Găsirea unui avocado perfect copt în supermarket este o raritate, deoarece acestea nu se coc cât timp sunt pe pom și trebuie culese pentru a începe procesul de coacere.
Dacă ai un avocado necopt, acesta poate dura de la o noapte până la patru sau cinci zile pentru a se coace odată ce l-ai adus acasă.
Timpul de coacere depinde de cât de ferm este avocado-ul atunci când îl cumperi. Cu cât este mai ferm, cu atât va dura mai mult să se coacă.
Dacă sunt disponibili doar avocado-uri ferme și necoapte, există metode pentru a accelera procesul de coacere, iar conform BBC Good Food, cel mai bun truc „exploatează metodele naturale”.
Pur și simplu, pune avocado-ul într-o pungă de hârtie sau de pânză (evită plasticul) împreună cu o banană, care emite niveluri ridicate de gaz etilen.
Lasă-l să se coacă timp de două până la trei zile, deși avocado-urile foarte ferme pot dura până la patru sau cinci zile.
Punga ajută la concentrarea gazului etilen, accelerând procesul de coacere. Dacă pui un avocado într-o pungă singur, acesta se va coace totuși, dar poate dura câteva zile în plus.
Odată ce avocado-ul tău este copt, acesta va rămâne proaspăt aproximativ două zile la temperatura camerei sau până la patru sau cinci zile în frigider înainte de a începe să se deterioreze.
Două alte metode de accelerare a coacerii avocado-ului nu sunt la fel de eficiente ca plasarea lor împreună cu fructe într-o pungă de hârtie: acoperirea avocado-ului cu făină într-o pungă de hârtie și acoperirea acestuia cu orez într-o pungă de hârtie.
Ambele tehnici susțin că prind gazul etilen și îndepărtează umiditatea care ar putea cauza mucegaiul avocado-ului.
Sursa foto: Pexels.com