Imagini cu cel mai sângeros bombardament rusesc din ultimele 6 luni. Pacienți minori, evacuați dintr-un spital cu perfuziile după ei

Publicat: 08/07/2024, 18:51
Actualizat: 08/07/2024, 19:22

În dimineața de luni, 8 iulie, Rusia a lansat cel mai sângeros  atac cu rachete în masă asupra Ucrainei din ultimele 6 luni. 33 de civili au fost uciși și alți 136 au fost răniți.   Bombardamentul rusesc cu rachete a vizat ținte din orașele Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk și Kramatorsk, fiind distruse 50 de clădiri, inclusiv clădiri rezidențiale, un centru de afaceri și două unități medicale. 

Forțele ruse au lansat o rachetă balistică Kinzhal, patru rachete balistice Iskander-M, o rachetă de croazieră hipersonică 3M22 Zirkon, 13 rachete de croazieră Kh-101, 14 rachete de croazieră Kalibr, două rachetă de croazieră Kh-22 și trei rachete ghidate Kh-59/69. Sistemul defensiv ucrainean a putut intercepta 30 din cele 38 de rachete rusești.

Cel mai sângeros bombardament  rusesc din ultimele 6 luni

Numai la Kiev au murit 22 persoane.  Sistemul defensiv antiaerian a interceptat câteva rachete, iar fragmente din acestea au căzut în districtele Solomianskyi, Dniprovskyi, Holosiivskyi, Desnianskyi, Darnytskyi și Schevchenkyvskyi.

Spitalul Okhmatdyt , cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina, a fost lovit, a anunțat chiar președintele Volodimir Zelenski.  În timpul unui alt atac separat împotriva Kievului,  fragmente de rachete au lovit maternitatea din Isida , ucigând șapte persoane și rănind alte trei. De asemenea, și o grădiniță a fost lovită.

Atacurile cu rachete au avut loc în ajunul summitului NATO de la Washington, unde Ucraina speră să primească angajamente de ajutor pe termen lung de la aliații europeni și nord-americani. Zelenski se află acum la Varșovia pentru a discuta cu premierul polonez Donald Tusk.

Întreaga lume trebuie să-și folosească  determinarea pentru a pune capăt atacurilor rusești. Uciderea este tot  ceea ce aduce Vladimir Putin. Numai împreună putem aduce pace și securitate reală”, a scris președintele Ucrainei pe X.

Un spital de copii și o grădiniță au fost lovite

Spitalul Okhmatdyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina, a fost lovit în timpul atacului cu rachete rusești pe 8 iulie, a informat președintele Volodimir Zelenski. O filmare arată cum secția de toxicologie din cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovită de o rachetă rusească. Copiii, cu perfuziile după ei, au fost evacuați cu părinții lor din spital și scoși afară.  Sălile de operații și de ATI au fost distruse de bombardament și nu mai pot fi folosite.

„Spitalul a fost avariat de un atac rusesc, oamenii sunt sub dărâmături, numărul exact de răniți și morți nu este în prezent cunoscut”, a spus Zelenski în jurul orei prânzului, potrivit Kyiv Independent.

„Toată lumea ajută la curățarea resturilor: medici, oameni obișnuiți”, a adăugat el. Până în prezent, au fost raportați 4 persoane ucise și alte trei rănite în urma bombardării spitalului de la Kiev.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko: „pacienții spitalului de copii sunt evacuați la spitalul municipal al orașului. Este un coșmar. Aceasta este o altă dovadă a genocidului ce-l fac rușii Ucrainei și orașului nostru”.

Citește și: Rusia, atac puternic asupra Ucrainei, în plină zi, soldat cu zeci de morți și sute de răniți!Un spital pentru copii, din KIEV, pus la pământ

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Moștenitorul Hermès, care intenționa să-și lase averea grădinarului său, se plânge că i-au dispărut miliarde...
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un...
„Creierul” atacului terorist de la 11 septembrie, Khalid Sheikh Mohammed, şi-a recunoscut vinovăţia şi scapă...
BREAKING | Avion Ryanair cu 153 de pasageri la bord, probleme tehnice pe Aeroportul Otopeni!
“Mi se ia os din coastă și să mi se pună în frunte”! Dana Roba,...
Alertă pe Otopeni. Un avion cu 153 de pasageri a declarat urgență la bord după...
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care...
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Semnificație martori de bord de culoare galbenă. Ce indică toți martorii din bord aprinși
Pentagonul anunţă că trei bărbaţi acuzaţi de complot în atacurile de la 11 septembrie au...
S-a AFLAT! Cum a fost ridicată PRIMA piramidă din Egiptul antic?
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Insula Iubirii sezonul 8. Mama Cristinei, nouă replică dură pentru Andrei. Ce a scris pe...
„Am vrut să mă arunc în fața mașinii” Mama Luizei Melencu își strigă durerea, la...
Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de...
Ioana Tufaru s-a mutat din garsoniera oferită de Gigi Becali. Unde locuiește acum: ”Suntem foarte...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Viața complexă de pe Pământ ar putea fi cu miliarde de ani mai veche decât...