Salata de vinete este una dintre mâncărurile preferate de către români, mai ales în perioada verii, când acestea se găsesc peste tot în piețe. Însă, pentru ca salata să fie delicioasă, e nevoie să știi câteva trucuri, mai ales că în ceea ce privește curățarea acestora.
Cum să cureți vinetele coapte rapid, ușor și fără efort? Iată cum să te faci acest lucru rapid și ușor urmând câțiva pași simpli:
- Pune vinetele întregi pe o tavă și coace-le în cuptor la 200-220°C pentru 30-40 de minute, până când coaja devine ușor carbonizată și vinetele sunt moi. Alternativ, poți coace vinetele pe un grătar sau pe o plită, rotindu-le periodic pentru a se coace uniform.
- După ce vinetele sunt coapte, lasă-le să se răcească câteva minute. Acest lucru va face coaja mai ușor de îndepărtat și va preveni arsuri.
Pune vinetele pe un tocător și taie-le capătul (partea cu codița). Taie vinetele pe lungime în două jumătăți. Folosește o lingură pentru a scoate pulpa vinetelor coapte din coajă. Pulpa ar trebui să se desprindă ușor dacă vinetele sunt bine coapte. Dacă preferi, poți desface coaja vinetelor cu mâna, pornind de la partea tăiată. Coaja ar trebui să se desprindă ușor de pulpa moale.
- Dacă vinetele sunt foarte suculente, pune pulpa într-o sită pentru câteva minute pentru a scurge excesul de lichid.
- Dacă dorești să folosești pulpa de vinete pentru salate sau alte preparate, poți să o toci mărunt cu un cuțit sau să o pasezi cu o furculiță.
Păstrează vinetele coapte la frigider. Dacă nu le folosești imediat, poți păstra pulpa de vinete în frigider, într-un recipient închis, pentru 1-2 zile.
Urmează acești pași și vei reuși să cureți vinetele coapte rapid și fără efort.
Sorry, there are no polls available at the moment.