Un analist emite DUBII asupra deciziei lui Biden de retragere din cursa electorală /„S-a trezit și a decis că va preda totul, eu nu sunt sigur”

Publicat: 25/07/2024, 18:06

Analistul politic american Brit Hume a emis dubii asupra modului în care președintele Joe Biden a luat decizia retragerii din cursa electorală, sugerând că au intervenit anumiți factori necunoscuți cu puțin timp înaintea anunțării hotărârii.

„Președintele ne spunea că era în regulă să candideze pentru un nou mandat, credea că putea câștiga și va mai conduce țara patru ani, până când între sâmbătă seară și duminică dimineață a început să își dea seama că a venit vremea unei noi generații de lideri. Se pare că ceva i-a scăpat atenției în ultimele luni și în ultimii ani, s-a trezit duminică și a decis că va preda totul unei noi generații, condusă de Kamala Harris”, a declarat analistul Brit Hume, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

”A făcut suficiente referiri la democrație și la sacralitatea acesteia pentru a sugera că este ceva mai mult decât o motivație politică în discurs, ținând cont că democrația și salvarea națiunii figurează printre temele campaniei sale și a Kamalei Harris. Dar a fost o schimbare fundamentală de atitudine peste noapte, dacă dumneavoastră credeți, că eu nu sunt sigur că mă las convins”, a atras atenția analistul Brit Hume.

Președintele Joe Biden a anunțat duminică, în mod brusc, decizia de a se retrage din cursa electorală, deși cu două zile înainte spusese că va continua, iar echipa sa pregătea noi evenimente. Biden a luat deciziile pe fondul presiunilor liderilor din Partidul Democrat, după criticile referitoare la vârsta avansată și la prestațiile din ultimele săptămâni.

”A fost cea mai mare onoare a vieții mele să fiu președinte. Și, deși am avut intenția de a candida pentru un nou mandat, cred că este în interesul cel mai bun al partidului și al țării ca eu să mă retrag și să mă concentrez doar pe îndeplinirea sarcinilor de președinte până la încheierea mandatului”, a anunțat Biden duminică.

Ulterior, președintele a anunțat că o susține pe Kamala Harris pentru a-l înlocui în cursa prezidențială.

Miercuri, Joe Biden a lansat un apel la unitate, în discursul rostit din Biroul Oval, explicând că a decis retragerea din cursa electorală prin renunțarea la ambițiile personale, pentru a proteja democrația și a preda ștafeta unei ”noi generații”.

”A fost onoarea vieții mele să fiu în slujba cetățenilor ca președinte. Dar apărarea democrației, care este miza de acum, cred că este mai importantă decât orice titlu. Cauza sacră a acestei țări este mai mare decât oricare dintre noi. Iar cei care prețuim această cauză prețuim atât de mult democrația. Trebuie să ne unim pentru a o proteja. În ultimele săptămâni, pentru mine a devenit clar că trebuie să unesc partidul în acest efort esențial. Cred în calitățile mele de președinte, în rolul meu de lider în lume, în viziunile mele asupra viitorului Americii, cred că toate acestea merită al doilea mandat. Dar nimic nu trebuie să stea în calea salvării democrației noastre, nici măcar ambițiile personale. Astfel că am decis că cel mai bun drum înainte este să transfer torța unei noi generații, este cea mai bună modalitate de unire a națiunii noastre”, a argumentat Biden.

Citește și: ANALIZĂ New York Times: Partidul Democrat din SUA merita COMPETIȚIE, nu o încoronare, pentru desemnarea candidatului prezidențial

ANALIZĂ EXCLUSIV Forțarea retragerii președintelui Biden ridică probleme de LEGITIMITATE democratică /Trump probabil va fi favorizat în scrutinul prezidențial

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...