Patru loturi din Autostrada Moldovei vor fi finalizate cu certitudine în acest an, loturile 1 (21 km) și 2 (28,3 km) din Autostrada Ploiești-Buzău, precum și loturile 1 (4,6 km) și 4 (11 km), capetele, de pe Autostrada Buzău-Focșani. În total aproape 65 km. Însă, conform directorului CNAIR, Cristian Pistol, dacă UMB își va menține ritmul, este posibil să se circule pe autostrada pe întreg segmentul Buzău – Focșani (82 km).
Primele două loturi de pe autostrada Ploiești-Buzău, parte din Autostrada Moldovei, respectiv Dumbrava (A3) – Mizil (21 km) și Mizil – Pietroasele (28,3 km) vor fi date în trafic în acest an.
“Vor fi deschise! Cele două loturi în execuție vor fi finalizate anul acesta și îmi doresc ca de pe cealaltă secțiune, de la Buzău la Focșani, unde avem tot două loturi de finalizat anul acesta, să mai putem să le completăm cu încă alte lucrări din celelalte loturi, astfel încât Autostrada Moldovei să fie realizată poate înainte de termen”, a declarat Cristian Pistol, la Gândul Exclusiv.
Autostrada Moldovei, A7, de la Dumbrava la Pașcani (13 loturi), este finanțată prin PNRR, deci trebuie finalizată până în 2026.
“Ce pot să vă spun este că se fac eforturi și sper ca UMB, constructorul loturilor de la Buzău – Pașcani, să reușească să finalizeze toate loturile, pe Buzău-Focșani”, a completat Pistol.
Autostrada Moldovei trebuie să asigure legătura rutieră cu Ucraina, la Siret.
“Acest lucru devine din ce în ce mai tangibil, pentru că anul acesta am lansat în licitație și loturile de la Pașcani până la Suceava, ceea ce înseamnă încă un pas major în realizarea integrală a autostrăzii A7. Urmează în perioada următoare, după finalizarea studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici, să ajungem să scoatem la licitație și ultimele loturi rămase. Mă refer aici de la Suceava până la frontiera cu Ucraina, respectiv până la Siret”, a conchis directorul general al CNAIR.
Autostrada Moldovei A7 va avea în total 427 km, de la Dumbrava (în apropiere de Ploiești) la Siret. De la Dumbrava la Pașcani (320 km) finanțarea este asigurată prin fonduri PNRR.
Urmăriți aici interviul integral:
CITEȘTE ȘI:
Autostrada Moldova prinde contur, anunță CNAIR. Pe anumite sectoare execuția a trecut de 30%