Elevii, mai norocoși după CONTESTAȚII, decât la examene. Note crescute pentru 14.720 de lucrări

Elevii, mai norocoși după CONTESTAȚII, decât la examene. Note crescute pentru 14.720 de lucrări
Sursa foto: Facebook
Publicat: 09/07/2024, 16:27
Actualizat: 09/07/2024, 16:28

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că, din totalul de 27.640 de contestaţii depuse în urma examenului de evaluare naţională, pentru 14.720 de lucrări, contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 9.646 de lucrări notele au fost modificate prin scădere.

Reamintim că un elev de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani a obţinut, în urma unei contestaţii nota 9.75 la proba de matematică, din cadrul Evaluării Naţionale, după ce iniţial lucrarea sa a fost notată cu 3.50. Reamintim că rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate marți, 9 iulie, conform calendarului oficial.

După contestaţii, încă nouă absolvenţi au obţinut media 10 la examen. În cazul a cinci lucrări pentru care s-au depus contestaţii, nota obţinută după reevaluare este mai mare de 2 puncte, situaţia fiind cauzată de erori umane la încărcarea lucrărilor în platforma digitală.

În urma Evaluării Naţionale a absolvenţilor de gimnaziu au fost depuse 27.640 de contestaţii, reprezentând 8,76% din numărul total de lucrări. Numărul contestaţiilor este similar celui consemnat în anul 2023, când au fost depuse 27.128 de solicitări de recorectare a lucrărilor.

14.485 de contestații au vizat lucrări la Limba şi literatura română

Conform datelor publicate marţi de Ministerul Educaţiei, 14.485 au vizat lucrări la Limba şi literatura română, numărul fiind mai mic decât anul trecut, când la această disciplină s-au depus 18.465 cntestaţii.

La Matematică au fost depuse 12.730 faţă de 8.219 anul trecut, în timp ce 425 de comtestaţii au vizat lucrări la Limba şi literatura maternă, faţă de 444 în 2023.

Potrivit informațiilor ministerului Educației, pentru 14.720 de lucrări (16.476 de lucrări în anul 2023), contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 9.646 de lucrări (7.668 de lucrări în anul 2023), notele au fost modificate prin scădere.

La matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi cea obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus).

Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată.La proba de limba şi literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi nota obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată.

În urma reevaluării s-a constatat că pentru cinci lucrări – patru la limba română şi una la matematică – au fost identificate erori umane la încărcarea acestora, iar în etapa de contestaţii lucrările au fost reîncărcate şi evaluate.

„Acestea sunt situaţiile în care diferenţa între nota iniţială şi nota obţinută la contestaţii este mai mare de 2 puncte. Menţionăm că aceste diferenţe nu sunt cauzate de erori în procesul de evaluare. Cele cinci rezultate nu sunt incluse în graficele ce conţin detalierea diferenţelor dintre evaluarea iniţială şi evaluarea în urma contestaţiilor”, transmite Ministerul Educaţiei.

119.350 de elevi au încheiat examenul la proba de Limba şi literatura română, cu note mai mari sau egale cu cinci

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 74,5% (113.911 elevi), în creştere cu 0,1% (203 elevi) faţă de rezultatele iniţiale (74,4%).

  • În anul 2023, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost 76,4%.
  • După contestaţii a crescut, de asemenea, numărul elevilor cu media generală 10, de la 65 la 74.
  • Un număr de 152.903 absolvenţi ai clasei a VIII-a, reprezentând 95,3% dint totalul celor înscrişi, au fost prezenţi la Devaluarea Naţională.
  • Dintre aceştia, 38.992 de candidaţi (25,5%) au obţinut medii sub 5 . Un elev a fost eliminat de la proba de Limbă şi literatură română, lucrarea acestuia fiind notată cu punctul din oficiu.
  • La proba de Limba şi literatura română, 119.350 de elevi (77,8%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceştia, 416 elevi au obţinut nota 10. În cazul a nouă dintre ei nota crescând în urma contestaţiei.
  • La Matematică,105.214 elevi (68,8%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia,1.133 au obţinut note de 10, un număr de 73 de elevi având această notă după contestaţii.
  • La Limba şi literatura maternă, 8.321 de elevi (90,5%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 68 de candidaţi au obţinut note de 10. În cazul celor cu nota maximă nu au existat modificări în urma contestaţiilor.

Oficialii instituţiei menţionează că orice opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită iar numărul redus de opţiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.

„În prima etapă a admiterii în învăţământul liceal din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 – 12 iulie, respectiv 15 – 22 iulie.

Tot în aceste intervale sunt prevăzute şi completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ, respectiv depunerea/transmiterea fişelor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 -2025 va avea loc în data de 24 iulie”, precizează Ministerul Educaţiei.

CITIȚI ȘI:

„ORORILE” de la Evaluarea Națională 2024. Cine este elevul care a obținut, după contestație, nota 9.75, deși inițial avea 3.50

Rezultatele la BACALAUREAT, cele mai bune din ultimii 16 ani, o oglindă falsă? Expert în educație: ”Nu a dispărut INDUSTRIA COMENTARIILOR pe de rost”

Un expert în educație explică REZULTATELE la Evaluarea Națională: ”Ne îmbătăm cu apă rece. Dacă 32% au sub 5 la matematică, cum de nu sunt corigenți?”

Tânărul de ZECE al Buzăului mai dă o șansă României. Olimpicul internațional va studia medicina în țară: „Am fost mereu atras de științele vieții”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi a trecut în faţa lui Marcel Ciolacu, care a...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Un polițist, care urma să asigure paza la o secție de votare, a fost găsit...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Pericolul ascuns din frizerie. Multe persoane s-au îmbolnăvit
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Fosta iubită a lui Liam Payne, devastată când a văzut imaginile în care artistul era...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ar putea creaturile microscopice ale oceanelor să ne arată secretele biologiei umane?