Gabriel Zetea „face curățenie” în Consiliul Județean Maramureș: N-o să repet greșelile pe care le-a făcut PNL-ul prin numirea de POLITRUCI

Gabriel Zetea face curățenie în Consiliul Județean Maramureș: N-o să repet greșelile pe care le-a făcut PNL-ul prin numirea de POLITRUCI
Foto: Facebook / Gabriel Valer Zetea
Publicat: 16/07/2024, 16:58
Actualizat: 16/07/2024, 19:52

Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că va invita toate partidele care au obținut mandate de reprezentare în Consiliul Județean la discuții pentru constituirea majorității în Consiliul Județean și în Consiliile Locale. El a precizat că nu va repeta greșelile făcute de PNL prin numirea de politruci la conducerea instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean.

Într-o declarație pentru Gândul, Gabriel Zetea, care este și președintele PSD Maramureș, a anunțat că, împreună cu noul primar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, va invita toate partidele care au obținut mandate de reprezentare în Consiliul Județean și Consiliul Municipal Baia Mare la negocieri.

După alegerile locale, împreună cu noul primar al municipiului Baia Mare, domnul Dăncuș, o să invităm toate partidele care și-au câștigat mandate de reprezentare din partea maramureșenilor, atât în Consiliul Județean, cât și în Consiliul Municipal Baia Mare. În primul rând, o să începem discuțiile cu cei de la UDMR, USR, PMP și AUR, evident. Cu toții au primit voturi din partea maramureșenilor,” a declarat președintele ales al Consiliului Județean Maramureș.

Președintele PSD Maramureș a precizat că și Partidul Național Liberal (PNL) va fi invitat la aceste întâlniri, dar cu o condiție.

„În ceea ce privește Partidul Național Liberal avem un amendament. În campania electorală, ei au declarat că sunt incompatibili cu PSD-ul, cu Zetea și cu Dăncuș, adică oamenii care au fost aleși de către maramureșeni. Între timp, ei trebuie să ne anunțe. Lucrurile pe care le-au declarat în campania electorală nu mai sunt de actualitate.

Din incompatibilitatea cu PSD-ul, acum trebuie să spună că sunt compatibili cu noi și că vor să vină la această masă. Dar trebuie să facă această declarație publică, să rectifice public declarația pe care au făcut-o. Sau, Partidul Național Liberal, care în acest moment este în județul Maramureș, să își schimbe conducerea, și odată cu schimbarea conducerii, evident, această incompatibilitate este scoasă din discuție.

Prin declarațiile pe care le-au făcut cei de la PNL, s-au auto-exclus din discuțiile pe care vrem să le purtăm cu absolut toate partidele politice. Deci, nu că nu vrem noi să chemăm PNL-ul, ba dimpotrivă, îi chemăm, dar să-și clarifice poziția,” a explicat Gabriel Zetea.

Întrebat despre demiterea liberalilor din conducerea instituțiilor aflate în subordinea CJ, Gabriel Zetea a răspuns că va avea întâlniri cu toți directorii pentru a evalua situația.

„Am fost președinte al Consiliului Județean în mandatul 2016-2020 și nu am făcut schimbări bazate pe culoarea politică. Nu am numit oameni pe criteriul apartenenței politice. În administrație e nevoie de profesioniști, oameni integri. Am văzut și în ultimii ani anumite numiri controversate, dar nu vreau să intru în poziții de adversitate directă cu unii dintre ei. Dar politrucii, numiți pe criteriul apartenenței politice, nu au ce căuta în administrație.

Ca membru al Partidului Social Democrat, spun clar că nu voi repeta greșelile făcute de PNL în ultimii ani prin numirea de politruci. Vom încerca să identificăm oameni profesioniști, fiecare la locul lui,” a concluzionat Gabriel Zetea.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre TANDEMUL Ciucă-Iohannis: E închipuirea PERFORMANȚEI / „Iohannis poate să fie premier, dar trebuie să CÂȘTIGE alegerile”

Premierul Marcel CIOLACU despre creșterile de taxe: Este exclus așa ceva! România nu își permite să aibă măriri de taxe și impozite

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal,...
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru...
Tulburător! Actrița CELEBRĂ, diagnosticată cu scleroză multiplă. "Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte"
Valul de caniculă, înlocuit de vijelii şi grindină aduse de cicloane. Va ploua în aproape...
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
Răspunsul viral oferit de o asiatică în momentul în care a fost întrebată dacă a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
CNN: Statele Unite au primit informaţii despre un complot iranian de asasinare a lui Donald...
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Ungurii vor Ținutul Secuiesc. Ungaria a pregătit lovitura în inima României. Există dovezi clare
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Cine a fost primul, oul sau găina? Oamenii de știință au găsit răspunsul la cea...
Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că...
Mai mulți copii și aduți s-au intoxicat cu clor într-o piscină dintr-un hotel de lux...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Un nou spray nazal pentru Alzheimer elimină toxinele din neuroni