BACALAUREAT 2024 | Acestea sunt subiectele de la Informatică. Problema care a dat bătăi de cap elevilor

Publicat: 04/07/2024, 12:00
Actualizat: 04/07/2024, 12:09

BACALAUREAT 2024. Acestea sunt subiectele de la Informatică. Problema care a dat bătăi de cap elevilor. Domeniul viitorului trebuie „stăpânit” de candidați.

UPDATE 12:o0 – Examenul s-a terminat!

Examenul s-a încheiat, iar Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul edu.ro.

UPDATE 10:00 – Subiectul 2, dezvoltat de un profesor

Profesoara Raluca Costineanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, din Suceava, vine în ajutorul elevilor care dau Bac-ul la Informatică. Astfel, ea spune că, pentru a fi siguri că, la subiectul 2, rezultatul obținut este cel corect trebuie avut în vedere execuția algoritmului în pseudocod de două ori.

Ea a realizat pentru edupedu.ro un set de recomandări dedicate elevilor care susțin proba de Informatică.

„În timpul probei, indiferent de ordinea în care alegi să rezolvi subiectele propuse, lucrează mai întâi pe ciornă și apoi transcrie cu atenție pe foaia de examen rezolvările tale, după ce le verifici din nou corectitudinea. Vei obține, astfel, o lucrare bine organizată, ușor de evaluat, ceea ce poate fi în avantajul tău”, afirmă Raluca Costineanu.

Raluca Costineanu este membru al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) – organizatoarea olimpiadei naționale de profil cu Ministerul Educației.

Sfaturile ei pot fi citite AICI.

UPDATE 09:00 – A început examenul

La ora 09:00, conform programei stabilite, profesorii au deschis plicurile cu subiectele la Informatică.

Testarea elevilor va dura trei ore, conform celor stabilite de Ministerul Educației. În cazuri excepționale, pentru elevii cu nevoi speciale, se poate prelungi timpul de examinare.

UPDATE 08:00 – Până la ce oră se intră în sălile de examen

Elevii de clasa a XII-a susțin joi, 4 iulie, proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024.

Accesul elevilor în sălile de examen este permis începând cu ora 07:30 și până la 08:30, după cum se arată un comunicat transmis de Ministerul Educației.

BACALAUREAT 2024. Acestea sunt subiectele de la informatică

Informatica, disciplina fără de care niciun candidat nu mai poate răzbi în universul universitar și profesional al secolului 21, a dat bătăi de cap elevilor.

În 2023, candidații la Bacalaureat au rezolvat subiectele din galeria foto atașată acestui material.

Examenul va începe la ora 9:00, iar candidații vor avea la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite. Subiectele vor fi diferite în funcție de profilul terminat: uman sau real.

Subiectele și baremul vor putea fi consultate și pe Gândul, imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, publicația noastră vă va explica și ceea ce a dat bătăi de cap elevilor.

Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc. Cei care încalcă regulile pot ajunge să fie eliminați din examen.

Citește și: BACALAUREAT 2024. Cele mai tari perle: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!”

Cum se desfășoară examenul

Probele scrise la bacalaureat 2024 vor începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor la examenul de Bacalaureat 2024 sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cu cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații la BAC 2024 vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Interzis cu gadget-uri în sala de examen!

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

În același timp, candidaților la BAC 2024 le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rezultatele la Bacalaureat 2024

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 8 iulie (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise şi a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obţinând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Calendar Bacalaureat 2024:

1 iulie 2024: Limba și literatura română
2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului
4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării
5 iulie 2024: Limba și literatura maternă
8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cuvântul „legionar” a fost cel mai căutat pe dexonline, în noaptea alegerilor, la diferență notabilă...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Călin Georgescu, pe primul loc. Elena Lasconi, 2.297 de voturi peste...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Cum s-a fotografiat Iulia Vântur cu tatăl lui Salman Khan de ziua lui: ”M-a făcut...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Cercetătorii au reușit să recreeze sunetele dinozaurilor