Mâna în cutia milei Statului până la cot. Un preot din Alexandria și-a DELAPIDAT parohiile de un milion de euro. Acuzatul, oprit de la cele sfinte

Mâna în cutia milei Statului până la cot. Un preot din Alexandria și-a DELAPIDAT parohiile de un milion de euro. Acuzatul, oprit de la cele sfinte
Publicat: 08/08/2024, 18:53
Actualizat: 08/08/2024, 20:04

Un preot paroh din judeţul Teleorman a fost reţinut pentru că a sifonat nu mai puțin de un milion de euro din banii alocați de Statul Român pentru sprijinirea investițiilor în necesitățile spirituale ale enoriașilor din Alexandria. Părintele este acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pe scurt, parohul a deturnat fondurile Bisericii către afaceri de familie.

Parohul este suspectat că, timp de peste cinci ani, în mod repetat, şi-a însuşit aproape cinci milioane de lei, fonduri primite de la bugetul public pentru parohiile pe care le avea în grijă, banii fiind folosiţi în interes propriu sau pentru apropiaţi.

UPDATE: Episcopia Alexandriei și Teleormanului l-a oprit pe acuzat de la cele sfinte

Episcopia Alexandriei și Teleormanului a anunțat că a luat la cunoștiință acuzațiile aduse preotului și a recunoscut că presupul făptaș este în curtea lor.

„Este vorba de un preot din cadrul eparhiei noastre, care, în calitate de administrator al unor locașuri de cult, ar fi săvârșit faptele menționate mai sus.

 Din punct de vedere administrativ-bisericesc, acest preot a fost oprit de la cele sfinte, suspendat din funcție și trimis în judecata Consistoriului Eparhial.

Regretăm profund că un slujitor al Bisericii este cercetat într-un dosar penal, asigurăm că vom acorda tot sprijinul autorităților competente pentru stabilirea adevărului și reiterăm faptul că un astfel de caz nu reprezintă modelul slujirii preoțești”, comunică oficial Episcopia Alexandriei și Teleormanului

Furt din Biserică

Surse judiciare au declarat că este vorba despre un simplu preot, suspectat că şi-a însuşit sume foarte mari de bani alocate celor două parohii pe care le are.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2022, folosindu-se de calitatea de funcţionar, în mod repetat şi în scopul realizării aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi falsificat, prin contrafacerea scrierii, mai multe înscrisuri, pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv naţional, ca titlu de sprijin financiar pentru reparaţii şi construcţii la lăcaşurile de cult al căror responsabil este.

De asemenea, în perioada 2016-2021, în aceleaşi condiţii, din sumele de bani obţinute cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, respectiv naţional, şi-ar fi însuşit diverse sume din conturile bancare ale celor două parohii, prin retrageri de numerar de la bancomate şi de la casieria unităţii bancare, şi ar fi efectuat plăţi pentru achiziţii de bunuri şi servicii în interes personal şi pentru alte persoane”, se arată într-un transmis de Poliţia judeţeană Teleorman.

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Amenințările apocaliptice ale lui Putin dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă. Ce poate...
Toate predicțiile lui Nostradamus pentru 2024. Prima dintre ele tocmai s-a adeverit!
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Care este obiectivul ofensivei fulgerătoare a Ucrainei în Rusia. Armata Kievului a avansat cel puțin...
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de...
Trucul simplu și ieftin cu care poți desfunda chiuveta. Se prepară acasă și nu este...
EXCLUSIV. Primele decizii cu pensiile recalculate. Măriri de 2.000 de lei la unii români
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Când vor intra pensionarii din România în posesia noilor decizii de recalculare. Anunțul important făcut...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO 246 în stare perfectă, de vânzare în România. Cât costă SUV-ul românesc, într-o culoare...
Ministrul sud-coreean al Apărării avertizează că realizarea de arme nucleare sud-coreene riscă deteriorarea relaţiei cu...
Ce se întâmplă IMEDIAT în corp dacă mănânci MIERE cu IAURT
Ungurii, stăpânii Europei. Sunt imposibil de oprit: Au eșuat a treia oară
Se mărită Kira Hagi. Surpriză! Cine este ginerică
Mesajul emoționant pe care Vlad Gherman i l-a transmis soției sale, Oana, de ziua ei...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Ce face Carmen de la Sălciua atunci când se întoarce dimineața de la evenimente: „Am...
Manevră scandaloasă în Thassos. Cum a fost înjosit un român pentru un turist american: "Suntem...
BANCUL ZILEI. Un pacient se trezește după operație cu dureri puternice în zona renală: Ți-am...
(P) Samsung s23 vs s23 Ultra