Rapid, REMIZĂ cu Sepsi. Fanii giuleșteni cer demisia antrenorului. Pe cine vor pe banca tehnică

Publicat: 06/08/2024, 09:42
Actualizat: 06/08/2024, 09:44

Rapid şi Sepsi Sfântu Gheorghe au terminat la egalitate, 2-2, în Giuleşti, într-un meci din etapa a patra a Superligii.

Rapid rămâne fără victorie după patru etape și fanii îi cer demisia lui Neil Lennon, antrenor care a lipsit de la meci după ce mama sa a decedat. În locul său, tehnician a fost secundul Ian Brunskill.

Au marcat în partida Rapid – Sepsi: Filip Blazek (3), Claudiu Petrila (42), respectiv Kevin Varga (1), Gabriel Debeljuh (68).

Rapid, remiză cu Sepsi. Fanii giuleșteni cer demisia antrenorului

Au jucat echipele:

RAPID: Aioani – Braun, Blazek (Cepoi 76), Cr. Ignat – Cr. Manea, Kait, P. Iacob (Oaidă 64), Petrila (R. Pop 76), Micovschi – Hasani (Papeau 64), Burmaz (Jambor 52)

SEPSI OSK: Niczuly – Oteliţă (Oroian 65), D. Ciobotariu, Ninaj, F. Ştefan – Kallaku (Kecskes 85), Alimi, Sota Mino (Siger 65), K. Varga (M. Coman 65) – Neskovic (Breij 85), Debeljuh

Suporterii rapidiști au scandat „demisia, demisia” și numele lui Marius Șumudică, antrenor liber de contract.

„Trebuie mult mai mult, mai ales pe faza ofensivă. Nu e normal ca toate echipele să vină, să controleze jocul și să ne domine pe teren propriu. Trebuie puțin să ne gândim vizavi de multe lucruri. N-aș vrea să intru în detalii pentru că ceea ce am văzut m-a dezamăgit foarte mult, chiar dacă am avut anumite momente când am mai încercat, dar au fost foarte puține. N-aș vrea să intru în detalii tactice. Este un blocaj, asta am constat la anumiți jucători. Ne pierdem foarte ușor personalitatea și nu reușim să propunem mai mult. Din punct de vedere al atitudinii și dorinței nu am ce să le reproșez băieților, dar din punct de vedere al fotbalului ăsta e adevărul, propunem un fotbal cu pipeta în momentul de față, ceea ce nu e suficient la Rapid. Vrem mult mai mult. Vrem să fim o echipă dominantă, dar în momentul de față nu avem acest concept. Trebuie să regândim anumite aspecte. Jocul e problema apăsătoare, jocul e îngrijorător, nu e suficient.

Nu vreau să discut despre jucători. Până la urmă, un atacant depinde de jocul colectiv al echipei, de modul în care funcționează echipa, de modul în care e pus în evidență. Sunt atacanți care n-au nevoie de prea multe situații pentru a marca, e adevărat. Noi puteam face 3-1 prin Jambor, n-am reușit, iar după am fost egalați. Așa cum am spus, un atacant depinde de buna funcționare a angrenajului, el trebuie să fie la finalizarea acțiunilor colective. Noi n-avem un joc consistent, iar asta mă îngrijorează foarte mult.

E o perioadă grea, am început execrabil campionatul, asta e realitatea. Aș putea găsi circumstanțe, dar nu vreau niciun alibi. Trebuie să ieșim din această situație. Sper ca staff-ul să reușească să redea starea de spirit necesară jucătorilor pentru a ieși din acest moment delicat. Sunt perioade în viața unui club când lucrurile nu funcționează. Într-adevăr, nu se câștigă la Rapid de vreo 14 etape. E mult, foarte mult!

Poate pentru unii contează presiunea din exterior. Pentru mine nu contează. Șumudică e binevenit oricând la meciurile Rapidului, e rapidist, poate merge oriunde să vadă un joc. Știm atitudinea lui și faptul că participă ca analist la unele emisiuni. E liber să vorbească. E opinia lui, eu n-am nicio problemă. Adrian Mutu, la fel, a fost antrenor la Rapid. De ce să nu vină pe Giulești? Eu nu văd nicio problemă. Normal, suporterii îl apreciază pe Șumudică, îi scandează numele. Eu nu mă gândesc la aceste lucruri. Mă gândesc doar la jocul echipei, la ce să facem noi ca să îmbunătățim jocul și să propunem un fotbal mai de calitate. E greu, ce propunem în momentul de față nu e suficient.

Reacția fanilor e îndreptățită. E normal să fie supărați. Presiune la Rapid a fost mereu. Lumea nu are răbdare. Aici trebuie să câștigi. Suporterul rapidist e exigent și e normal să fie dezamăgit”, a spus președintele Rapidului, Viorel Moldovan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Amenințările apocaliptice ale lui Putin dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă. Ce poate...
BREAKING | Daniel, un polițist din Vâlcea proaspăt căsătorit, s-a sinucis! Ce a scris în...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Care este obiectivul ofensivei fulgerătoare a Ucrainei în Rusia. Armata Kievului a avansat cel puțin...
Toate predicțiile lui Nostradamus pentru 2024. Prima dintre ele tocmai s-a adeverit!
Trucul simplu și ieftin cu care poți desfunda chiuveta. Se prepară acasă și nu este...
EXCLUSIV. Primele decizii cu pensiile recalculate. Măriri de 2.000 de lei la unii români
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Călin Donca a crezut că e vorba de o farsă când a fost arestat! În...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO 246 în stare perfectă, de vânzare în România. Cât costă SUV-ul românesc, într-o culoare...
Ministrul sud-coreean al Apărării avertizează că realizarea de arme nucleare sud-coreene riscă deteriorarea relaţiei cu...
Ce se întâmplă IMEDIAT în corp dacă mănânci MIERE cu IAURT
Permisul de conducere trebuie înlocuit! Decizie pentru cei născuți după 1971
Persoanele care lucrează după ieșirea la pensie. Marea surpriză din lege
Mesajul emoționant pe care Vlad Gherman i l-a transmis soției sale, Oana, de ziua ei...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Ce face Carmen de la Sălciua atunci când se întoarce dimineața de la evenimente: „Am...
Manevră scandaloasă în Thassos. Cum a fost înjosit un român pentru un turist american: "Suntem...
BANCUL ZILEI. Un pacient se trezește după operație cu dureri puternice în zona renală: Ți-am...
Scandal în Australia: Câte milioane de dolari ar fi urmat să primească șeful unei mari...