Ce spun social-democrații despre panourile care promovează cartea Ostașului Ciucă, plătite cu milioane de euro din bani publici

Ce spun social-democrații despre panourile care promovează cartea Ostașului Ciucă, plătite cu milioane de euro din bani publici
Publicat: 09/08/2024, 20:16

Social-democrații au reacționat rând pe rând în urma anchetei dezvăluite de jurnaliștii de la Snoop care au arătat că PNL a cheltuit 2 milioane de euro din bani publici pentru panouri care promovarea cartea Ostașului Ciucă. În cea mai recentă postare, Marcel Ciolacu notează că: ,,Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro.”

Marcel Ciolacu i-a răspuns lui Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook în care i-a precizat că: ,,România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă #soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul ”stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit!”. Mai multe detalii aici. 

Jignirea nu înseamnă deloc #onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj – viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică! Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro, i-a notat Marcel Ciolacu.
Lucian Romașcanu a reacționat într-o postare pe pagina sa de Facebook: ,,Fiind fost ministru în guvernul Ciucă, am fost reticent în a mă manifesta public despre #CarteaCareNuExistă. Din păcate Dl. Ciucă, în loc de răspunsuri firești la întrebările publice, a ales calea Facebook pentru plasarea unei ironii deplasate la adresa lui Marcel Ciolacu.”
Cică banii din vânzări (1.000, 10.000 EUR… dacă nu cumva va fi achiziționat drept carnet de membru PNL de către suflarea galbenă) vor merge către cauze nobile. Cred că nobilele cauze ieșeau mai bine dacă primeau valoarea reclamei, a mai spus Lucian Romașcanu.
Purtătorul de cuvânt al PSD a avut și o reacție la adresa lui Rareș Bogdan. ,,La capitolul „gura păcătosului” trebuie menționată alăturarea #OpereiNecunoscute de Capra cu trei iezi și de Cățeluș cu părul creț, creații dragi lui. Bănuiesc că Dl. Ciucă l-a umezit în lacrimi de recunoștință. Mai multe aici. 
A mai scos una Rareș, cum că pesediștii citesc doar cutii de whisky. Test pentru Rareș: să trimită pe adresa redacției numele și prenumele membrilor PSD care citesc niste whisky în imaginea de mai jos. Acestea fiind spuse, să vină #CarteaMinune, a mai punctat Lucian Romașcanu. 
Liderul PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea, a avut și el o reacție cu privire la lansarea cărții lui Nicolae Ciucă, dar și cu privire la promovarea făcută de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. ,,Toți oamenii din „bibliotecile” PeNeLe-ului citesc coperți…? Criticul de literatură Rareș Bogdan, care a promovat prin toate șanțurile cartea ”Pas cu Pas” a lui Iohannis s-a urcat ulterior în trenul „generalului” Orban, de unde a coborât pentru a declanșa festivalul democrației lui Cîtu. Și-a făcut timp și să desființeze pensiile speciale in 30 de zile, iar azi ne vorbește despre cartea consultanților care scriu în numele ostașului Ciucă. Mă îndoiesc că scrie în carte cum ne-au închis în case în pandemie, în timp ce ei benchetuiau și „citeau” coperțile de la sticlele de whisky, că așa e în bibliotecile PeNeLeului și avem imagini care rămân mărturie.”
Agitația este mare, mai ales când suma alocată campaniei de marketing se ridică la cel puțin 4 milioane de euro. Nu știm dacă volumul scris de Nicolae Ciucă este cel mai scump din Europa, dar înțelegem că e lucrarea din care liberalii care visează la funcții publice în diverse instituții vor da extemporalele. Știi să reciți din Ciucă? Nu știi? Ghinion!, a mai scris Zetea.
Președintele ales al CJ Maramureș a mai punctat că: ,,Poate că Rareș Bogdan, în noul său rol de critic literar, ne va explica de ce această investiție ar putea fi considerată de interes general și chiar național și cum justifică cheltuirea banilor publici din subvenția primită de PNL. Finanțarea cărții intră sub incidența infracțiunii de delapidare, iar persoane din alte partide au fost condamnate pentru fapte similare. Legea Finanțării Partidelor Politice nu permite cheltuirea banilor din subvenție pentru campanii de marketing ale unor produse comerciale realizate de membrii partidului. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va încheia acest episod din saga Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă & Co.”.

