Milionarul SIRIAN acuzat că și-a RĂPIT și torturat nepotul conducea, din România, o rețea specializată în traficul de migranți

Publicat: 09/07/2024, 07:00
Actualizat: 09/07/2024, 10:55

Patronul sirian al restaurantului „Cetatea din Alep”, din București, reținut după ce și-a răpit și torturat propriul nepot, era unul dintre liderii unei rețele internaționale de traficanți de persoane. Milionarul și-ar fi transformat în sclavi propriile rude și ar fi unul dintre cei mai temuți membri ai comunității arabe din Capitală.  

Polițiștii Secției 7 au intervenit, săptămâna trecută, pentru salvarea unui sirian care fusese răpit dintr-un restaurant din cartierul bucureștean Colentina și care se afla legat de un scaun, la o adresă din Voluntari – Ilfov.

Anchetatorii au ajuns pe urmele răpitorilor după ce, în 4 iulie 2024, o femeie a sunat la numărul de urgență 112 și le-a spus polițiștilor că în curtea vecinilor ei este un bărbat legat de un scaun. Spre adresa respectivă au plecat imediat mai multe echipaje de poliție. La auzul alarmelor, victima a fost dezlegată și aruncată în stradă.

Surse apropiate anchetei au spus, pentru Gândul, că în spatele incidentului s-ar afla unul dintre cei mai bogați sirieni din România, Mahir Houmidy, zis Maher. Bărbatul controlează restaurantul „Cetatea din Alep” și ar fi menționat, de față cu diferite persoane, că este un apropiat al secretarului de stat Raed Arafat și că s-ar fi aflat în relații strânse cu teroristul Omar Hayssam.

Mahir Houmidy ar fi venit în România în urmă cu aproximativ 30 de ani. Inițial, arabul ar fi vândut papuci într-o dugheană din Crângași, după care și-ar fi mutat afacerea în complexul comerial Europa, din cartierul bucureștean Colentina. Acolo, sirianul ar fi fost păcălit de niște afaceriști chinezi, care l-ar fi lăsat fără bani.

Sursele Gândul au dezvăluit că Houmidy ar fi împrumutat bani cu dobândă de la un cămătar de origine arabă și ar fi deschis, alături de o rudă, un mic restaurant cu specific sirian. Ulterior, Houmidy l-ar fi convins pe asociatul său să-i vândă partea lui și a rămas singur în afacere.

Chiar dacă ar deține o avere uriașă, între care și cel puțin două vile, banii sirianului ar fi, spun sursele citate, pe numele familiei soției sale.

Houmidy cercetat pentru trafic de migranți

Cu toate că afacerile sale mergeau bine, Mahir Houmidy s-ar fi implicat și în traficul de migranți, după ce războiul din Siria, izbucnit între teroriștii ISIS și armata națională, a început să facă prăpăd. Pentru că soldații sirieni se temeau să lupte, dezertau pe capete și fugeau din țară cu ajutorul rețelelor de traficanți de persoane.

Unul dintre membrii importanți ai unei rețele de acest gen era, conform unor surse DIICOT, chiar patronul restaurantului „Cetatea din Alep”. Acesta este suspectat că, deși se afla pe teritoriul României, identifica persoanele care doreau să fugă și le punea în legătură cu restul traficanților, care îi preluau pe fugari de pe teritoriul Turciei. Ca urmare, numele lui s-ar regăsi în două dosare, unul deschis în Bulgaria și unul în România, la Timișoara.

Printre persoanele aduse în acest mod s-ar afla inclusiv nepotul său în vârstă de 28 de ani. Tânărul lucra ”la negru” pentru restaurantul lui Houmidy, unde făcea grătar, primind zilnic 300 de lei.

Bărbatul răpit credea că va fi executat

Pentru că nu ar fi fost plătit, nepotul milionarului și-ar fi cerut leafa, însă sirianul i-ar fi răspuns că nu-i dă banii, pentru că apoi nu va mai veni la lucru. Ca urmare, bărbatul ar fi amenințat că se duce la Poliție, însă, în loc de răspuns ar fi fost lovit cu un scaun în cap.

Ulterior, tânărul ar fi fost sunat de unchiul său, care l-ar fi rugat să nu anunțe autoritățile și să revină la restaurant, deoarece dorește să stea de vorbă cu el.

Ajuns la „Cetatea din Alep”, bărbatul ar fi găsit localul închis. De teamă că ar putea fi atacat, s-a înarmat cu un cuțit, dar nu a mai apucat să-l folosească, deoarece ar fi fost luat prin surprindere de unchiul său și de alți patru bărbați. Victima și-a pierdut cunoștința și s-a trezit în portbagajul unei mașini, cu mâinile și picioarele legate cu bandă adezivă.

În timp ce autoturismul era în mers, sirianul i-ar fi auzit pe răpitori în timp ce plănuiau să-l ducă pe un teren viran care ar aparținea soacrei lui Houmidy, unde a presupus că urma să fie executat.

Plin de sânge, sirianul a fost dus, în cele din urmă, în curtea unei case din Voluntari, unde a fost legat de un scaun. O vecină a anunțat autoritățile, care au intervenit de urgență. Când au auzit sirenele, Houmidy și oamenii lui l-au aruncat pe tânăr pe stradă, însă a fost prea târziu.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au cerut arestarea lor. Instanța a decis, însă, să-i elibereze și să-i pună în control judiciar pentru 60 de zile.


CITEȘTE ȘI:

DOCUMENTUL care anunța haosul de la TAROM: 29 de piloți s-au declarat „inapți de zbor” la 4 zile după ce sindicatul lor ceruse creșterea salariilor

Procurorii au descifrat MESAJELE CRIPTATE pe WhatsApp ale șefului șpăgar din CEO. Discuții în cifre despre plăți către ”băieții deștepți din Energie”

Calvarul româncei care s-a îmbolnăvit după VACCINUL anti-COVID și se luptă cu Pfizer-BioNTech. ”Seara îmi dezumflau capul, dimineața se umfla iar”

Șeful Poliției Autostrăzi și-a DENUNȚAT subalternii pentru prejudicierea bugetului de stat. Polițiștii sunt acuzați că au dat prea multe avertismente

Românul închis 20 de ani în Chile și adus în țară să execute încă 5 ani este grav bolnav. ”George este șchiop, are dureri mari, trebuie operat”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce au făcut Bianca și Robert după circul și eliminarea de la Insula! Adevărată telenovelă...
Anca Țurcașiu, ipostază senzuală la plajă! Are 53 de ani, dar i-a fascinat pe toți...
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de...
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
O nouă descoperire contribuie la povestea migrației umane antice