Ea este fata cu părul cel mai lung din România: măsoară 1,60 metri. „Când intră în baie, îi ia jumătate de oră numai să îl descurce”

Publicat: 30/06/2024, 09:00

Când o vezi pentru prima dată, fără să vrei, o cuprinzi cu privirea din cap până-n picioare. Nicoleta are un păr atât de lung, încât nu trece niciodată neobservată. Podoaba capilară a adolescentei de 14 ani măsoară 1,60 m, un record pentru România. Tânăra bucureșteancă și-a lăsat părul să crească încă din copilărie și își tunde doar vârfurile, o dată la opt luni. Părul Nicoletei nu doar că este lung, dar este și des, iar spălarea și uscarea lui presupune un adevărat ritual.

Până la 12 ani, cea care se îngrijea de podoaba capilară a Nicoletei era mama sa, dar, de un an, fata și-a asumat în totalitatea această sarcină, iar în timp a devenit foarte îndemânatică. Astfel, în doar jumătate de oră, Nicoleta reușește să își spele părul singură. Pentru a-i menținea frumusețea, ea are reguli stricte de îngrijire, folosind de fiecare dată cu generozitate ulei de argan, care nu doar că îi hidratează părul, dar o ajută și să-l pieptene mai ușor.

  • În fiecare lună, adolescenta consumă pentru spălarea părului cam un litru de șampon și un litru de mască de păr. Mama fetei nu s-a așteptat ca aceasta să ajungă să aibă un păr atât de lung și frumos. Când era mică, Nicoleta avea părul rar, doar că pe măsură ce a crescut s-a îndesit. Frumusețea podoabei capilare este moștenire de familie, de la bunica sa paternă, care are a avut dintotdeauna un păr sănătos și lung.
  • De curând, Nicoleta a ales să facă pentru prima dată în viața sa o schimbare de look. Transformarea a fost una radicală, ea lăsându-se pe mâinile unui hairstylist, care a obținut un rezultat extraordinar. Părul fetei a fost vopsit integral, operațiune care a durat aproape zece ore.

Nicoleta nu trece niciodată neobservată, nici când are părul prins în coadă împletită, așa cum obișnuiește să-l poarte, dar mai ales atunci când îl are despletit.

Podoaba capilară a adolescentei de 14 ani din București, care locuiește, însă, în Anglia, atrage atenția prin lungimea sa, dar și prin aspectul foarte sănătos.

„Toată lumea se miră de părul ei”

Nicoleta are cel mai lung păr din România, podoaba ei capilară măsurând 1,60 m. Fata acordă foarte mare atenție ”comorii” sale capilare, care necesită o îngrijire deosebită.

Principalul său aliat în ritualul de îngrijire este uleiul de argan, pe care-l folosește pentru hidratare, dar și ca să îl poată descurca mai ușor. Un păr atât de lung are nevoie și de cantități de produse de îngrijire pe măsură. Într-o singură lună, Nicoleta consumă cam un litru de șampon și un litru de mască de păr.

Dacă atunci când era mai mică, mama ei îi spăla și îi aranja părul, de când a mai crescut, Nicoleta se descurcă și singură. Ba chiar a devenit expertă și reușește să își spele părul în doar jumătate de oră și să-l pieptene în altă jumătate de oră.

Până acum un an, am fost coafeza ei personală. Eu o spălam, eu o tundeam, eu o pieptănam, aveam răbdare. De anul trecut, se spală singură, îl îngrijește, îl împletește, este foarte cochetă, își iubește părul. Când intră în baie, îi ia jumătate de oră numai să îl descurce. Dacă pleacă undeva, îl piaptănă încet, își dă cu ulei de argan și îl descurcă. S-a obișnuit să îl țină în coadă, împletit, nu am obișnuit-o să stea cu părul lățos. La școală, toată lumea se miră de părul ei”, ne-a spus mama fetei, care a visat dintotdeauna ca fiica ei să aibă un păr lung și des.

”Până la un an și ceva, nu prea avea păr”

Când Nicoleta era mică, femeia își făcea însă griji că nu-și va vedea acest vis împlinit. Fetița de atunci avea un păr rar, din care mama ei reușea cu greu să îi facă o codiță.

Până la un an și ceva, nu prea avea păr, avea un pic de codiță. Îmi era drag să îi fac un moț. Soacra mea, care are părul mare, îmi zicea «cred că fata asta nu s-a băgat pe neamul meu, ci pe al tău». Spunea așa pentru că mama mea nu are părul lung. Am vrut să arăt, însă, că fata mea o să aibă părul mare”, ne-a mai spus femeia.

Odată ce Nicoleta a mai crescut, părul ei a început să devină bogat și frumos, așa că nu și-a mai tuns decât vârfurile, doar cât să îl mențină sănătos. Așa a ajuns ca astăzi să aibă o podoabă capilară care atrage toate privirile oriunde ar merge.
De curând, ea a decis că este timpul pentru o schimbare, așa că s-a lăsat pe mâinile unui hairstylist, Daniela Hanu.

Hairstylistul Daniela Hanu a lucrat la transformarea de look a Nicoletei timp de zece ore (foto: Daniela Hanu)

A stat zece oare la coafor ca să își vopsească părul

Adolescenta, care locuiește în Anglia, unde lucrează părinții ei, a venit special la București pentru această transformare. Ea și-a dorit să se vopsească, o provocare pentru Daniela Hanu, care nu a mai avut niciodată o clientă cu un păr atât de lung. Cu multă răbdare și pricepere, hairstylistul a reușit o transformare uimitoare.

Hairstylistul Daniela Hanu a acceptat provocarea de a lucra cu un păr atât de lung, schimbare de look care a necesitat o zi întreagă de muncă, dar și multă răbdare (foto: arhivă personală)

În urma consultației și a dorinței clientei, am decis să efectuez tehnica balayage. Deși îmi plac provocările, aceasta procedură a fost dificilă din pricina părului subțire al clientei, dar și din determinarea de a nu tunde foarte mult din lungime. Nicoleta își scurtează vârfurile cam la 6/8 luni, cu 1-2 cm. Am început lucrarea în jurul orei 14:00 și am finalizat-o la 00:00. Cu toate că a fost o zi solicitantă atât pentru mine, cât și pentru Nicoleta și mama ei, care însoțit-o, ea fiind minoră, în momentul în care i-am văzut reacția, ne-a dispărut orice urmă de oboseală”, ne-a spus hairstylistul Daniela Hanu.

Nicoleta abia așteaptă să le vadă reacțiile colegilor săi de școală, pe care-i va reîntâlni la toamnă, când se va întoarce în Anglia. Deocamdată, ea se bucură de vacanța de vară pe care o petrece la bunici, în București.

CITEȘTE ȘI:

De ce ni se ALBEȘTE părul și ce putem face dacă acest proces apare înainte de o vârstă înaintată

Trucuri NATURALE pentru un păr de invidiat. Beneficiile ceaiului de mentă și rozmarin te scapă de cosmeticele scumpe

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Doliu național! Marea actriță a României e acum în ceruri: Toți cei mari au fost...
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
„Particulele-fantomă” ar putea fi secretul din spatele celor mai grele elemente din Univers
×