Mulți oameni mănâncă usturoi și majoritatea se plâng că au o respirație urât mirositoare după. Cercetătorii au descoperit că iaurtul poate neutraliza mirosul de usturoi. Cercetările arată că iaurtul gras previne eliberarea în aer a aproape tuturor compușilor volatili responsabili de mirosul neplăcut, scrie evz.ro.
Cercetătorii spun că alimentele bogate în proteine pot combate mirosul de usturoi. Și merele, menta, salata verde și laptele pot să neutralizeze compușii de sulf care provoacă mirosul persistent al usturoiului.
Iaurtul reduce cu 99% principalele substanţe volatile care provoacă mirosul neplăcut al usturoiului crud. Cercetătorul Cheryl Barringer a spus că și iaurturile cu aromă de fructe ajută. El a declarat că oamenii trebuie să mănânce iaurt imediat după ce au consumat usturoi pentru a scăpa de mirosul urât.
Un alt cercetător a declarat că mirosul neplăcut poate dura mai mult de o zi. El a descoperit că un măr este mult mai eficient decât o gumă de mestecat cu mentă pentru a elimina mirosul. Acesta a mai spus că principalul ingredient al usturoiului, alicina, stimulează sistemul imunitar.
„S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv”, a declarat cercetătorul. El le-a mai recomandat oamenilor să lase usturoiul tocat deoparte timp de 10 minute înainte de a-l găti sau mânca pentru a se elibera mai multă alicină.
Și mirosul de ceapă este foarte neplăcut. Acest lucru se întâmplă deoarece ambele conțin compuși sulfuroși care sunt absorbiți în fluxul sangvin. Cei care au mâncat ceapă trebuie să consume apoi iaurt, mere sau salată, să se spele pe dinți și să folosească apă de gură.
Și cei care au consumat hrean sau ton pot încerca aceste trucuri simple. Este recomandat să evitați aceste alimente în ziua în care aveți o întâlnire importantă sau în care mergeți la un eveniment.
CITEȘTE ȘI:
Patru alimente care se transformă în OTRAVĂ când sunt refrigerate: „Consumul a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”