MĂRTURIA înspăimântătoare a ciobanului care și-a revenit la viață în ascunzătoarea unui urs flămând. „Mă păstra pentru mai târziu!”

Publicat: 14/07/2024, 08:00

Un cioban dintr-o localitate situată în apropiere de Curtea de Argeș, care a fost atacat de un urs, a trăit o experiență șocantă după ce și-a revenit în simțiri în timp ce animalul îl îngropa ca să-l poată mânca mai târziu. Bărbatul a fost mutilat de ghearele și colții animalului însă, ca prin minune, a reușit să supraviețuiască.

Cunoscut de localnici după numele Frumușelu, bărbatul trecut de 70 de ani este încă un om în putere. Totuși, cicatricile adânci pe care le are pe față ascund o poveste de groază cât se poate de adevărată, cu toate că, la prima vedere, pare mai degrabă o fantezie.

Frumușelu locuiește într-o casă izolată, departe de sat, la marginea pădurii. Om gospodar, acesta are ogradă mare, cu multe animale domestice, pe care le îngrijește cu mare atenție, mai ales că a rămas aproape singur pe lume.

Cu trei ani în urmă, Frumușelu a fost trezit în toiul nopții de câinii care parcă turbaseră. A ieșit în curte cu toporul în mână și s-a îndreptat spre grajd, unde vaca mugea cu disperare. Ciobanul a văzut cum ursul se cățărase în spinarea vacii și încerca s-o doboare. Atunci, fără să mai gândească, a lovit fiara cu toporul. Ursul a abandonat vaca și s-a repezit la cioban, pe care l-a lovit cu laba peste față.

Ciobanul, salvat de răsăritul soarelui

Bărbatul a fost aproape scalpat, iar una dintre gheare i-a străpuns obrazul. În plus, și-a pierdut cunoștința complet. Acesta a povestit apropiaților că nu știe cât timp a fost inconștient, însă atunci când și-a revenit în simțiri era târât de urs, care tocmai intra cu el în pădure.

La un moment dat, animalul l-a lăsat pe pământ, iar ciobanul a reușit să se adune și să facă pe mortul, așa cum auzise că trebuie să procedeze în cazul unui atac venit din partea unui urs.

Bătrânul a povestit că, mai întâi, sălbăticiunea l-a rostogolit cu labele, după care l-a presat cu șezutul, fără însă să-l strivească. În timp ce ursul urma acest ritual, a început să se crape de ziuă, iar acesta a decis, după cum este obiceiul fiarelor pădurii, care sunt, majoritatea, vietăți nocturne, să plece spre vizuină.

Ciobanul s-a tratat singur, în casa de lângă pădure

Ca urmare, a săpat repede cu ghearele o groapă nu foarte adâncă, în care l-a tras pe Frumușelu. Apoi, ursul l-a acoperit cu crengi și pământ, pentru a putea să revină noaptea următoare ca să-l mănânce.

„Mă păstra pentru mai târziu. Nici acum nu-mi vine să cred că am scăpat cu viață”, le-a spus ciobanul apropiaților săi.

Rămas singur, Frumușelu și-a dat seama că are o parte din pielea capului desprinsă, iar pe abdomen are răni adânci. Bătrânul a decis să nu sune la numărul de urgență 112 și s-a târât până acasă, unde s-a bandajat și tratat singur, de teamă ca nu cumva cazul său să ajungă la televiziuni, iar acest lucru să-i aducă necazuri cu autoritățile. În consecință, rănile de pe cap și față s-au vindecat în așa fel încât vorbesc singure despre dramatismul întâlnirii lui Frumușelu cu ursul care l-a desfigurat.

Tânără de 19 ani ucisă de urs

O tânără în vârstă de 19 ani, din Iași, care locuia la București, a murit, marți după-amiaza, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, după ce a fost atacată de un urs. Tragedia s-a derulat în direct, cu dispecerii 112 în telefon, pentru că atât fata, cât și prietenul ei sunaseră, în paralel, să ceară ajutor, în timp ce animalul îi urmărea.

La foarte scurt timp, ursul a prins-o pe fată de un picior, a tras-o după el câțiva metri și a aruncat-o într-o râpă adâncă de aproximativ 120 de metri.

Când au intervenit salvamontiștii, fata era deja moartă. Ursul nu voia să plece de lângă fată și se manifesta agresiv, motiv pentru care a fost împușcat.


CITEȘTE ȘI:

Scena sfâșietoare găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs. ”Este cel mai CRUD CAZ de până acum”

Mărturia CUTREMURĂTOARE a iubitului Mariei, tânăra de 19 ani ucisă de urs: „Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere s-o salvez”

TRAGEDIA din Bucegi, explicată de un specialist în comportamentul animalelor: ”Un urs obișnuit cu împrejurimile nu ar fi cărat prada în prăpastie”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
Criminalul Zoro din Vaslui ar fi ucis şi o femeie, mamă a 6 copii, acum...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Instanţa supremă a ONU declară ilegale coloniile israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Cum s-a produs „cea mai mare pană IT din istorie”?