Vicepreședintele SUA Kamala Harris refuză dezbaterea electorală cu republicanul Donald Trump. Candidatul democrat primește mai multe donații

Vicepreședintele SUA Kamala Harris refuză dezbaterea electorală cu republicanul Donald Trump. Candidatul democrat primește mai multe donații
Publicat: 04/08/2024, 10:29
Actualizat: 04/08/2024, 11:18

Candidatul republican Donald Trump a propus în ultimul timp o dezbatere electorală la Fox News, încă dinainte de retragerea lui Joe Biden din cursă. 

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a refuzat, invocând motivul că nu plănuiește să participe la dezbaterea planificată inițial pentru 4 septembrie, la Fox News.

Sondajele recente arată o confruntare strânsă,  Kamala Harris (59 ani) având un avantaj clar față de Donald Trump (78 ani). Candidatul democrat ar avea între 44 și 47%, iar candidatul republican, între 43 și 47%, potrivit mai multor sondaje.

Kamala refuză dezbaterea cu Trump la Fox News

Trump o acuză pe Harris că-i este frică că acesta i-ar putea ataca identitatea rasială. Reprezentanții campaniei Kamalei Harris acuză că Trump este cel care vrea să se retragă dintr-o dezbatere ce fusese inițial stabilită pentru ABC.

Fostul președinte voia ca următoarea dezbatere prezidențială să se desfășoare la un post care să aibă o atitudine mai „prietenoasă” în comparație cu cea a moderatorilor CNN.

Anterior, Trump și Biden fuseseră de acord cu o a doua dezbatere pe 10 septembrie la ABC News. Încă dinainte de retragerea lui Biden, președinte sugerase să fie mutată la Fox, cel mai popular canal conservator de televiziune de știri, scrie Reuters. În postarea sa de vineri pe Truth Social, Trump a spus că dezbaterea ABC a fost demult anulată „din moment ce Biden nu va mai fi participant”.

Trump face declarații controversate privind etnia Kamalei Harris

Trump a sugerat la o reuniune anuală a jurnaliştilor de culoare că Harris și-a minimalizat moştenirea afro-americană, ea având origini indiene și jamaicane, dar s-ar fi identificat atât ca persoană afro de culoare, cât și ca asiatică.

„Ea a fost întotdeauna de origine indiană şi a promovat doar moştenirea indiană. Nu am ştiut că este de culoare până acum câţiva ani, când s-a întâmplat să devină de culoare, iar acum vrea să fie cunoscută ca fiind de culoare”, a spus Trump, stârnind o serie de huiduieli din partea unui public de aproximativ 1.000 de persoane.

„Aşa că nu ştiu, este ea indiană sau este ea neagră?” a continuat Trump, care în trecut, l-a acuzat pe fostul președinte american Barack Obama că și-ar fi falsificat certificatul de naștere și ar fi născut în Kenya.  Kamala Harris, de origine jamaicană şi indiană, a urmat cursurile Universităţii Howard care este consacrată persoanelor de culoare din SUA.

Candidatul democrat primește mai multe donații

Potrivit Reuters,  campania Kamalei Harris a anunțat vineri că a strâns 310 de milioane de dolari din donațiile din luna iulie, la scurt timp după ce președintele Joe Biden a renunțat la cursă.

Suma adunată din iulie,  mai mult decât dublu față de suma de  138,7 milioane de dolari strânsă de rivalul republican Donald Trump în aceeași lună, arată că ar avea mai mari șanse să devină prima femeie președinte.

Peste 200 de milioane de dolari din cele 310 de milioane de dolari au venit în prima săptămână după ce Biden a anunțat că o va susține pe Harris

Ion Cristoiu, despre Kamala Harris: „Va CÂȘTIGA alegerile”

În cadrul unei ediții live transmise de Gândul, Ion Cristoiu, scriitor și publicist, a avansat o teorie privind alegerile prezidențiale din Statele Unite, sugerând că Kamala Harris ar putea avea o șansă semnificativă de a-l înfrunta pe Donald Trump. Cristoiu face o comparație între Kamala Harris și Ion Iliescu în contextul unei crize politice, sugerând că Harris a început să fie percepută ca un salvator al democrației, similar cu modul în care Iliescu a fost văzut în perioada de tranziție din România.

„Kamala a devenit un fel de Ion Iliescu în 22 decembrie. A început teoria Kamala poate salva uite democrația. În America, campania aceasta electorală nu este că o să câștige unul. Nu. E pericol să câștige ăla, deci avem democrația pusă la îndoială”, spune Cristoiu. Potrivit scriitorului, Kamala Harris este văzută ca o reprezentantă a unei Americi diferite, sprijinită de grupuri variate precum hispanici, afro-americani și comunități LGBTQ.

„Toate forța iconografică câștigată de supraviețuire nu mai e valabilă. Ea este partea cealaltă a Americii. Este un Trump de partea ailaltă. Deja ea este sprijinită de hispanezi, de afro-americani, de LGBT”, continuă scriitorul.

Citește și: 

Când ar putea avea loc prima DEZBATERE Donald Trump – Kamala Harris. Fostul președinte SUA a acceptat oferta Fox News 

Ion Cristoiu, despre Kamala Harris: „Va CÂȘTIGA alegerile. A devenit un fel de ILIESCU în 22 decembrie” 

PLANUL Kamalei Harris pentru victorie / H. D. Hartmann: “Își asumă fundamental DISTRUGEREA civilizației“

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o...
Iulia Vântur, evacuată în grabă cu securitate! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Îngrijorare la granița cu România: Nave misterioase din Rusia au început să sosească în Republica...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
România trece, în curând, la ora de iarnă 2024. Data la care se dau ceasurile...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
Ce efect are o singură doză de Cola dietetică asupra organismului, în doar o oră...
Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele....
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Sorin Grindeanu numeşte tronsonul cu tuneluri de pe A1 Lugoj-Deva „o ruşine pentru România”
Oamenii de știință sunt ȘOCAȚI! Plantele și pădurile nu au absorbit carbon aproape deloc anul...
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
„Viciul intelectualilor”, detestat de Ceaușescu. Ce le-a interzis dictatorul
Au apărut primele date oficiale referitoare la autopsia lui Liam Payne. Ce au declarat autoritățile:...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Cum s-a simțit Raluca Bădulescu pe vremea când era ceva mai plinuță? De ce se...
Povestea de dragoste dintre Steliana Sima şi soţul ei. Cum a încercat bărbatul să-i atragă...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Cel mai complet genom de tigru tasmanian ar putea readuce la viață specia