Raluca Turcan, despre cazul „Alfred Bulai”: „Lumea politică, MISOGINĂ şi sexistă, orice femeie trece prin situaţii de agresiune verbală, grotescă”

Raluca Turcan, despre cazul „Alfred Bulai”: „Lumea politică, MISOGINĂ şi sexistă, orice femeie trece prin situaţii de agresiune verbală, grotescă”
Publicat: 03/08/2024, 13:53
Actualizat: 03/08/2024, 13:55

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a comentat pe marginea scandalului cu tentă sexuală care îl are în prim-plan pe profesorul de sociologie de la SNSPA, Alfred Bulai.

Raluca Turcan a abordat subiectul în timpul emisiunii „Insider politic” de la Prima TV și s-a declarat „dezgustată” și „revoltată” de o asemenea situație alarmantă.

„Un aspect grotesc care există în societatea românească”, a punctat Raluca Turcan și a îndemnat orice persoană care se simte agresată să se adreseze oamenilor legii.

”În primul rând, toate aceste informaţii scoase la iveală mi-au creat un sentiment de dezgust şi de revoltă despre un aspect grotesc care există în societatea românească. Şi e bine că doamnele, femeile, studentele care au fost agresate s-au adresat poliţiei, pentru că este o chestiune care ţine de poliţie.

Îndemn orice persoană care este supusă agresiunii emoţionale sau fizice să se adreseze poliţiei. Experienţele mele personale mi-au confirmat, în toţi aceşti ani de existenţă şi de supravieţuire în lumea politică, că societatea românească este misogină cu porniri sexiste, iar lumea politică este extrem de misogină şi de sexistă.

De nenumărate ori, la tribuna Parlamentului, femeile sunt jignite până în măduva oaselor, cu tot felul de remarci groteşti, privite cu îngăduinţă şi cu zâmbetul pe buze de bărbaţii din Parlament, unde reprezentarea femeilor este de doar 10%. Ajunge să fie motiv de amuzament între bărbaţi cât de tare au reuşit să jignească o femeie”, a spus ministrul Culturii în timpul emisiunii „Insider politic” de la Prima TV.

Ministerul Culturii va trimite Corpul de Control la Muzeul Naţional de Artă al României

Chiar Raluca Turcan, de altfel, a trecut prin situații în care limita degenței a fost depășită. Au fost „foarte multe” astfel de situații, a ținut să precizeze ministrul Culturii.

„Foarte multe. Şi nu sunt singura. Cred că orice femeie din politică trece cel puţin prin situaţii de agresiune verbală, grotescă până în măduva oaselor, care te fac să ajungi acasă, să plângi şi să spui dacă merită să rezişti într-o lume unde cei care ar trebui să fie modele ajung să se comporte atât de grobian”, a spus Raluca Turcan.

Pe de altă parte, Ministerul Culturii – condus de Raluca Turcan – a anunţat că va trimite Corpul de Control la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR). Totul se întâmplă după ce au fost primite mai multe memorii din partea unor angajaţi ai instituției, aceștia reclamând că există „discriminare, presiune” şi chiar „hărţuire sexuală”.

„În cadrul conflictului mai vechi din cadrul MNAR, au fost depuse la Ministerul Culturii 7 memorii (toate odată) în data de 19 aprilie 2024 care invoca disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei, discriminare, presiune şi unul care se refera la actiuni ce pot fi interpretate drept hărţuire cu tentă sexuală – memoriul 2313/19.04.2024 -, plus o sesizare a directorului economic din data de 23.07.2024”, a precizat Ministerul Culturii.


Citește și:

A fost ANULAT turneul de adio al legendarei trupe Aerosmith: „O decizie sfâşietoare şi dificilă, dar necesară”

TIK TOK, acuzat de Guvernul SUA că încalcă legile referitoare la protecţia vieţii private a copiilor: „Infractori recidivişti operează la scară largă”

SEAP a fost interconectat cu HUB-ul de servicii al MAI: „Amplu efort de digitalizare și modernizare a serviciilor publice”

Când ar putea avea loc prima DEZBATERE Donald Trump – Kamala Harris. Fostul președinte SUA a acceptat oferta Fox News

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ce este în cutia primită de medaliații Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. „Aș...
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem...
Medicul care l-a tratat pe Nicu Covaci face dezvăluiri despre ultimele zile ale legendarului solist
Greșeala majoră comisă de ucigașul doctoriței din Brăila. Îl va costa mult, azi și-a aflat...
Îngrașă sau nu burgerii de la McDonald’s?! Câte calorii are un Big Mac, de fapt
Regretul cu care a murit Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix s-a stins la 77 de...
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa...
Vești proaste pentru românii care se pensionează anticipat. Câți bani vor pierde din pensie dacă...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Cât costă să faci un test de droguri rapid? Medicamente și alimente care ies pozitiv...
Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris
A rupt TĂCEREA! SECRETE închise în LABORATORUL unui ALCHIMIST, făcute publice!
Proprietarii de apartamente au interzis. Cei care stau la bloc nu mai au voie. Se...
Vin marile schimbări pentru aceste zodii. Viața li se întoarce pe dos
Noi imagini cu Teodora Marina Marcu de la Insula Iubirii sezonul 6! Cum arată în...
Acum sunt colegi în ceruri! Rareș și Bogdan, agenți de poliție, au murit împreună. Alexandra,...
Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se...
Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă:...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Harta „Pădurii de Hidrogen” sprijină teoria existenței materiei întunecate