Premierul Marcel CIOLACU despre creșterile de taxe: Este exclus așa ceva! România nu își permite să aibă măriri de taxe și impozite

Publicat: 16/07/2024, 12:22
Actualizat: 16/07/2024, 12:51

Premierul Marcel Ciolacu recunoaște că sistemul public are nevoie să fie reformat. Ba mai mult, a făcut și demersuri în acest sens, ca șef al Guvernului României, numai că lucrurile încă se mișcă greu din cauza unui „sistem anchilozat”, așa cum îl numește acesta. De asemenea, și sistemul juridic trebuie să dea o mână de ajutor, întrucât cel existent nu susține foarte mult reformele avute în vedere, mai spune premierul. 

Aflat la cea de-a 22-a ediție de lansare a „Cartei Albe a IMM-urilor în România”, premierul Marcel Ciolacu a punctat câteva aspecte legate de reformele fiscale și administrative pe care le-a demarat în sistemul public românesc, dar și despre cauzele pentru care acestea înaintează ci dificultate. Încă o dată, premierul a subliniat că românii nu vor avea parte de măriri de taxe sau de TVA în viitorul apropiat.

Sistemul public are nevoie de reforme și nu am nicio reținere s-o spun, chiar dacă suntem într-un fel de precampanie electorală. Nu avem. Aud de măriri de TVA. Este exclus așa ceva! Este cea mai simplă abordare pe care o poate avea un guvern astfel încât să împartă o povară indiferent de ce venituri ai. Nu cred că România își permite anul viitor să aibă măriri de taxe și impozite. România trebuie să facă o analiză și avem reforma fiscală în continuare, acolo, în zona de excepție și știm foarte bine că orice decizie luată în 2025 are efecte fiscale în în anul fiscal 2026. Vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creștere economică din Europa. Cu toți, cu care am avut discuțiile, inclusiv cu BNR-ul, spre acest lucru ne ducem și am văzut și în cifrele dumneavoastră. Dacă anul trecut am avut creștere economică pe investiții anul acesta și am văzut la consum că a scăzut nevoia de consum, începem să avem și o revenire pe consum, în România,

„Domnul Boloș este și preot. Nu cred că vreunul din sală a mers la biserică și a pus vreun acatist pentru dl. Boloș…”

Ironie a sorții sau, nu, ministrul de Finanțe al României, Marcel Boloș, este și preot, după cum a dezvăluit premierul Marcel Ciolacu în cadrul evenimentului de mai sus. Cu toate că, se spune despre preoți că au trei mâini și toate, de luat, premierul spune că nici măcar preoții nu pot face minuni fiscale, indiferent de logistica folosită: acatist sau rugăciuni.

Domnul Boloș este și preot. Nu cred că vreunul din această sală a mers la biserică și a pus vreun acatist pentru domnul Boloș. Dar să știți că nu este un om rău intenționat. Nu putem să ne ducem la biserică să ne rugăm să ne facă cineva digitalizarea după 30 și de ani. Nu credeți că alte guverne nu și-au dorit să facă această digitalizare? Este nevoie de implicare, de curaj și ne luptăm încă cu un sistem anchilozat. Chiar dacă am făcut reorganizările ministerelor, de fapt, ele sunt calea legală pentru o reformă în sistemul bugetar. Până acum nu aveam suportul juridic pentru a merge mai departe. Concurență neloială nu trebuie să fie între statul român și mediul de afaceri.

„Vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior!”

În încheiere, premierul Ciolacu a subliniat faptul că alegerile vor trece, însă, în cazul în care nu va mai fi șeful Guvernului, nu are de gând să lase lucrurile nepuse în ordine, dimpotrivă.
Este nevoie cu adevărat de un parteneriat real. Vor trece și aceste alegeri. Din punctul meu de vedere, cele mai importante alegeri sunt alegerile generale. De fapt, ele sunt stâlpul democrației unui stat. Iar pentru funcția de președinte ați văzut, până și în America, că sunt foarte periculoase. Trebuie să fii foarte bine pregătit pentru așa ceva. Dar cu certitudine că vor trece și aceste luni și eu vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior și împreună cu colegii mei, indiferent de culoare politică, din Guvernul României, vom lăsa în continuare o stabilitate macroeconomică și niciun euro sau leu sau ban din deficitul bugetar nu va fi dus pe consum! Va fi anul cu cele mai mari investiții din România și va fi anul în care, cu certitudine, vom depăși peste 7% investiții.

CITEȘTE ȘI:

REACȚIA lui Marcel Ciolacu la anunțul lui Nicolae Ciucă: Am crezut că s-a înscris la conferința DEMOCRAȚILOR pentru înlocuirea președintelui Biden

Premierul Marcel CIOLACU recunoaște importanța AI în administrație/”Nu trebuie să pleci cu borseta sau gentuța pe la agenții economici aleatoriu”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile...
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Alex Velea și-a luat fata vitregă pe scenă. Ce relație are fiica Antoniei și a...
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Mai mulți copii și aduți s-au intoxicat cu clor într-o piscină dintr-un hotel de lux...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Experiment: de ce vor cercetătorii să arunce mii de litri de chimicale în ocean?