Vara, una dintre specialitățile de bază la mare căutare printre gurmanzii români este celebrul porumb fiert.
Fie că îl servești în casă, pe plajă sau în timpul unei plimbări pe malul mării, acest deliciu este nelipsit din „meniul” multora dintre noi.
Astăzi, vă dezvăluim un secret al gospodinelor care face ca porumbul fiert să fie cu adevărat special.
Ai mai încercat pănă acum porum fiert în lapte? Dacă nu, este timpul să încerci și cu siguranță te vei îndrăgosti de această rețetă.
Rețeta perfectă pentru porumbul fiert în lapte și sare:
- Pregătiți porumbul: Scoateți porumbul din pănuși, păstrând câteva dintre ele, și curățați-le de mătase.
- Tăiați porumbul: Rupeți porumbul în bucăți care să se potrivească în oală.
- Pregătiți oala: Tapetați fundul oalei cu pănuși și așezați porumbul deasupra. Acoperiți porumbul cu restul pănușilor.
- Adăugați apă: Turnați apă suficientă pentru a acoperi bine porumbul. Puneți o farfurie cu fundul în sus deasupra pănușilor pentru a menține porumbul sub apă.
- Fierbeți: Puneți oala pe foc mare. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la mediu spre mic și fierbeți porumbul timp de 30 de minute.
- Serviți: Porumbul este cel mai bun imediat după ce a fiert, presărat cu sare. Ce rămâne, păstrați în apa în care a fiert, potrivit Clickpentrufemei.
Poftă bună!