Plan Roșu de Intervenție pe litoral. Mai mulți turiști, printre care și copii, intoxicați la complexul hotelier din Olimp al lui Mohammad Murad

Plan Roșu de Intervenție pe litoral. Mai mulți turiști, printre care și copii, intoxicați la complexul hotelier din Olimp al lui Mohammad Murad
Publicat: 15/07/2024, 18:28
Actualizat: 15/07/2024, 20:43

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în județul Constanța, după ce mai mulți turiști, printre care și minori, dintr-un complex hotelier din stațiunea Olimp, au prezentat simptome de intoxicație.  

UPDATE 4: Pe timpul intervenției, 24 de persoane (11 adulți și 13 minori) au fost evaluate medical, dintre care 11 victime (4 adulți și 7 copii) au fost transportate la spital, conștiente.

UPDATE 3: La acest moment, aproximativ 20 persoane (12 adulți și 8 copii) sunt în evaluare medicală la fața locului. Toate persoanele sunt conștiente.

Au fost transportați la spital încă :

– 1 adult și 1 copil SMURD
– 1 adult SMURD
– 1 adult SAJ
– 3 copii cu 2 apartinatori adulti cu autospeciala pentru transport victime multiple

UPDATE 2: Incidentul a avut loc la Hotelul Belvedere, din stațiunea Olimp.

UPDATE 1: Potrivit informațiilor din presa locală, cauza intoxicației ar putea fi clorul din piscina complexului hotelier. Nu este exclusă însă nici varianta unei toxiinfecții alimentare.

Sunt 10, 12 persoane afectate, deocamdată, se intervine la fata locului“, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Opt copii sunt evaluați medical de echipajele SMURD. Aceștia sunt conștienți, dar agitați. Victimele vor fi transferate la spitalele din Mangalia și Constanța.

Știre inițială:

Plan roșu de intervenție în județul Constanța, la un complex hotelier din stațiunea Olimp, unde mai multe persoane, inclusiv copii, au prezentat semne de intoxicație.

„Mai multe persoane (printre care și minori) acuză stare de rău, senzații de sufocare, respirație greoaie.

Pentru gestionarea eficientă a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Până la acest moment au fost alocate 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.

Misiunea este în dinamică.”, au declarat autoritățile.

Cum pune în pericol viața turiștilor Mohammad Murad, proprietarul complexului Belvedere

Mohammad Murad, controversat om de afaceri și milionar, a achiziționat în 2017 complexul Panoramic – Amfiteatru Belvedere. La acel moment, complexul hotelier, denumit odată „perla litoralului românsc”, se afla într-o stare avansată de degradare.

Din păcate, Murad a demarat construcții ilegale la complexul hotelier, activitate pentru care nu deținea autorizație, fapt ce reprezintă un pericol iminent pentru viața turiștilor, cazați în unul dintre cele trei hoteluri.

„Milionarul Murad a dat drumul treabă, la Ansamblul Amfiteatru – Panoramic – Belvedere, de vreo 3 ani, trecând peste lipsa avizelor și autorizațiilor.

În astfel de condiții, conform legii, Inspectoratul de Stat în Construcții ar trebui să trimită corpul de control și să dispună Primariei Mangalia sa îl oblige pe milionarul Murad să demoleze ce-a construit ilegal.

A efectuat lucrări fără a avea autorizație, iar intrarea în legalitate este imposibilă, doar prin falsuri s-ar putea întâmpla așa ceva”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Potrivit informațiior obținute, în exclusivitate de Gândul, Primăria Mangalia a fost sesizată cu privire la „activitatea” milionarului Murad și de „lucrările” făcute de acesta la Ansamblul Amfiteatru – Panoramic – Belvedere.

În consecință, Societatea Phoenicia Express SRL, deținută de Murad, a fost amendată cu 5.000 lei – în data de 21 aprilie 2022 -, iar lucrările au fost sistate, până în la 12 iulie a aceluiași an, când s-a emis un certificat de urbanism cu o valabilitate de 24 de luni. Puteți citi investigația Gândul AICI.

Mohammad Murad, suspectat de complicitate în dosarul „Sex cu minore”, al lui Dan Diaconescu

Proprietarul complexului Belvedere, Mohammad Murad, a fost suspectat de autorități de complicitate în dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat de ”act sexual cu minor, în formă continuată şi cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, în formă continuată”.

Murad a fost audiat în mai 2023, procurorii suspectând că, în baza prieteniei sale cu Diaconescu, ar fi facilitat întâlnirea inculpatului cu două minore și chiar ar fi pus la dispoziție camerele, unde ar fi avut loc abuzurile.

„Mohammad Murad a fost audiat joi după-amiază (n.red. – 11 mai 2023) de procurori. A recunoscut relația de prietenie pe care a avut-o cu Dan Diaconescu, una de lungă durată. În unele situații, a precizat afaceristul, l-a cazat pe Dan Diaconescu în hotelurile pe care le deține, iar în baza prieteniei dintre ei respectivele cazări au fost cu titlu gratuit.

În același timp, Mohammad Murad a insistat în a spune că nu avea cunoștință de povestea invocată de procuror (n.red. – orgiile sexuale în care ar fi fost implicat Dan Diaconescu și cele două gemene minore), dar a declarat și că nu le cunoștea personal pe cele două fete”, au declarat, în exclusivitate, surse din anchetă pentru Gândul.

Mohammad Murad s-a ales cu plângere penală pentru demolări ilegale pe Ștrandul Tineretului

Din dorința de a-ș extinde afacerile imobiliare cu orice preț, Mohammad Murad a dorit să construiască o clădire cu 10 etaje chiar pe Ștrandul Tineretului, o locație poziționată, strategic, în nordul Capitalei.

Murad a început lucrările pe Ștrandul Tineretului, deși nu obținuse autorizație de la Primăria Capitalei, întrucât Nnicușor Dan i-a respins documentația de două ori. Puteți afla mai multe detalii AICI.

CITEȘTE ȘI:

GALERIE FOTO | Cum arată hotelurile de pe litoral ale lui Mohammad Murad. Amfiteatru și Belvedere, în paragină după ce afaceristul a plecat din țară

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump
Antonia a luat 9,98 la BAC, dar a făcut contestaţie! Cu ce notă s-a trezit...
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția...
Tulburător! Actrița CELEBRĂ, diagnosticată cu scleroză multiplă. "Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte"
"Eu vreau să mă abţin". Gigi Becali, show pe ringul de dans la nunta lui...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să repari singur mașina dacă a fost zgâriată în parcare? În ce situații...
Sateliţii lui Elon Musk, în cădere liberă. O ploaie vine spre Pământ
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie...
Impozitarea pensiilor. Calculele pentru 2025
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Cât mai ține canicula? Meteorologii ANM au emis o nouă prognoză
×