Polițiștii clarifică controversele legate de accidentul MORTAL din parcarea Parcului Pantelimon / Cine se afla, de fapt, la volan

Polițiștii clarifică controversele legate de accidentul MORTAL din parcarea Parcului Pantelimon / Cine se afla, de fapt, la volan
caracter ilustrativ
Publicat: 31/07/2024, 13:07
Actualizat: 31/07/2024, 13:08

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis un comunicat oficial pentru a clarifica informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la accidentul mortal produs în seara de 28 iulie, în București, în urma căruia un copil de 9 ani a murit, iar sora lui a ajuns în stare gravă la spital.

Contrar speculațiilor inițiale, conform cărora la volanul mașinii s-ar fi aflat tânărul de 19 ani, IGPR a confirmat că de fapt, la momentul accidentului, autoturismul era condus de un minor de 17 ani. Acesta nu deținea permis de conducere și a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul fără permis.

Tânărul de 19 ani, care se afla în mașină ca pasager, a fost și el reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis de conducere.

„În urma probatoriului administrat de Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, instanța de judecată a emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru tânărul de 17 ani. Totodată, pentru tânărul de 19 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, conform Poliției Române.

Poliția Română subliniază că toate măsurile procesuale au fost luate cu respectarea strictă a cadrului legal, sub supravegherea procurorului de caz. De asemenea, autoritățile îndeamnă publicul să se informeze doar din surse oficiale și asigură că vor continua să comunice public evoluția cazului, în măsura în care acest lucru nu va afecta ancheta.

Fetiței de 7 ani lovite cu mașina în Parcul Pantelimon i-a fost amputat un picior

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost nevoiți să amputeze piciorul fetiței în vârstă de 7 ani, care a fost lovită cu mașina de un adolescent de 17 ani, în parcarea Parcului Pantelimon din Capitală.

Accidentul s-a produs duminică seara, când un băiat de 9 ani a fost accidentat mortal, iar sora lui de 7 ani a fost grav rănită. Cei doi copii se aflau pe trotinete, însoțiți de mama lor, când un adolescent de 17 ani a intrat cu mașina în ei. Martorii oculari au relatat că șoferul accelerase puternic înainte de a-i lovi pe copii, aceștia fiind prinși între autoturismul său și alte mașini parcate.

Medic: „La câteva ore de la operația de replantare, au apărut complicații”

După accident, fetița a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență, care a durat nouă ore. Inițial, medicii au reușit să îi salveze piciorul, dar complicațiile apărute în cursul serii din cauza sindromului de strivire au pus viața copilei în pericol. Din acest motiv, s-a decis amputarea urgentă a membrului inferior afectat.

„Din păcate, la câteva ore de la operația de replantare, în cursul serii au apărut complicații din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului. Complicații care îi puneau viața în pericol, astfel că s-a decis amputarea membrului inferior afectat de urgență,” au anunțat reprezentanții Spitalului Grigore Alexandrescu, citați de HotNews.

În prezent, starea fetiței este stabilă, fiind ușor ameliorată față de ziua precedentă, însă ea rămâne intubată și ventilată mecanic.

Șoferul adolescent a fost reținut și este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Aș vrea să te vizualizez epidermic”, un alt sociolog de la SNSPA, acuzat de Ana...
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele...
Informații îngrijorătoare despre starea lui Nicu Covaci: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la...
Dieta STRICTĂ a lui David Popovici! Alimentele pe care nu le mănâncă niciodată: Este un...
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro a publicat notele finale ale profesorilor, după contestaţii
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
O înotătoare a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după ce a încălcat o regulă,...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Preț ITP 2024: Cât timp poți circula cu ITP-ul expirat? Ce acte sunt necesare și...
USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA
Au AMUȚIT toți! Inteligența Artificială A ȘOCAT la Olimpiada de Matematică
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Insula Iubirii Plus, sezonul 8. Diandra nu știe dacă își dorește să continue idila cu...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă:...
Marele rival al lui David Popovici în finala de 100 de metri, aflat în plin scandal...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Pisicile cleptomane – De ce felinele fură obiecte casnice?