Mesaje și pentru Rareș Bogdan

Deputatul PSD Marian Mina a avut o reacție la adresa lui Rareș Bogdan, și a relatat de pe vremea când era Ludovic Orban premier și a fost făcută celebra poză cu miniștrii care fumau în biroul acestuia. ,,Rareș iar a schimbat rujul (sau pastilele) și îi provoacă reacții adverse. PNL-istul cu gura mare şi… atât – Rareş Bogdan – a încercat să facă şi el o aroganţă la adresa social-democraţilor, spunând că „pot să citească etichetele cutiilor de whisky din bibliotecă”. Evident că n-a reuşit decât să îşi pună în cap toţi românii care NU au uitat cine sunt, de fapt, “experţii în sticle”, puşi pe chefuială în instituţiile statului.”
Domnule Rareş Bogdan, chiar crezi că oamenii au uitat că, în timp ce i-aţi sechestrat în casă, în plină pandemie, voi, PNL-iştii, beaţi şi fumaţi prin birourile de la guvern? Cum îţi imaginezi că românii au uitat că, în timp ce guvernul devenise loc pentru chefuri cu whisky şi trabucuri, aţi închis spitale pe bandă rulantă, aţi ţinut bolnavii cronici pe la uşi şi aveţi pe tura voastră oameni care au murit arşi la ATI?! VOI beaţi şi fumaţi, în timp ce românii îşi îngropau morţii în saci de plastic! Câtă nesimţire şi câtă ipocrizie să vorbească despre „experţii în sticle” tocmai campionii, a mai scris Mina.
Președintele PSD Sector 1, Florin Manole, a punctat faptul că PNL care a fost la guvernare cu USR și care caută un nou parteneriat politic, uită faptul că ,,Procurorii o scot pe ușă, USR o îndeasă pe geam! Oana Sivache, luare de mită și control judiciar – numită la Compania de Parking dar și la Administrația Spitalelor din București. Pentru că e bună la toate sau ia de peste tot fără discriminare? Indiferent ce zic procurorii, asta nu împiedică USR să o numească din nou, acum câteva zile. Tupeu și dispreț de la partidul care nu a înțeles că electoratul i-a gonit tocmai de aceea din primăriile din București. Se înmulțesc penalii în USR București, dar tot Clotilde Armand prinde prima condamnare.”
CITEȘTE ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Doamna cu coasa” - porecla uneia dintre doctorițele arestate în dosarul de la Sf. Pantelimon
Vine prăpăd peste România! Avertisment ANM: grindina va fi cât oul de porumbel, furtuni periculoase...
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
VIDEO Bătaie la o sală de fitness din Timișoara din cauza unor glume pe TikTok....
Cea mai râvnită divă de pe ”Dorobanți” și-a găsit iubirea la Monaco! E un oligarh...
O tânără mămică a fost găsită fără viață, la câteva luni după ce a născut
Un avion cu 62 de oameni la bord s-a prăbușit în Brazilia, nimeni nu a...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Ei sunt pensionarii care vor beneficia de un bonus lunar în valoare de 15.000 de...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Care e limita de viteză pe poduri? Șoferii riscă amenzi usturătoare
Blocaj pe spatele bolnavilor la Spitalul „Pantelimon”: 8 medici au ameninţat că îşi dau demisia...
Un submarin a găsit ceva CIUDAT sub apă, apoi a DISPĂRUT de pe fața pământului
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
Dispare un îndrăgit post TV. Mulți copii se uitau la el
Alina Ceușan a născut! Prima imagine cu fetița ei. Ce a povestit influencerul despre naștere
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Carmen de la Sălciua vorbește despre divorțul părinților: „Mama ne-a luat și am plecat. Plecarea...
Caz aproape ireal în Iași! O femeie de 94 de ani „a înviat” în timpul...
BANCUL ZILEI. BECALI aude de un jucător super bun, undeva prin Afghanistan, și îl aduce...
Un renumit expert în crocodili a fost condamnat la închisoare pentru abuz sexual asupra câinilor