Mărturia sfâșietoare a mamei lui MELIS, fata ucisă în Craiova, înainte de ziua în care ar fi împlinit 16 ani: ”Se face foarte mult simțită”

Mărturia sfâșietoare a mamei lui MELIS, fata ucisă în Craiova, înainte de ziua în care ar fi împlinit 16 ani: ”Se face foarte mult simțită”
De anul trecut, în calendarul familie Lungu, ziua de 8 august nu mai este una de sărbătoare, ci de doliu
Publicat: 05/08/2024, 08:00

Pe 8 august, Melis, adolescenta ucisă anul trecut în Grădina Botanică din Craiova, ar fi împlinit 16 ani. În loc să îi pregătească un tort aniversar, părinții ei se vor ruga pentru sufletul ei, vor merge la biserică și îi vor da de pomană, așa cum fac la fiecare sărbătoare. Chiar și la un an de la moartea lui Melis, durerea mamei sale este la fel de apăsătoare ca în ziua în care și-a pierdut fiica și când vorbește despre ea folosește timpul prezent. În timp ce familia lui Melis nu-și va găsi probabil niciodată alinarea, ucigașul Mario Alexandru Fojică a făcut apel după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

  • Mama lui Melis spune că nici măcar o pedeapsă de o sută de ani după gratii nu ar fi făcut dreptate și se gândește cu groază la ziua în care va trebui să-l revadă în instanță pe ucigașul fiicei sale.
  • Fiecare înfățișare în sala de judecată a fost o adevărată tortură sufletească pentru părinți, care au retrăit coșmarul morții fiicei lor prin prisma relatărilor făcute de criminal.

În fiecare an, data de 8 august reprezenta o zi mare sărbătoare în familia Lungu: era ziua de naștere a fiicei lor dragi, Melis, copilul pe care l-au iubit mai presus de orice. De anul trecut, în calendarul familie Lungu, această zi este una de doliu. Părinții tinerei ucise în vara lui 2023, în Grădina Botanică din Craiova nu vor face pregătiri pentru petrecere, ci pentru pomană, așa cum obișnuiesc, de un an încoace, la fiecare sărbătoare.

Cu sufletul făcut bucăți de durerea morții fiicei sale, mama lui Melis vorbește în continuare despre ea la timpul prezent.

Pe 8 august, Melis împlinește 16 ani. Suntem în strânsă legătură cu biserica și ne rugăm mereu pentru sufletul ei. Ceea ce se întâmplă în timpul slujbei este ceva divin. Se face foarte mult simțită. Toate pregătirile le facem acasă, în plină liniște și rugăciune, după care le ducem la biserică, unde preoții le binecuvântează. Asta vom face și atunci, și în toate zilele ei speciale și de sărbătoare”, a spus, pentru Gândul, Ana-Maria Lungu.

”Mi-aș fi dorit să fi trecut eu prin grădină”

Familia Lungu a ținut legătura cu Emi, iubitul lui Melis, care se afla cu ea în acea zi fatidică. Tânărul, care a fost și el înjunghiat de criminal, s-a vindecat complet din punct de vedere fizic. El și prietenii lui Melis nu au uitat-o și obișnuiesc să meargă din când în când pe la mormântul ei.

”Emi este bine, s-a recuperat, o sa rămână, însă, cu acele amintiri înfricoșătoare toată viața și numai el știe ce este în sufletul lui. A venit la pomana de un an. Își reface și el viața ușor-ușor. Au avut prieteni buni și au rămas alături de el și vin și la Melis când au trecere, sau și așa, să bea o cafea, să fumeze o țigară, să mănânce un chips”, ne-a mai spus mama lui Melis.

În gândurile sale, mama lui Melis reconfigurează imaginar ziua dramatică în care și-a pierdut fiica.

Mi-aș fi dorit tare mult ca binele să fi răzbit răul în acea zi, ca băiatul să fi avut un moment de luciditate și înțelepciune, iar pașii să-l fi îndreptat spre casă. Mi-aș fi dorit ca acea zi să fie o zi plină de eroi fizici și să fi fost prins măcar în timpul actului de violență. Mi-aș fi dorit să fi trecut eu prin grădină, cum o mai făceam când mă întorceam acasă, și să mă fi luptat eu cu el”, ne-a mai spus mama fetei ucise.

