Povestea a doi SPIONI ruși recuperați de Moscova în marele schimb cu Occidentul / Instruiți ani de zile pentru a imita limba și manierele străinilor

Povestea a doi SPIONI ruși recuperați de Moscova în marele schimb cu Occidentul / Instruiți ani de zile pentru a imita limba și manierele străinilor
Soții Artem Dultsev și Anna Dultseva | Foto – The Insider
Publicat: 07/08/2024, 11:37
Actualizat: 07/08/2024, 16:51

Spionii ruşi eliberaţi într-un schimb de prizonieri cu Occidentul şi-au povestit viaţa sub o identitate falsă, spunând că au ascuns totul de copiii lor, până în punctul de a-şi uita limba maternă, informează AFP.

Cuplul a fost arestat în decembrie 2022 în Slovenia, unde trăiau din 2017 cu pașapoarte argentiniene, sub numele de Ludwig Gisch și Maria Rosa Mayer Munos, împreună cu cei doi copii ai lor.

Miercurea trecută, ei au fost condamnați de justiția slovenă la un an și jumătate de închisoare pentru „spionaj și falsificare de documente”, o sentință echivalentă cu perioada petrecută deja în detenție. A doua zi, au fost primiți ca eroi la Moscova de președintele Vladimir Putin, după ce au fost eliberați în cadrul celui mai mare schimb de prizonieri dintre Moscova și Occident de după Războiul Rece.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, Anna Dulțeva a dezvăluit că le-a spus copiilor adevărul doar în avionul care îi ducea în Rusia: „Le-am spus copiilor că suntem ruși, că ei sunt ruși și că ne cheamă Dulțev.”

Potrivit Kremlinului, soții Dulțev erau „ilegali” ai serviciilor de informații rusești, agenți adormiți care construiau o biografie falsă de-a lungul anilor. Aceștia nu au vorbit niciodată cu copiii lor în rusă, ci doar în spaniolă. Vladimir Putin i-a întâmpinat pe aeroport cu un „buenas noches”, iar Anna Dulțeva a mărturisit că îi este încă dificil să vorbească limba maternă.

Sub acoperire, „nu mai gândești în limba ta, te controlezi constant, iar când am ajuns (în Rusia), ne-am dat seama că nu mai putem vorbi” rusă, a explicat ea. În timpul interviului, jurnalistul rus a menționat că cei doi agenți „s-au întâlnit într-o discotecă, s-au căsătorit și apoi au dispărut: munca lor începea.”

Tot potrivit jurnalistului, Anna Dulţeva, originară din Nijni Novgorod, ţinea o galerie de artă în Slovenia, iar soţul său, originar din Başchiria, a înfiinţat un ”start-up informatic”.

Dulţevii şi-au crescut copiii precum catolicii hispanofoni. Ei vor descoperi acum ce este borşul, a comentat jurnalistul rus.

În timpul detenţiei, Artiom Dulţev a menționat  că un agent îi vizita cu regularitate şi i-a ”transmis salutări”  de la Vladimir Putin.

În acest reportaj, fiica lor Sofia a spus primele vorbe pe care le-a învăţat în rusă.

”Am două bunici, Rusia este foarte frumoasă”, a spus ea, încurajată în spaniolă de mama sa. ”Cea mai importantă pentru noi este familia, iar familia este ţara noastră”, a declarat Artiom Dulţev.

Soţia sa a spus că simte o „mare recunoştinţă” faţă de Vladimir Putin şi că împreună cu soţul său va continua să „servească Rusia”.

Imigranții ( sau ilegalii cum mai sunt numiți) sunt cei mai valoroși spioni ai Rusiei, instruiți ani de zile pentru a imita limba și manierele străinilor și apoi trimiși în străinătate în misiuni care pot dura zeci de ani. Orice spionaj implică înșelăciune, agenții fiind nevoiți să mintă pe toată lumea din jurul lor timp de ani de zile, inclusiv pe proprii copii.

Dmitri Peskov a explicat vestea pe care soții Dulțev au dat-o copiilor lor în avion ca fiind o parte inevitabilă a statutului de ilegal.

Cuplul Dulțev sunt doar ultimii dintr-un lung șir de „ilegali“  ruși din istoria de un secol a programului care trec prin procesul complicat și dureros de a le dezvălui copiilor lor că întreaga lor educație a fost o minciună.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Abandonul Rusiei de la principiul unu la unu în schimbul de PRIZONIERI și prețul pentru Krasikov. Analist: „Memento dur pentru lumea REPRESIUNII ruse”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”