Echipa lui Donald Trump se pregătea de săptămâni pentru o luptă contra Kamalei Harris: Dacă vor să treacă la BIDEN 2.0, suntem bine oricum

Echipa lui Donald Trump se pregătea de săptămâni pentru o luptă contra Kamalei Harris: Dacă vor să treacă la BIDEN 2.0, suntem bine oricum
Kamala Harris, vicepreședintele SUA / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 22/07/2024, 10:37
Actualizat: 22/07/2024, 10:56

Donald Trump a declarat duminică că ar învinge-o cu ușurință pe Kamala Harris dacă aceasta ar deveni candidatul democrat la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie. Intrarea lui Harris în cursă ar remodela o competiție care părea să fie în favoarea lui Trump, transmiste Reuters.

Decizia bruscă a președintelui Joe Biden de a se retrage din cursă și de a o susține pe Harris a bulversat o competiție electorală deja tulburată de tentativa de asasinare a lui Trump, cu opt zile în urmă.

Mai multe surse au declarat pentru Reuters că echipa de campanie a lui Trump se pregătește de câteva săptămâni pentru scenariul în care Biden renunță și Harris câștigă nominalizarea partidului său.

Harris va fi mai ușor de învins decât ar fi fost Joe Biden, a spus Trump într-un interviu pentru CNN, la scurt timp după anunțul lui Biden.

Campania lui Trump intenționează să o asocieze pe Harris cu politicile de imigrație ale lui Biden și să critice performanțele economice ale administrației actuale, inclusiv creșterea costurilor alimentelor și combustibilului și ratele dobânzilor.

Echipa de campanie a lui Trump a semnalat că va da vina pe Harris pe cât de mult posibil pentru politicile privind imigrația ale lui Biden, despre care republicanii spun că sunt responsabile pentru creșterea bruscă a numărului de persoane care trec ilegal frontiera sudică cu Mexicul.

A doua linie de atac se va concentra pe situația economiei. Sondajele de opinie publică arată în mod constant că americanii sunt nemulțumiți de costurile ridicate ale alimentelor și combustibilului, precum și de ratele dobânzilor care au făcut mai dificilă cumpărarea unei locuințe.

„Ați văzut vreodată cum râde? E nebună”

Un consilier al lui Trump, care a dorit să rămână anonim, a declarat că Harris este văzută ca „copilotul viziunii lui Biden” și că echipa de campanie a lui Trump va folosi această asociere pentru a o discredita.

Dacă vor să treacă la Biden 2.0 și să o aibă pe „Cackling” (cea care râde) Kamala în fruntea listei, suntem bine oricum, a spus consilierul, repetând o insultă pe care campania o încearcă de câteva săptămâni, axată pe modul în care râde vicepreședintele.

„Make America Great Again In“c”, un PAC (comitet de acțiune politică) care îl susține pe Trump, a anunțat că retrage reclamele TV anti-Biden care urmau să fie difuzate în statele Arizona, Georgia, Nevada și Pennsylvania și le înlocuiește cu o reclamă care o atacă pe Harris.

Anunțul de 30 de secunde o acuză pe Harris că a ascuns de public slăbiciunea lui Biden și are ca scop să pună rezultatele administrației numai în cârca ei.

Kamala știa că Joe nu-și poate face treaba, așa că a făcut-o ea. Uite ce a făcut: o invazie la frontieră, inflație galopantă, visul american mort, a precizat naratorul din clipul electroal.

Trump, cunoscut pentru utilizarea unui limbaj insultător și uneori jignitor pentru a-și ataca adversarii, le-a oferit sâmbătă susținătorilor de la un miting din Michigan o mostră a insultelor pe care probabil le va arunca împotriva lui Harris în zilele următoare.

Îi spun Kamala cea care râde. Ați văzut vreodată cum râde? E nebună. Poți spune multe după un râs. E dusă, a spus el.

Partidul Democrat nu a stabilit cum va proceda mai departe și nu există garanții că Harris va deveni candidatul partidului, în ciuda sprijinului lui Biden. Alegerea lui Harris ar putea aduce o dinamică nouă în cursă, având în vedere că ar fi prima femeie de culoare și de origine asiato-americană nominalizată la președinție.

Analiștii politici spun că Harris ar putea mobiliza alegătorii tineri și persoanele de culoare mai bine decât Biden. Pe de altă parte, republicanii avertizează că legăturile strânse ale lui Harris cu Biden ar putea fi un obstacol.

Un sondaj Reuters/Ipsos din 15-16 iulie arată că Harris și Trump sunt la egalitate, cu 44% susținere fiecare. Echipa de campanie a lui Trump deja discutase despre redistribuirea resurselor în cazul retragerii lui Biden din cursă. MAGA Inc, un super PAC care îl susține pe Trump, a comandat cercetări de opoziție asupra mai multor posibili candidați democrați, pregătindu-se pentru toate scenariile posibile.

CITEȘTE ȘI:

Joe Biden se RETRAGE din cursa prezidențială și anunță că o susține pe Kamala Harris. „Este în interesul partidului meu şi al ţării”

Condiția lui Donald Trump pentru a doua rundă a dezbaterilor prezidențiale cu NOUL candidat al Partidului Democrat

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total,...
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
EXCLUSIV! Prietena lui Andrei Versace, dezvăluiri cutremurătoare după moartea lui: ”Nu și-a pus capăt zilelor!...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
O bucată din scoarța Pământului a dispărut, dar cercetătorii cred că au găsit-o