RĂZBOIUL din Ucraina, ziua 877. General NATO: Rusia va reprezenta o amenințare continuă și după terminarea războiului

RĂZBOIUL din Ucraina, ziua 877. General NATO: Rusia va reprezenta o amenințare continuă și după terminarea războiului
RĂZBOI în Ucraina, ziua 994. Rusia pregătește asaltul asupra Zaporojie / Sursa FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/07/2024, 08:45
Actualizat: 19/07/2024, 11:11

Războiul din Ucraina a ajuns vineri, 19 iulie, în a 877-a zi, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.

General NATO: Rusia va reprezenta o amenințare continuă și după terminarea războiului

Generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor NATO în Europa, a lăudat strategia ucrainenilor în cadrul războiului cu Rusia, subliniind că desfășurarea ostilităților va depinde de abilitatea Ucrainei de a „genera putere”.

Într-o declarație recentă, Cavoli a evidențiat că strategia ucrainenilor este „excelentă”, menționând că succesul în acest conflict depinde de capacitatea fiecărei părți de a acumula și utiliza „putere de calitate” într-un mod eficient.

„În ultimele luni, Ucraina a reușit să își protejeze teritoriile estice, să împiedice Rusia să folosească Crimeea și sudul Ucrainei pentru atacuri și să mențină accesul la Marea Neagră,” a spus generalul. El a adăugat că implementarea continuă a acestei strategii este esențială pentru succesul Ucrainei.

Cavoli a subliniat că sprijinul din partea țărilor UE și NATO este crucial pentru „generarea de energie” a Ucrainei, și a subliniat necesitatea creșterii producției de echipamente militare.

„Ne confruntăm cu dificultăți în achiziționarea de echipamente, ceea ce reprezintă o problemă strategică pentru alianță,” a spus el.

Generalul NATO a avertizat că, indiferent de cum se va încheia conflictul, Rusia va reprezenta o amenințare continuă. „La sfârșitul războiului, Rusia își va reface forțele și va continua să fie condusă de aceiași lideri care ne consideră inamici și sunt extrem de furioși,” a afirmat Cavoli.

De asemenea, el a recunoscut că SUA subestimează reacția țărilor UE la provocările actuale, iar această situație este critică pentru stabilitatea europeană. Cavoli a concluzionat că este esențial să se recunoască și să se sprijine dezvoltarea industriei de apărare a țărilor europene, potrivit Glavcom.ua.

Marea Britanie anunță un ajutor militar pentru Ucraina pentru „restul deceniului”

Marea Britanie va oferi finanțare pentru ajutor militar Ucrainei „în fiecare an pentru restul deceniului”, a declarat ministrul Apărării, John Healey.

„Dacă luăm ca punct de plecare faptul că apărarea Regatului Unit începe în Ucraina și dacă Putin câștigă în Ucraina, nu se va opri acolo, atunci trebuie să fim alături de Ucraina, suntem hotărâți să facem acest lucru”, a declarat el pentru Times Radio.

„Și nu este doar asta. Am intensificat sprijinul suplimentar în aceste prime două săptămâni în guvern.

„Am confirmat, de asemenea, angajamentul de finanțare suplimentară a ajutorului militar în acest an și în fiecare an pentru restul deceniului. Atât timp cât este necesar”, potrivit The Telegraph.

„Când Keir Starmer a spus că Marea Britanie își va continua sprijinul ferm pentru Ucraina, a vorbit serios.”

Afacerist rus din Germania, condamnat la închisoare după ce a vândut Kremlinului componente pentru drone

Un tribunal din Germania a condamnat un antreprenor germano-rus, în vârstă de 59 de ani, la șase ani și nouă luni de închisoare pentru furnizarea de componente utilizate la fabricarea de drone către Rusia, încălcând sancțiunile UE.

Partenera și complicea sa, de asemenea de naționalitate germano-rusă, în vârstă de 54 de ani, a primit o pedeapsă cu suspendare de un an și nouă luni, potrivit deciziei pronunțate miercuri la Stuttgart.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a eludat multiple sancțiuni ale UE împotriva Moscovei prin vânzarea și livrarea a peste 120.000 de componente electronice între 2020 și mai 2023 către companii ruse implicate în „producția de echipamente și accesorii militare”, a explicat tribunalul într-un comunicat.

El a fost găsit vinovat într-un total de „54 de cazuri de încălcare a Legii comerțului exterior, iar complicea în 14 cazuri”, potrivit instanței. Unele dintre componentele furnizate au fost utilizate la fabricarea dronelor de recunoaștere Orlan 10, folosite de forțele armate ruse în războiul din Ucraina, declanșat de Moscova pe 24 februarie 2022.

Acestea erau în parte vândute prin intermediul unei companii din Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei, care era oficial condusă de complicea sa, dar îi aparținea de fapt bărbatului.

După începutul conflictului din Ucraina și înăsprirea sancțiunilor comerciale cu Rusia, antreprenorul și-a modificat strategia, tranzacționând componentele prin țări terțe. Aceste tranzacții ilegale i-au adus inculpatului aproximativ 875.000 de euro.

Bărbatul, arestat în martie 2023 și aflat în arest preventiv de atunci, și-a recunoscut parțial faptele. Germania, alături de celelalte state membre ale UE, a impus sancțiuni economice din 2014, după anexarea Crimeei de către Moscova, interzicând vânzarea de produse cu dublă utilizare, civilă și militară. Numeroși antreprenori germani au fost sancționați în ultimii ani pentru comerț ilegal cu Rusia.

În august 2023, un alt suspect germano-rus a fost arestat pentru comerț cu componente electronice utilizate la fabricarea dronelor Orlan 10, iar un alt om de afaceri german a fost arestat pentru vânzarea de echipamente pentru puști de elită unei firme rusești.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri