A doua zi de lucrări pe Valea Oltului / CNAIR: „Au apărut deja căderi de bolovani pe partea carosabilă” / Grindeanu: „S-a avansat foarte bine”

Publicat: 09/07/2024, 12:53
Actualizat: 09/07/2024, 15:47

Drumarii continuă lucrările pe Valea Oltului, după ce, în cursul zilei de luni, traficul a fost blocat pe acest tronson rutier. CNAIR transmite că, deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. 

UPDATE ORA 15:30:

„Imagini de la lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, pe sectorul cuprins între km. 242+600 și km. 250+000, Valea Oltului.

Reamintim că circulația riveranilor este permisă în intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00”, a transmis, marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe Facebook.

UPDATE ORA 13:30: Sorin Grindeanu: „Echipele sunt bine mobilizate și intervin în 8 puncte de lucru”

„Defrișările din Valea Oltului: ziua a doua.

Lucrările au reînceput în această dimineață (marți dimineața – n.red.), la ora 6.00, și vor continua până la ora 20.00, când se va redeschide circulația pe DN7 (între Boița și Lazaret).

Echipele sunt bine mobilizate și intervin în 8 puncte de lucru pentru defrișarea arborilor și îndepărtarea de pe versant a maselor de pământ și de rocă instabile.

Încă din prima zi s-a avansat foarte bine: au fost tăiați peste 800 din cei 20.000 de arbori aflați în zona critică a versantului.

Tot ieri au fost asigurate traseele pentru accesul la parcelele de pădure de pe zonele montane înalte.

În paralel, echipajele aflate pe zona drumului degajează copacii și masele de rocă și de pământ care cad pe carosabil, astfel încât circulația să poată fi deschisă rapid în intervalele 7.30- 8.00 și 16.30- 17.00, dar și la ora 20.00.

Antreprenorul turc trebuie să defrișeze cele 10 ha de pădure din zona versantului din proximitatea DN7 (zona critică) în perioada 8 iulie-9 august”, conform unui mesaj transmis, marți, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„La începutul celei de-a doua zile a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului, antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 2 încărcătoare frontale, 3 buldoexcavatoare, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.

Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, a transmis, marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe Facebook.

Traficul pe Valea Oltului s-a închis luni, timp de o lună, între orele 6.00 – 20.00, din cauza lucrărilor ce trebuie făcute la lotul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești.

CNAIR a stabilit rute ocolitoare iar CFR a suplimentat numărul de trenuri.

Circulația pe Valea Oltului, închisă. Rutele alternative

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a propus mai multe rute ocolitoare pentru autovehiculele cu Masa Totală Maxim Autorizată (MTMA) de peste 7,5 tone. Totodată, vehiculele mai mici vor putea fi folosite drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis.

Astfel, variantele propuse pentru autovehiculele cu Masa Totală Maxim Autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, aflate în tranzit, sunt următoarele: pentru relaţia Bucureşti – Veştem (Sibiu) şi retur, pe traseul Bucureşti – Ploieşti – DN1A – Braşov – DN 1 – Veştem – intersecţie cu DN 7; pentru relaţia Piteşti – Braşov şi retur, pe traseul Piteşti – DN73 – A3 – Râşnov – Braşov; pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur, pe traseul Bucureşti – A1 – Piteşti – DN7 – Râmnicu Vâlcea – DN67 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1.

Totodată, pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative: Bucureşti – A1 – Piteşti – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Filiaşi – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1; Bucureşti – A1 – Piteşti – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1; Bucureşti – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Filiaşi – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1; Bucureşti – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, traficul va fi temporar deschis pentru riveranii care lucrează în localitățile din apropiere, sub supravegherea constructorului pentru a asigura siguranța.

Autovehiculele cu regim de circulație prioritară și cele speciale de transport pacienți vor putea tranzita zona închiderii sub supravegherea constructorului. CNAIR a demarat acțiuni pentru a permite accesul pe DN10, Buzău – Brașov, al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 tone, potrivit Agerpres.

Pe perioada închiderii circulației, pe variantele recomandate nu vor fi instituite alte restricții de circulație, cu excepția podului de la Vlădeni pe DN1, unde lucrările vor fi suspendate temporar.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici:...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
O româncă stabilită în Elveţia spune că are nevoie de 7.000 - 8.000 de euro...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
Un experiment răspunde DEFINITIV: Suntem SINGURI în Univers?
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”