Deputatul Dan VÎLCEANU este cercetat penal pentru atacul asupra lui Florin ROMAN/ „Mi-e ruşine de eveniment şi de incidentul acesta”

Deputatul Dan VÎLCEANU este cercetat penal pentru atacul asupra lui Florin ROMAN/ Mi-e ruşine de eveniment şi de incidentul acesta
Publicat: 02/07/2024, 13:25
Actualizat: 02/07/2024, 14:48

Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal pentru că l-a agresat fizic pe colegul său, liberalul Florin Roman. Acesta din urmă a povestit că a fost agresat de Vîlceanu la ieșirea din sala de plen, că l-a prins de gât și-a încercat să-l muște, după ce i-ar fi aplicat o lovitură cu genunchiul în nas. Procurorii au dispus urmărirea penală a lui Dan Vîlceanu, cu acuzația de ultraj, purtare abuzivă și tulburarea liniștii publice.  

Ultraj, purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice sunt cele trei acuzații care i se aduc deputatului liberal Dan Vîlceanu de către procurorii care se ocupă de dosarul bătăii dintre cei doi deputați. Reamintim că între cei doi demnitari a avut loc o altercație, spre sfârșitul lunii mai, chiar pe holurile parlamentului.

La data de 28 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, iar în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum și drepturile și obligațiile procesuale. Totodată, astăzi (marți – n.r.) a fost pusă pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile menționate, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al Parchetului General.

Din comunicat, reiese că :

La data de 21.05.2024, ora 11:15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaților, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de deputat, inculpatul a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, și acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției publice dată de mandatului constituțional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Totodată, inculpatul a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și de teamă. Menționăm că activitatea persoanei vătămate și a inculpatului, în exercitarea funcției de demnitate publică, este reglementată de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor. Astfel, potrivit art. 25 din Legea nr. 96/2006, deputații beneficiază de protecția autorității pe durata exercitării mandatului de parlamentar, fiind purtători ai autorități publice de stat, iar dispozițiile art. 257 C.pen. li se aplică în mod corespunzător. Imunitatea parlamentară este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică. Deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziționați, reținuți ori arestați preventiv sau la domiciliu fără încuviinarea Camerei din care fac parte și fără a se proceda la ascultarea lor, se menționează în finalul aceluiași document emis de Parchetul General.

Plângerea deputatului Roman a fost însoțită de fotografii și filmări, precum și poze cu batista deputatului, care a descris atacul asupra sa drept „golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului”.

Reacția deputatul Dan Vîlceanu nu a întârziat să apară. Acesta crede că lucrurile puteau fi rezolvate și altfel între el și Florin Roman.

Am fost înştiinţat de această sesizare făcută de domnul Florin Roman, mi s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, şi la acest moment nu pot să dau alte detalii, privind actele de procedură. Ceea ce aş vrea să adaug este că ulterior am avut o discuţie cu Florin Roman, în care eu i-am spus că mie mi-e ruşine de eveniment şi de incidentul acesta şi că, cel puţin pentru partea mea de vină, îmi cer scuze şi sper că vom ajunge la o discuţie faţă în faţă, ca doi colegi. Nu vreau să rămân cu relaţii de adversitate, din cauza politicii a declarat Dan Vîlceanu.

CITEȘTE ȘI:

Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu

Florin Roman, despre Dan Vîlceanu, după ce a ieșit de la INML: ,,M-a mușcat CANIBALIC. Legea este pentru toți”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor + baremul de corectare la proba de istorie de la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
O companie din Italia angajează români pe salarii de aproape 4.000 de euro pe lună....
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cât costă PANOURILE SOLARE care se montează pe mașină? VIDEO
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Decizie de ultimă oră pentru acești elevi. Vești de la Ministerul Educației
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Cum se adaptează crabii, bufnițele și păsările exotice în orașele agitate
×