POVESTEA tinerei Isabel Ioniță, VIITORUL dansului românesc. Harul artistic, moștenit de la mama sa, balerină și coregrafă

POVESTEA tinerei Isabel Ioniță, VIITORUL dansului românesc. Harul artistic, moștenit de la mama sa, balerină și coregrafă
Publicat: 24/07/2024, 15:30
Actualizat: 24/07/2024, 15:31

Isabel Ioniță, o tânără dansatoare de doar 13 ani, s-a alăturat recent campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cu o poveste care emană talent, pasiune și dedicare, Isabel este deja o figură remarcabilă în lumea dansului, moștenind harul artistic de la mama sa, balerina și coregrafa Oana Ioniță.

Isabel Ioniță practică dansul încă de la vârsta de 1 an, petrecându-și copilăria în sala de balet, sub îndrumarea atentă a mamei sale. Oana Ioniță, cunoscută pentru cariera sa de succes în balet și coregrafie, a fost nu doar o mamă, ci și o mentoră devotată, ghidându-și fiica pas cu pas pe drumul către excelență.

Isabel studiază la Școala Generală nr. 311 din București, în clasa a VI-a, fiind o elevă exemplară, care a obținut burse atât pentru rezultatele academice (media peste 9,50), cât și pentru performanțele artistice. Încă de mică, Isabel a demonstrat o determinare ieșită din comun, petrecând ore întregi în sala de balet și perfecționându-și tehnica.

În ciuda vârstei fragede, Isabel a preluat deja o clasă de balerine, corectând coregrafiile colegelor sale pentru competiții. Aceasta este o dovadă clară a maturității și a talentului său excepțional, dar și a dorinței sale de a contribui la dezvoltarea celorlalți, reflectând valorile campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României.”

Eforturile și talentul tinerei Isabel nu au trecut neobservate

În această vară, a câștigat o bursă de studiu la prestigioasa Academie de Balet din München, oferită chiar de directorul instituției germane. De asemenea, Isabel a obținut burse la Barcelona Dance Center, demonstrând versatilitatea și capacitatea sa de a se adapta la diferite stiluri și tehnici de dans.

Cu sprijinul financiar al mamei sale, Isabel va studia la toate cele trei academii, câte o săptămână, pentru a învăța și a-și diversifica cunoștințele coregrafice.

Isabel a participat recent la finala mondială Dance World Cup de la Praga, unde a concurat la secțiunile de balet, dans contemporan și jazz, atât cu solo-uri cât și cu duete. În cadrul competiției internaționale a obținut locul I – Solo, Dans Contemporan Children „La Llorona” și locul III – Solo, Balet Non-Repertoire cu dansul „Carmen.”

Va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad

Performanțele sale remarcabile au impresionat juriul și publicul deopotrivă. În noiembrie, va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad, ca parte a delegației Federației de Dans Sportiv.

După Tabara de Vară pe care o organizează Oana Ioniță la Alba Iulia, care reunește balerini și dansatori din toată țara, Isabel va participa la cursul de vară de la Bolshoi – cea mai cunoscută școală de balet din lume care a „fabricat” cei mai reprezentativi balerini ai lumii.

Isabel Ioniță este un exemplu de excelență și perseverență, o tânără care și-a dedicat viața artei dansului. Înscrierea ei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, nu este doar o recunoaștere a talentului său, ci și o dovadă că pasiunea și munca asiduă pot deschide porți către oportunități extraordinare.

Isabel nu este doar o promisiune pentru viitorul dansului românesc, ci și un model pentru toți tinerii care visează să-și transforme pasiunea în performanță.

Poveștile și realizările copiilor și tinerilor remarcabili din România, în catalogul excelenței

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai unor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.

CITIȚI ȘI:

POVESTEA Xeniei, fetița minune care la cinci ani face performanță pe acorduri de vioară. „Orice copil pe lumea asta are un har al lui”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

POVESTEA micului pictor care a impresionat New York-ul, cu lucrarea care ilustrează Mănăstirea Radu-Vodă. „Dumnezeu lucrează prin oameni” 

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...