A ajuns după GRATII pentru că s-a dus seara la mall. Traficantul de droguri în casa căruia a murit o elevă olimpică a încălcat controlul judiciar

A ajuns după GRATII pentru că s-a dus seara la mall. Traficantul de droguri în casa căruia a murit o elevă olimpică a încălcat controlul judiciar
Shara venise la Neamț ca să participe la o conferință internațională a elevilor, dar Matteo Gabor, pe care fata îl cunoscuse pe Internet, a așteptat-o în gară și a dus-o la el acasă
Publicat: 21/07/2024, 09:00

O ieșire la mall l-a costat întoarcerea în arest preventiv pe dealerul de droguri în casa căruia a murit, în urma unei supradoze, eleva olimpică Shara Ionășchiță. Magistrații de la Tribunalul Neamț au decis ca Matteo Leonardo Gabor să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior fusese cercetat sub control judiciar.

  • Tânărul de 19 ani, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, a încălcat condițiile controlului judiciar. Deși avea interdicție de a merge în unități de alimentație publică și restaurante între orele 20.00 și 7.00, el nu a respectat această condiție.
  • Matteo Gabor a fost văzut în mall-ul din Piatra Neamț seara târziu, la o oră la care avea interdicție. Nerespectarea controlului judiciar i-a adus 30 de zile de arest preventiv.
  • În acest timp, părinții Sharei își plâng fiica și se pregătesc să îi facă, pe 30 iulie, parastasul de un an. În decurs de un an, cât a trecut de la moartea adolescentei, nici Matteo Gabor și nici părinții săi nu au luat legătura cu familia Sharei, pentru a le transmite condoleanțe sau a le cere iertare pentru tragedia întâmplată.

Judecătorii au decis ca Matteo Leonardo Gabor, dealerul de droguri din comuna Dumbrava Roșie, în casa căruia s-a stins din viață Shara Ionăşchiţă, o elevă olimpică de 16 ani, din Bucureşti, să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Magistrații au luat această hotărâre după ce tânărul de 19 ani a încălcat condițiile controlului judiciar.

Deși se bucura de suficient de multă libertate cât timp s-a aflat sub control judiciar, Matteo Gabor și-a forțat norocul și nu a respectat condițiile impuse de magistrați. Acesta nu avea voie să meargă în unități de alimentație publică, restaurante și baruri între orele 20.00 și  7.00. Cu toate acestea, Matteo Gabor nu a rezistat tentației, astfel că el a fost văzut în mall-ul din Piatra Neamț la o oră la care nu avea ce căuta acolo, conform interdicțiilor din cadrul controlului judiciar.

Shara era elevă eminentă la un liceu din București

Dealerul de droguri va sta în arest preventiv cel puțin până în 14 august, pentru că mandatul de arestare preventivă ar putea fi prelungit, dacă magistrații vor considera că lăsarea lui în libertate reprezintă un pericol.

După tragedia din iulie 2023, Matteo Gabor a fost arestat preventiv timp de aproximativ cinci luni, apoi a fost plasat sub control judiciar. În urmă cu două săptămâni, anchetatorii au cerut din nou arestarea preventivă a lui Matteo Gabor, pentru că acesta a încălcat condițiile controlului judiciar. Judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis cererea, dar Gabor a contestat-o la Curtea de Apel Bacău, însă nu a avut câștig de cauză, astfel că decizia a rămas definitivă.

”Dacă doriți să ne vedem, mă puteți contacta”

În timp ce tânărul a ajuns după gratii, părinții Sharei își plâng copila și se pregătesc să-i facă parastasul de un an. În anul care s-a scurs de la moartea fiicei lor, aceștia nu au vorbit niciodată cu Matteo Gabor sau părinții săi. Familia Gabor nu i-a căutat să le transmită condoleanțe sau vreo părere de rău, iar singura interacțiune datează din luna august a anului trecut.

La o săptămână de la tragedie, tatăl lui Matteo i-a trimis un mesaj sec tatălui Sharei, în care își exprima disponibilitatea de a se întâlni cu el, în cazul în care acesta ar fi dorit.

Bună ziua! Am văzut în mass-media că veți veni la Piatra Neamț. Acesta este numărul meu, dacă doriți să ne vedem, mă puteți contacta. Cornel Gabor, tatăl lui Matteo”, sunt cele câteva rânduri pe care tatăl dealerului de droguri i le-a trimis lui Nicu Ionăşchiţă.

Părinții Sharei nu au vrut să se vadă, însă, cu oamenii în casa cărora s-a întâmplat tragedia și pe al căror fiu îl consideră vinovat de moartea Sharei.

”A insistat să beau tot conținutul din pahar”

După decesul fetei de 16 ani, o altă tânără a povestit în fața anchetatorilor că, în urmă cu patru ani, a trăit o experiență similară cu cea a elevei din București. Aceasta a mărturisit că, și în cazul ei, Matteo ar fi profitat de ea după ce i-a administrat drogul Cristal.

Fata a spus că a fost drogată în noaptea de Revelion, chiar în casa ei. Tânăra invitase câțiva colegi, printre care și pe Matteo Gabor, să petreacă împreună noaptea dintre ani. La petrecere, acesta ar fi drogat-o și ar fi violat-o, iar totul s-a întâmplat în timp ce părinții fetei se aflau la parterul casei și tinerii erau la etaj.

