiale.

PSD exclude să modifice data alegerilor prezidențiale, stabilită deja în coaliție, în funcție de dorințele electorale ale partenerilor de coaliție de la PNL.

Budăi a subliniat că PSD așteaptă ca liberalii să respecte calendarul alegerilor convenit anterior de liderii coaliției:

“Pentru noi este extrem de simplu ca să spunem așa dar în același timp extrem de complicat. Noi nu cerem de la PNL decât să își respecte cuvântul pe care l-au dat. Am avut o înțelegere, au ieșit co-președinții coaliției, Marcel Ciolacu și Nicole Ciucă, au anunțat un calendar al alegerilor pe întreg anul 2024, a întărit nu mai departe de 2 iunie într-o declarație domnul Nicolae Ciucă acest calendar și vedem acum o întoarcere.

Nu cred că este normal, noi nu vrem altceva decât să își respecte PNL cuvântul dat și să mergem în continuare cu această coaliție pentru că perioada este complicată și avem de guvernat o țară.

Noi PSD așteptăm de la domnul general în rezervă Nicolae Ciucă să dovedească că are cuvânt, că are onoare, că își respectă cuvântul dat”, potrivit B1TV.

Romașcanu: PSD a făcut deja „o concesie” liberalilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că partidul a făcut deja „o concesie” liberalilor lăsându-i să decidă care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, o preferă.

În consecință, ministrul liberal de Interne ar trebui să ia această hotărâre săptămâna aceasta, pentru ca actul normativ să fie adoptat de către Executiv.

„Pe această discuție rămâne ca în cursul acestei săptămâni, domnul Predoiu, ca ministru de Interne, are două hotărâri de guvern pe masă, cea cu 15 septembrie și cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL fiind în măsură să acceptăm și data de 29 septembrie”, afirmă senatorul Lucian Romașcanu.

Romașcanu spune că PSD nu poate fi de acord cu „transformarea săptămânală a calendarului electoral”, pentru că „unii ar putea să nu ajungă în turul doi”.

„Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcție de aceste dorințe”, adaugă el.Din păcate, astăzi (n.r. marți) au fost încercări de a discuta iarăși aceste date. PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil, mai spune Romașcanu.

Senatorul refuză să se pronunțe asupra variantei în care miniștrii PNL ar putea să se opună semnării actului normativ privind alegerile în septembrie și exprimă speranța că PNL este un „partener care își respectă cuvântul dat”.

Asta e o discuție care se va purta după ședința de guvern. E prematur. Eu cred că avem un partener care își respectă cuvântul dat. (…) Suntem în situația în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali onoarea e destul de importantă și se vor ține de ceea ce au spus.

„Eu nu cred că se va rupe această coaliție”, a mai spus Romașcanu, răspunzând unei întrebări despre viitorul coaliției.

Citește mai mult pe acest subiect:

Strategia pe termen lung a coaliției / Lucian Romașcanu: Marcel Ciolacu, cel mai bine plasat candidat la alegerile PREZIDENȚIALE

PSD clarifică susținerea lui Mircea Geoană la prezidențiale/ Lucian ROMAȘCANU: PSD nu a fost solicitat să-i acorde un sprijin  domnului Geoană…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
A murit marea doamnă a României! Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață
Ileana Stana Ionescu a murit la 87 de ani
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Dacă păsările sunt dinozauri, de ce nu au sânge rece?
×