Plângere penală pe numele lui George SIMION, după ce a promis case românilor la 35.000 euro. Alexandru Muraru PNL: „Una din cele mai mari escrocherii”

Plângere penală pe numele lui George SIMION, după ce a promis case românilor la 35.000 euro. Alexandru Muraru PNL: Una din cele mai mari escrocherii
Publicat: 25/07/2024, 12:50
Actualizat: 25/07/2024, 12:56

George Simion s-a ales cu plângere penală din partea deputatului Alexandru Muraru. Liderul PNL Iași, a făcut joi plângere penală pe numele lui George Simion pentru înşelăciune, după ce președintele AUR a promis cetățenilor că pune la vânzare case la prețul de 35.000 de euro. 

Alexandru Muraru a sesizat, joi 25 iulie, Procurorul General cu privire la presupuse fapte de înșelăciune, ce-l vizează pe George Simion, liderul AUR, cu referire la contractul pe care românii îl semnează și colectarea frauduloasă de date cu caracter personal.

Președintele PNL Iași l-a acuzat pe Simion că partidul AUR ar colecta datele de contact și cele personale ale cetățenilor care sunt interesați de oportunitatea achiziționării unei locuințe la 35.000 de euro.

Alexandru Muraru susține că președintele AUR ar folosi ulterior datele colectate pentru a-și face campanie electorală, fapt ce reprezintă o încălcare flagrantă a legislației privind protecția datelor personale și o manipulare a cetățenilor prin dezinformare și înșelăciune, potrivit unui comunicat transmis de PNL Iași.

„Am solicitat astăzi Procurorului General să dispună începerea urmăririi penale împotriva lui George Simion pentru infracțiunea de înșelăciune și să ia toate măsurile legale necesare pentru protejarea cetățenilor români și pentru sancționarea celor care se fac vinovați de această înșelăciune. În acest caz, George Simion a indus în eroare cetățenii români, promițându-le beneficii financiare și locative fictive în schimbul datelor lor personale care ulterior vor fi folosite pentru strângerea de semnături în vederea candidaturii la alegerile prezidențiale. Ceea ce face AUR reprezintă o inducere în eroare a publicului și un mod de a obține date personale prin mijloace frauduloase. Într-o țară în care instituțiile ar fi funcționat, oricine ar fi atentat la datele personale ale românilor prin înșelăciune, era dus la audieri. Nu există niciun argument legal care să acopere una din cele mai mari escrocherii din ultimul deceniu ale unui individ care vinde iluzii românilor. S-a râs și s-a glumit pe sema promisiunilor lui Simion, dar gluma se îngroașă când îți lași datele personale pe mâna unui partid care face jocurile Federației Ruse”, a spus deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Deputatul Alexandru Muraru a aduce și o serie de argumente economice care demontează acțiunea organizată de AUR și George Simion.

„Prețul propus pentru locuințele de 35.000 de euro este mult sub costul real de construcție, estimat la 1.000 – 1.200 euro pe metru pătrat. Un apartament de 50-52 mp are un cost minim de 50.000 – 60.000 de euro, fără a include costurile terenului și infrastructurii. Dacă adăugăm și aceste cheltuieli, ajungem la un cost mediu de 70.000 euro. Această diferență, dacă ar fi achitată de la bugetul de stat, pentru cele 1 milion de locuințe propuse de eschrocheria AUR, ar însemna 35 miliarde euro! 35 miliarde euro reprezintă aproximativ 29,56% din veniturile bugetare ale României pentru anul 2024. 35 miliarde euro reprezintă aproximativ 25,74% din cheltuielile bugetare ale României pentru anul 2024. Totodată, promisiunea dobânzii zero pentru refinanțarea creditelor ipotecare este imposibilă în contextul actual al pieței financiare. Băncile nu pot împrumuta bani fără dobândă fără a-și acoperi costurile operaționale și de risc. Această eschrocherie numită contractul Simion este de fapt o minciună generalizată prin care sunt mințiți cetățenii în schimbul accesării datelor personale ale acestora”, a mai spus Alexandru Muraru.

CITEȘTE ȘI:

Purtătorul de cuvânt al PNL, despre o „ÎNȘELĂTORIE cât casa”: „Subiectele inventate de George Simion și AUR sunt create pentru a deraia România”

George Simion, liderul AUR, spune că ar putea avea soarta lui Liviu Dragnea: „Să nu vă treziți că mă vedeți în cătușe. Eu sunt pregătit pentru orice”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...