Melis a fost ucisă în plină zi, în timp ce se plimba împreună cu prietenul ei în Grădina Botanică din Craiova

”Nimic nu va face dreptate, nici măcar dacă primește o sută de ani”

În timp ce părinții fetei se pregătesc de o altă pomană, ucigașul Mario Alexandru Fojică a făcut apel după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Mama lui Melis consideră că nicio pedeapsă, oricât de aspră, nu ar fi fost suficientă pentru a se face dreptate. Deși consideră că este dreptul ucigașului să facă recurs, Ana-Maria Lungu încearcă să se pregătească psihic pentru o nouă tortură sufletească: cea a revederii criminalului care i-a răpit tot ce avea mai de preț pe lume.

”Nimic nu va face dreptate, nici măcar dacă primește o sută de ani, dar încercăm să-l ținem cât mai mult timp departe de societate, pentru a nu mai face rău și altor copii și părinți. Din păcate, a făcut recurs, nu știm de ce, ce motive întemeiate și legale are, însă mă gândesc că tot nu a ajuns la înțelepciune. Știe că nu are nimic de pierdut. Mai mult nu i se dă, mai puțin speră să aibă șanse. Este dreptul lui și durerea noastră să-l revedem și să-i ascultăm din nou minciunile. Este dreptul lui, dar inuman să mai venim să-l mai vedem”, ne-a mai spus mama lui Melis.

Ucigașul i-a luat viața pentru că ”nu suporta să vadă oameni fericiți”

Pe 27 iunie 2023, ziua în amiaza-mare, în Grădina Botanică din Craiova a avut loc una dintre cele mai teribile crime din ultimii ani. Melis, o adolescentă de 14 ani, și prietenul ei, Emi, în vârstă de 19 ani, se plimbau pe una dintre aleile grădinii, când au fost atacați prin surprindere de Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova.

Martorii la această tragedie au declarat că totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Fără niciun avertisment, Fojică a scos un cuțit și a înjunghiat-o repetat, atât pe adolescentă, cât și pe prietenul ei. Ulterior avea să se afle că arma folosită de elev pentru comiterea crimei era un cuțit primit cadou la 14 ani de la tatăl său, poliţist. Atât Melis, cât și prietenul ei au fost grav răniți, iar fata nu a supraviețuit atacului sângeros.

În fața instanței de judecată din Craiova, criminalul și-a justificat gestul de o cruzime incredibilă printr-o declarație halucinantă.

„Am ucis-o pentru că nu suport să văd oameni fericiți”, le-a spus el magistraților.

În timpul audierilor din acea zi, când s-a văzut față în față cu criminalul fiicei sale, dar mai ales când i-a auzit declarațiile, mama lui Melis a fost atât de marcată încât a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale.


CITEȘTE ȘI:

Criminalul din Grădina Botanică din Craiova, CONDAMNAT la 15 ani de închisoare. Daune morale de 200.000 de euro pentru familia lui Melis

EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul elevului ucigaș din Grădina Botanică. Înainte de crimă, primise aviz de exmatriculare. Lista scandalurilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu-ți spun să porți hijab și nu-mi spui să port bikini”. Voleibalistele egiptene au purtat...
Cum a apărut Gabriela Cristea pe plajă, la Mamaia. Criticată de fani după o postare...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem...
Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta a fost destituit. Explicaţiile Ministerului de Interne
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!'...
Cum arată Ileana Lazariuc acum, la 42 de ani, și ce aliment mănâncă în fiecare...
Doi tineri au murit într-un cumplit accident pe Drumul Morții E85, surprins de o cameră...
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă!...
Cât plătesc turiștii pentru a mânca la o autoservire din Mamaia?
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Este legal să folosești banda 1 la semaforul verde intermitent dacă nu virezi la dreapta?
Programul de luni al sportivilor români la Jocurile Olimpice
ZECI de morminte MISTERIOASE din Egiptul Antic au fost scoase la lumină
S-a declarat ilegal. Decizie pentru românii care stau la casă. Statul schimbă legea
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ispita Maria Tebieș de la Insula Iubirii sezonul 8, apariție senzuală! Ipostaza extrem de îndrăzneață...
Acum sunt colegi în ceruri! Rareș și Bogdan, agenți de poliție, au murit împreună. Alexandra,...
Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai...
Ultimul mesaj postat de primarul din Bușteni cu puțin timp înainte să moară: ”Astăzi aniversăm”
BANCUL ZILEI: O tânără blondă se teme că soțul ei are o aventură. Nervoasă, merge...
Genele ar putea să ne influențeze comportamentul mai mult decât credeam