Performanță uriașă pentru trupa HARA din Cluj. Au intrat în finala InterContinental Music Awards 2024. Piesele românești care au impresionat juriul

Performanță uriașă pentru trupa HARA din Cluj. Au intrat în finala InterContinental Music Awards 2024. Piesele românești care au impresionat juriul
Sursa foto: Facebook/Trupa Hara
Publicat: 02/07/2024, 11:49

Trupa Hara din Cluj-Napoca a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se în finala prestigiosului concurs muzical InterContinental Music Awards 2024, cu trei piese muzicale de excepție care au răsunat pe marea scenă din Statele Unite ale Americii.

Trupa Hara a captivat atenția juriului cu variatele lor stiluri muzicale, inclusiv Britpop și European Folk, demonstrând o abordare eclectică și inovatoare în muzica lor.

Participarea lor în finală marchează nu doar o realizare personală, ci și o oportunitate de a promova muzica românească la nivel global.

Trupa Hara este singura formație din România care a ajuns în ultimul act al competiției, impresionând juriul cu toate cele trei piese înscrise: „Rollercoaster„, „Sărbătoare” și „Noapte Albă„. Puteți asculta piesele care au impresiont juriul din America accesând link-urile de mai sus.

Sursa foto: Facebook/Trupa Hara
Sursa foto: Facebook/Trupa Hara

„Sunt foarte fericit și onorat că suntem finaliști cu toate cele trei piese înscrise, încă de la prima participare în această competiție intercontinentală!

Este din nou o confirmare că muzica noastră reușește să “vorbească” dincolo de granițele fizice ale țării, să transmită emoții în lumea întreagă.

Sursa foto: Facebook/Trupa Hara
Sursa foto: Facebook/Trupa Hara

Îmi aduc aminte cât de bine ne-am simțit când am reprezentat România la Campionatul European de Fotbal din 2008, este un sentiment extraordinar și acum, iar muzica românească făcută cu pasiune străbate continente și oceane! Abia așteptăm finala”, spune solistul trupei Hara, Flavius Buzilă.

Cântecele lor au fost create pentru a transmite emoții puternice și pentru a conecta cu publicul din întreaga lume, având un impact semnificativ în industria muzicală internațională.

Istoria celor 3 piese ale trupei Hara care au făcut senzație în SUA

Cele trei piese finaliste în cadrul concursului muzical au în spate întâmplări, experiențe și trăiri puternice, pe care membrii trupei Hara le împărtășesc astfel cu publicul.

Melodia „Sărbătoare” este o piesă lansată în plină pandemie. „E o piesă care ne face să conștientizăm că oamenii dragi, prietenii sinceri și momentele pe care le petrecem cu ei sunt adevăratele noastre “pietre prețioase”, sunt SĂRBĂTORILE care rămân în cărțile noastre cu amintiri pentru totdeauna. Pentru că nimic nu se compara cu râsul iubitei când e fericită, cu felul în care te strâng copiii și cei dragi în brațe când vii acasă, cu felul în care un prieten adevărat îți e alături în fiecare moment”, a declarat Flavius, potrivit Știridecluj.ro.

Melodia „Rollercoaster” e o piesă cu puternice accente din muzica folclorică românească și a fost realizată în colaborare cu Fetele de la Căpâlna. De altfel, și videoclipul piesei e filmat la Căpâlna, pe dealurile de lângă localitate, dar și în locuri superbe din Cluj, Sibiu și Râpa Roșie de lângă Sebeș. „Doar fetele ne pot trece prin rollercoaster în câteva secunde, doar ele ne pot face să fim acum “sus în deal” și apoi “jos în șesu”. Mi se pare un mesaj extraordinar, pe cât de simplu, pe atât de adevărat, încriptat atât de frumos într-unul dintre cele mai frumoase cântece tradiționale românești”, completează solistul trupei Hara.

Melodia „Noapte albă” este cea mai recentă piesă a trupei Hara. Membrii trupei spun că mesajul este pentru noi toți: e despre conectare, eliberare, evadare și a fost lansată anul trecut, după anii grei de restricții de după pandemie. Videoclipul a fost filmat la Cluj, cu peste 6.000 de oameni

Trupa Hara, fondată în Cluj-Napoca în anul 2000, continuă să cucerească inimile ascultătorilor prin mesajele lor autentice și stilul lor distinctiv pop-rock.

Câștigătorii InterContinental Music Awards 2024 vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii spectaculoase în data de 25 august, în Los Angeles, eveniment așteptat cu mare interes de comunitatea muzicală globală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor + baremul de corectare la proba de istorie de la...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari...
Șocant! Vedeta care ține la congelator PLACENTE de ani buni: „Am și mâncat cu ulei...
O companie din Italia angajează români pe salarii de aproape 4.000 de euro pe lună....
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Metoda sigură prin care îți dai seama dacă pepenele este dulce și proaspăt cules. La...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cum sunt reciclate, de fapt, anvelopele uzate? Puțini se gândesc la cum sunt refolosite
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Statul VA ȘTI TOTUL imediat. Decizia care se aplică din 1 iulie în toată România
Sofia Vicoveanca tarif negociabil la nunți. Câte cere vedeta pentru a întreține atmosfera
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Cimpanzeii își tratează bolile cu plante medicinale, au observat cercetătorii
×