Înmormântarea mercenarului român UCIS ÎN CONGO a fost anulată. Motivul pentru care familia lui Petru a oprit funeraliile. ”Nu avem o dată exactă”

Înmormântarea mercenarului român UCIS ÎN CONGO a fost anulată. Motivul pentru care familia lui Petru a oprit funeraliile. ”Nu avem o dată exactă”
Trupul neînsuflețit al lui Cosmin nu a fost încă adus în țară, deși familia stabilise deja ziua înmormântării
Publicat: 05/07/2024, 08:00

Familia tânărului ucis în Congo a pus la punct detaliile înmormântării acestuia, dar a fost nevoită să contramandeze tot. Cosmin Petru Samolinschi ar fi trebuit să fie înmormântat sâmbătă, pe 6 iulie, dar românul nu a fost încă repatriat. Motivul este acela că, pe ultima sută de metri, compania aeriană care ar fi trebuit să aducă, miercuri, în țară sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului a anulat zborul.

  • Deocamdată, nu se știe când va fi disponibil următorul zbor, astfel că, la aproape trei săptămâni de la tragedia din Congo, familia lui Petru nu știe când îl va putea înmormânta.
  • Horațiu Potra, care l-a recrutat pe tânăr pentru misiunea din Congo, a explicat pentru Gândul că formalitățile nu depind doar de compania de securitate pe care o deține. Acesta a mai spus că se va reîncerca repatrierea lui Petru Samolinschi în acest weekend, dar demersul este încă sub semnul întrebării.

Tristețe mare în familia lui Petru Samolinschi, tânărul de 23 de ani care și-a pierdut viața în urmă cu aproximativ trei săptămâni, într-o misiune în Congo a mercenarilor români care sprijină guvernul congolez în lupta cu rebelii M23. Trupul neînsuflețit al ieșeanului ar fi trebuit să fie adus la Iași pe 3 iulie, iar părinții lui organizaseră deja funeraliile, programate pentru sâmbătă, 6 iulie.

În toiul pregătirilor de înmormântare și în timp ce-și așteptau copilul acasă, părinții au fost puși într-o situație care le-a adus și mai multă suferință în suflet. Au aflat că, pe ultima sută de metri, compania aeriană care ar fi trebuit să aducă în România sicriul cu trupul neînsuflețit a anulat zborul. Astfel, familia lui Petru a fost nevoită să contramandeze înmormântarea.

Compania de securitate la care lucra Petru caută altă aeronavă pentru repatriere

Horațiu Potra, șeful companiei de securitate care l-a recrutat pe Cosmin Petru pentru misiunea din Congo, a explicat, pentru Gândul, ce s-a întâmplat.

A fost anulat zborul de către compania contractoare, căutăm altă variantă. Încă nu avem nicio dată exactă înaintată de altă companie aeriană, încercăm în weekend, dar nu știm dacă reușim. Din păcate, nu depinde doar de noi”, a spus Horațiu Potra.

Mama lui Petru, Anișoara Samolinschi, anunțase, în urmă cu o săptămână, că fiul său va fi adus în țară pe 3 iulie și înmormântat pe 6 iulie, iar sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela bisericii din satul natal, Dorobanț, comuna Aroneanu.

Nu știm nimic momentan. Din anumite motive, a fost anulat zborul. Băiețelul nostru nu a ajuns încă acasă”, a spus sora lui Petru.

Cosmin Petru Samolinschi, căruia apropiații îi spuneau Sam, va fi înmormântat în satul său natal (foto: Facebook)

A doua victimă a atacului din Congo s-a stins la Spitalul Militar din București

Pe 15 iunie, Petru Cosmin Samolinschi, fost militar și campion național la lupte libere, a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți în Congo, într-un atac cu rachetă inițiat de rebelii M23, susținuți de armata rwandeză.

La scurt timp după ce a fost adus în țară pentru a fi tratat, unul dintre cei doi români răniți, care a fost lovit la cap de o schijă, a murit la Spitalul Militar din București. Este vorba despre Mihai Trocan, un fost polițist în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Poliției Capitalei și partenerul de viață al cântăreței de muzică populară Maria Stroia, care face parte din Ansamblul Ciocârlia, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Incidentul în care și-au pierdut viața cei doi români a avut loc lângă orașul Goma, la granița cu Rwanda. Petru Cosmin se afla la cea de-a doua misiune în Congo. După ce își cumpărase un apartament, tânărul voia să strângă bani ca să-l mobileze și le promisese apropiaților că, după această misiune, nu se va mai întoarce în Congo.

În luna februarie, alți trei mercenari români și-au pierdut viața într-un atac al rebelilor din gruparea M23.


CITEȘTE ȘI:

Mesajul SFÂȘIETOR al iubitei lui Petru, tânărul român ucis în Congo: „Nu am ajuns să îmbătrânim împreună” / Video emoționant

Noi detalii despre românul de 23 de ani, UCIS în Congo, în urma unui atac: „A fost ținta unei rachete trase de o grupare susținută de armata rwandeză”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alertă roșie în Italia, unde doi vulcani au erupt în același timp. Măsura de urgență...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
S-a pozat în costum de baie, dar toți au CRITICAT-O că s-a îngrășat mult! Mesajul...
Vremea 8 iulie - 5 august 2024. Val de aer tropical în Luna lui Cuptor....
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta:...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Așa sunt păcăliți românii. Ce se ascunde în spatele cosmeticelor BIO
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Emisiile de gaze cu efect de seră eliberate de transportul aerian, majorate cu 25%
×