”În jurul orei 01.00, Gabor Matteo Leonardo a luat două pahare de Jagermeister și o doză de energizant, de pe o masă de unde era petrecerea, a venit la mine și m-a dus într-o altă cameră, respectiv camera părinților mei, unde mi-a cerut să beau conținutul unuia dintre pahare, lucru pe care l-am făcut. Am văzut că în prezența mea el a turnat energizant în paharul meu. Când am intrat în camera respectivă, el a închis ușa și și bănuiesc că a încuiat-o, cheia fiind în broască. El mi-a cerut și a insistat să beau tot conținutul din pahar, lucru pe care l-am făcut. (…).

Imediat după ce am băut conținutul acelui pahar, am simțit că amețesc, motiv pentru care m-am lăsat pe spate, picioarele atârnând la marginea patului. Nu știu ce s-a întâmplat timp de circa 15 minute, însă, la un moment dat, am simțit fire de păr în gură, Gabor punându-mi mâna peste gură, iar cineva bătea insistent la ușă. Gabor s-a ridicat de pe mine, s-a îmbrăcat, respectiv am auzit cum închidea cureaua de la pantaloni, după care a ieșit din cameră”, sunt mărturiile fetei despre seara în care susține că a fost drogată și violată de Matteo Gabor.

O altă tânără a declarat în fața anchetatorilor că a trecut printr-o situație similară cu cea a Sharei

”Părinții lui cunoșteau că noi întreținem relații sexuale și că aveam 14 ani”

Fata a mai spus că părinții dealerului de droguri erau la curent cu faptul că fiul lor întreține relații sexuale cu o minoră, iar asta se întâmpla chiar sub acoperișul lor.

”Când am auzit acele zgomote, eu eram toată pe pat, având fusta ridicată, chiloții și ciorapii coborâți parțial, până la genunchi. Așa amețită, m-am ridicat de pe pat și mi-am ridicat chiloții și ciorapii, după care am reușit să ies din cameră (…). Am mers la baie, ocazie cu care am constatat că sângeram în zona vaginală. După ce mi-am revenit, am mers în camera unde erau ceilalți invitați, însă nu am spus nimic, întrucât nici eu nu realizam ce s-a întâmplat. În jurul orei 4.00, l-am întrebat pe Matteo dacă s-a întâmplat ceva în cameră, respectiv dacă a avut loc un raport sexual, iar el mi-a confirmat. În perioada 1.01.2020-martie 2020, noi am mai întreținut relații sexuale de maximum patru ori, de fiecare dată acasă la acesta. Menționez faptul că părinții lui cunoșteau că noi întreținem relații sexuale, cât și faptul că eu aveam vârsta de 14 ani (…)”, a mai declarat tânăra.

”Căuta să aibă în anturaj doar fete de 14-15 ani, care învățau bine”

Adolescenta a mai mărturisit că Matteo Gabor căuta compania fetelor mai mici de vârstă decât el și care aveau rezultate bune la învățătură.

Pe timpul relației cu Gabor, cât și după, am observat că acesta era obsesiv, nu renunța sub nicio formă la a-și îndeplini dorințele, indiferent prin ce mod. El era frustrat, se temea de abandon, încerca să controleze și să manipuleze persoana de lângă el, căuta să aibă în anturaj doar fete de 14-15 ani, care învățau bine și nu aveau experiență de viață”, sunt declarațiile pe care fata le-a făcut în fața anchetatorilor.

În urma acestor declarații, pe numele lui Gabor Matteo Leonardo a mai fost deschis un dosar penal pentru viol și trafic de droguri de mare risc.

Shara s-a intoxicat cu un drog sintetic, extrem de periculos

Pe data de 30 spre 31 iulie 2023, Shara Ionăşchiţă, o adolescentă din București, a fost găsită fără suflare în locuința tânărului de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet.

Shara plecase de acasă pentru a participa la o conferință internațională organizată de elevii din Neamț. Matteo Gabor, un dealer de droguri pe care tânăra îl cunoscuse pe Internet și care făcea parte dintr-o rețea din Neamț, a așteptat-o pe Shara în gară, apoi a dus-o la el acasă, unde fata a decedat câteva ore mai târziu.

Rezultatele necropsiei au scos la iveală că Shara s-a intoxicat cu un drog sintetic, extrem de periculos, care poate induce euforie, halucinaţii, agitaţie sau anxietate. Shara ar fi împlinit, pe data de 5 mai, 17 ani. Elevă eminentă la un colegiu din București, adolescenta voia să devină un avocat celebru.


CITEȘTE ȘI:

Ce au găsit polițiștii în CASA influencerului Andrei VERSACE. Anchetatorii au ridicat probe și așteaptă rezultatele necropsiei

Dealerul de DROGURI în casa căruia a murit Shara, elevă olimpică, are liber la distracție până la ora 20.00 / Unde caută alinare părinții fetei

„Lasă-mă că avem probleme. Sunt RUPTĂ”. Ultimul schimb de mesaje dintre Shara, fata moartă din cauza drogurilor la 16 ani, și mama ei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
Moartea influencerului Andrei Versace, tratată ca fiind suspectă. Ce variante iau în calcul polițiștii
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire INCREDIBILĂ pe Lună, într-o peșteră adâncă de 100 de metri
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Mesajul controversat postat pe contul lui Andrei Versace după ce a fost descoperit mort în...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Copiii care au dat nume animalelor de fermă nu au mai dorit să le mănânce