Viktor ORBAN vine la Universitatea de Vară „Tusvanyos”/Delegație importantă din Ungaria așteptată la Băile Tușnad

Viktor ORBAN vine la Universitatea de Vară „Tusvanyos”/Delegație importantă din Ungaria așteptată la Băile Tușnad
Viktor Orban vine la Universitatea de Vară „Tusvanyos”/Delegație importantă din Ungaria așteptată la Băile Tușnad / Sursa FOTO: Facebook/ViktorOrban
Publicat: 23/07/2024, 14:40

Aproximativ 1000 de invitaţi vor participa la cele 500 de programe ale Universităţii de Vară „Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad. Premierul Ungariei, Viktor Orban, îşi va susţine obişnuitul discurs în cursul zilei de sâmbătă, 27 iulie.

Deschiderea oficială a lucrărilor Universităţii de Vară va avea loc miercuri, 24 iulie, în prezenţa preşedintelui Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt.

Va fi la Tușnad și Potápi Árpád János, secretar de stat pentru politica naţională de pe lângă Cancelaria premierului Viktor Orban, aceştia fiind invitaţi obişnuiţi ai evenimentului.

Tema: „Război şi pace – În pragul unei noi ere în politica externă şi de securitate”

Prima temă de dezbatere se intitulează „Război şi pace – În pragul unei noi ere în politica externă şi de securitate”, la care, potrivit programului făcut public de organizatori, vor participa Németh Zsolt, dar şi liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, sau fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Mottoul din acest an al evenimentului este „Pe drumul drept”, organizatorii precizând că este şi „un mesaj de întărire” pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

„Trăim într-o epocă a crizelor, iar din încercările acestei perioade pot ieşi victorioşi doar cei care la timpul potrivit iau cele mai bune decizii. Sunt cei care nu îşi lasă soarta la voia întâmplării. Ei sunt cei care ştiu că viaţa lor are un scop, iar acest scop este împărtăşit de noi toţi, de toţi cei care suntem uniţi în valorile noastre comune.

Cu toţii împărtăşim convingerea că în acest meci suntem o echipă naţională care se luptă pentru viitorul maghiar. Împărţim o pasiune comună: iubim Transilvania, patria mamă şi Bazinul Carpatic. Ne plac provocările. Nu ne este teamă de adversarii noştri – nici de urşi – şi ne preţuim prietenii. Ne ajutăm şi ne sprijinim reciproc. Ne bucurăm împreună de succese şi trecem împreună peste cele mai dificile momente”, scrie pe site-ul evenimentului.

Ce lideri maghiari vin la Băile Tuşnad

La fel ca în ultimii ani, la Băile Tuşnad sunt aşteptaţi numeroşi oficiali de la Budapesta, precum şi personalităţi ale comunităţii maghiare din România.

Printre participanţi se vor afla liderul UDMR, Kelemen Hunor, europarlamentari sau parlamentari UDMR, dar şi primari şi preşedinţi de consilii judeţene aleşi pe listele Uniunii.

De asemenea, la lucrări vor lua parte şi reprezentanţi ai maghiarilor din alte ţări, precum Ucraina, Slovacia, Slovenia, Croaţia sau Serbia.

Numărul invitaţilor români incluşi în program este redus, preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi responsabil cu programul politic al taberei, Sandor Krisztina, precizând, recent, că în anii când sunt alegeri politicienii români `nu prea au curajul să vină la Tusvanyos”, pentru că acesta nu este un mesaj pozitiv pentru alegătorii lor.

La fel ca în fiecare an, premierul Ungariei, Viktor Orban, va fi prezent la Băile Tuşnad în cursul zilei de sâmbătă şi îşi va ţine tradiţionalul discurs pornind de la tema centrală a evenimentului – „Pe drumul drept”.

Pentru al doilea an consecutiv, cei care doresc să asiste la discursul premierului ungar, inclusiv jurnaliştii acreditaţi, trebuie să se înregistreze, decizia fiind luată de organizatori după ce, în anul 2023, mai mulţi membri ai unor organizaţii româneşti şi-au anunţat intenţia de a asista la discursul pe care Viktor Orban îl susţinea la Băile Tuşnad. Aceştia au venit atunci, dar nu li s-a permis accesul în zona în care premierul Ungariei se adresa participanţilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Gafă de proporţii comisă de Adidas: a creat un model de încălţări în amintirea JO...
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...