Greşeală colosală la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti: Sute de candidați au fost RESPINȘI, după ce, inițial, au fost declarația admiși

Greşeală colosală la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti: Sute de candidați au fost RESPINȘI, după ce, inițial, au fost declarația admiși
Admitere cu probleme la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Notele au fost încurcate / Sursa foto: captură video Știrile Pro Tv
Publicat: 24/07/2024, 13:05

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti se confruntă cu o criză majoră după ce rezultatele a sute de candidaţi au fost grav afectate din cauza unei erori tehnice. După ce tinerii au sărbătorit admiterile sau au trăit drama respingerii, aceştia au aflat cu stupoare că notele afişate iniţial nu erau corecte.

Problema a apărut din cauza unei greşeli în introducerea datelor într-un sistem informatic, unde un reprezentant al universităţii a introdus de două ori acelaşi cod, ceea ce a condus la decalarea întregului tabel cu rezultatele. În acest context, sute de note au fost afişate greşit, în dreptul altor nume.

„Comisia de contestație a depistat că la candidatul 317 s-au dublat două nume. Dublarea acestor două nume a făcut ca înscrierea în sistemul academic, care este un sistem computerizat, să genereze aceste erori, în așa fel încât să existe candidați care nu se pupau, de fapt, numele lor, cu nota dată la examen, care era scrisă pe foaia respectivă și cu nota la portofoliu”, a explicat rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism, Marian Moiceanu.

„Astăzi am primit vestea proastă că am picat. Pe 472, respins. Eram pe poziţia 71. Nu îmi vine să cred. Mă pregătesc de atâţia ani. Mi se pare o porcărie ce se întâmplă aici. Încercăm să vedem ce putem rezolva în continuare”, a declarat una dintre candidatele afectate, citată de Antena 3.

Rezultatele nu pot fi contestate

Deşi conducerea universităţii a recunoscut greşeala şi a refăcut listele cu rezultatele corecte, candidaţii afectati au cerut să îşi revadă planşele pentru a fi convinşi că notele reflectă corect performanţa lor. Secretarul comisiei tehnice de admitere, Bogdan Puiu, a declarat că „cei care au depus contestaţii vor primi acces pentru aproximativ 2 minute, pentru a certifica că planşa pe care o văd este a lor”.

În ciuda acestei măsuri, candidaţii şi părinţii lor au cerut recorectarea lucrărilor, dar au fost refuzaţi. Situaţia s-a agravat când au încercat să acceseze sala de conferinţe pentru a discuta direct cu autorităţile universitare, fiind nevoiţi să apeleze la poliţie.

„Toată metodologia dumneavoastră nu e conformă Legii Învățământului. E dreptul nostru, e dreptul acestor copii să fie studenți. În felul acesta li se refuză dreptul la învățământ universitar, dat de Constituţie”, a spus tatăl unui student.

Reacția Facultîții de Arhitectură din Bucureşti: „Rezultatele nu pot fi contestate”

Rectorul Marian Moiceanu a confirmat că „noi nu putem decât să refacem lucrurile în aşa fel încât să îndreptăm greşeala şi să dăm notele corecte candidaţilor”.

Totuşi, acesta a subliniat că regulamentul universităţii prevede de 33 de ani că rezultatele nu pot fi contestate:

„E o metodologie pusă pe site, acceptată, în baza căreia s-au înscris. De 33 de ani funcționăm așa și care spune că o notă dată de o comisie de experți, de arhitecți, de profesori, nu poate fi contestată”, a adăugat sursa citată.

Revoltaţi, mai mulţi candidaţi au anunţat că vor sesiza autorităţile competente şi vor depune plângeri penale împotriva Universităţii de Arhitectură din Bucureşti.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...