Potrivit descrierii de pe pagina oficială, ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40% din producția totală de energie termică) și din București (peste 90% din producția orașului). ELECTROCENTRALE BUCUREȘTI SA este componentă a Sistemului Energetic Național și a SACET București, fiind o societate de interes național, local și strategic. Iar TERMOENERGETICA este operatorul regional al serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București–Ilfov. În ședința de joi, guvernanții vor modifica și completa legislația referitoare la serviciul public de alimentare cu energie electrică, în urma fuziunii dintre cele două entități, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.
Înainte de ședința de joi, șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a anunțat că vor avea loc modificări legislative referitoare la serviciul public de alimentare cu energie termică.
Modificăm și completăm Legea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică care permite continuarea activității ELCEN, după fuziunea cu Termoenergetica. Este și o nouă măsură de sprijin după ce, ieri, ELCEN a semnat un acord cu o companie americană pentru realizarea unui sistem revoluționar de încălzire centralizat bazat pe energia geotermală din nordul Capitalei. Nu doar ELCEN, ci și alte companii locale sau naționale care asigură un asemenea serviciu public pot beneficia de aceste prevederi în cazul unor fuziuni sau absorbții cu alte entități de stat.
Bucureștiul va fi încălzit cu apă termală, potrivit unui memorandum semnat de Electrocentrale București (ELCEN), companie deținută de Ministerul Energiei, cu firma americană SAGE Geosystems. Astfel, cele două entități vor realiza un studiu de fezabilitate privind implementarea unor tehnologii de utilizare a resurselor geotermale în cadrul sistemului de încălzire centralizată din București. Capitala are această resursă în nordul orașului. Prin sprijinul SUA, vom putea integra energia geotermală în sistemul de termoficare al Capitalei, reducând facturile locuitorilor și folosind energie curată.
CITEȘTE ȘI: