Cine este KAMALA Harris, propunerea lui Joe Biden pentru Casa Albă

Cine este KAMALA Harris, propunerea lui Joe Biden pentru Casa Albă
FILE - Vice President Kamala Harris speaks at an event May 1, 2024, in Jacksonville, Fla. She’s already broken barriers, and now Harris could soon become the first Black woman to head a major party's presidential ticket after President Joe Biden’s ended his reelection bid. The 59-year-old Harris was endorsed by Biden on Sunday, July 21, after he stepped aside amid widespread concerns about the viability of his candidacy.,Image: 891294996, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required. FILE PHOTO, Model Release: no, Pictured: Joe Biden,Kamala Harris
Publicat: 21/07/2024, 23:21
Actualizat: 22/07/2024, 00:56

După ce și-a anunțat retragerea din cursa prezidențială, Joe Biden a declarat că o susține pe Kamala Harris, vicepreședintele SUA, la candidatura pentru  Casa Albă. 

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, este propunerea lui Joe Biden pentru a-l înlocui în cursa pentru Casa Albă. Kamala Harris a întreprins deja o vizită în România, pe 11 martie 2022, la puțin timp după începerea războiului în Ucraina, într-un moment, în care Statele Unite au dorit să își consolideze statutul în Europa de Est

„Sunt în România astăzi ca să reîntăresc angajamentul SUA că vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO. Am văzut cum aţi primit refugiaţi şi ştim greutăţile pe care le întâmpinaţi geografic. Aţi dovedit atât de mult curaj; Am discutat despre reîntărirea parteneriatului nostru; Trebuie să înţelegem că un atac împotriva unei ţări NATO este un atac asupra tuturor; Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO; Sunt aici în România ca să reîntăresc acest angajament şi să mulţumesc poporului român; De la început, SUA au încercat să se angajeze în activităţi diplomatice în mod dinamic şi, din tot ce ştim şi din ce am fost martori, Putin nu a arătat nicio intenţie să se implice în acţiuni diplomatice”, a punctat Kamala Harris în discursul susținut la București.

Kamala Harris, prima femeie dee culoare, în funcția de vicepreședinte al SUA

Kamala Harris a făcut istorie ca prima femeie și primul vicepreședinte de culoare și origine asiatică.

Deși a avut o rată scăzută de aprobare în timpul mandatului său de vicepreședinte, susținătorii dnei Harris au mizat pe atuurile ei, și anume, susținerea drepturilor reproductive și funcția de procuror pe care a avut-o în trecut.

„Cred că a avut un rol esențial în abordarea unor probleme-cheie, cum ar fi drepturile de vot și reforma imigrației. Ea a fost, de asemenea, cel mai puternic surogat al lui Biden pe probleme de acces la avort și de apropiere de comunitățile de culoare.” a declarat Nadia Brown, director al programului de studii despre femei și gen din cadrul Universității Georgetown.

Cum a ajuns Kamala vicepreședinte

În urmă cu cinci ani Kamala Harris era senator de California și spera să câștige nominalizarea democrată pentru președinție. Aceasta și-a început cariera în cadrul biroului procurorului districtului Alameda, iar în 2003, a devenit procurorul districtului San Francisco.

S-a alăturat Partidului Democrat și a fost aleasă senator junior al Californiei în 2017. Joe Biden a fost cel care a susținut-o pe Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, punând-o pe lista sa.

„Mulți oameni nu credeau că are disciplina și concentrarea necesare pentru a urca atât de repede la Casa Albă… deși oamenii știau că are ambiție și potențial de vedetă. Întotdeauna a fost clar că avea talent brut”, a spus Gil Duran, un director de comunicare al dnei Harris în 2013.

Kamala Harris a demarat un turneu național „Lupta pentru libertățile reproductive”, prin care susținea dreptul femeilor de a lua decizii cu privire la corpul lor.

Kamala a subliniat consecințele negative ale interzicerii avortului și a făcut apel la Congres să restabilească legea ce permite această procedură, după ce judecătorii conservatori ai Curții Supreme au anulat dreptul constituțional la avort, în 2022.

Moștenirea indiană și afroamericană a Kamalei Harris

Kamala Harris s-a născut în Oakland, California, din doi părinți imigranți, o mamă de origine indiană și un tată de origine jamaicană. Părinții ei au divorțat când ea avea cinci ani și a fost crescută de mama ei singură hindusă, Shyamala Gopalan Harris, cercetătoare în domeniul cancerului și activistă pentru drepturile civile.

Kamala a luat exemplul mamei sale și a crescut implicată în moștenirea sa indiană. Cu toate acestea, Kamala Harris a povestit cum mama ei a adoptat cultura neagră din Oakland.

„Mama mea a înțeles foarte bine că crește două fiice de culoare. Știa că țara ei adoptivă ne va vedea pe mine și pe Maya ca pe niște fete de culoare și era hotărâtă să se asigure că vom deveni femei de culoare încrezătoare și mândre.” , a scris ea în autobiografia sa The Truths We Hold.

FOTO: Profimedia

CITEȘTE ȘI:

Kamala Harris dă asigurări că BIDEN rămâne în cursa prezidențială /NYT: Donatorii blochează zeci de milioane de dolari pentru a-l forța să se retragă

Kamala Harris, favorită să îl înlocuiască pe Joe BIDEN dacă președintele SUA se retrage din cursa prezidențială

DEZBATERE Trump – Biden / Cum a văzut Kamala Harris „prestația” președintelui american / „Început lent” și „final puternic”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Al doilea vaccin împotriva variolei maimuței, aprobat de OMS