Federația Internațională de Gimnastică, ultimul hop pentru ca Ana Bărbosu să intre în posesia MEDALIEI de BRONZ. SUA, devastată de decizia TAS

Federația Internațională de Gimnastică, ultimul hop pentru ca Ana Bărbosu să intre în posesia MEDALIEI de BRONZ. SUA, devastată de decizia TAS
Publicat: 10/08/2024, 20:40
Actualizat: 10/08/2024, 20:47

Ana Maria Bărbosu poate obține medalia de bronz la Olimpiada de la Paris. TAS a acceptat contestația Federației Române de Gimnastică, doar în cazul ei, ceea ce permite, în urma deciziei ulterioare a FIG, ca sportiva din România să urce pe podium. Cazul Sabrina a fost respins, ea va rămâne clasată pe locul 4. TAS, însă, nu poate acorda medaliile. Federația Română de Gimnastică va trebui să înainteze o nouă cerere către Federația Internațională de Gimnastică. Doar acest for poate acorda un număr suplimentar de medalii.

Federația Internațională de Gimnastică va lua decizia finală pentru acordarea medaliilor de bronz.  SUA poate pierde bronzul, sau îl poate păstra alături de România. În cel mai fericit caz, ar fi putut fi acordate trei medalii pentru poziția a treia a podiumului. Decizia cea mai corectă, în opinia Nadiei. Din păcate, ceremonia de premiere nu va putea fi reeditată.

UPDATE: America este șocată de decizia Tribunalului Sportiv

Forul naţional de gimnastică din SUA, alături de Comitetul Olimpic şi Paralimpic SUA, au transmis, sâmbătă seară, o declaraţie, în urma deciziei TAS, care prevede că medalia de bronz la sol, la JO de la Paris, trebuie să revină Anei Maria Bărbosu, în locul sportivei americane Jordan Chiles.

Suntem devastaţi de hotărârea TAS, privind exerciţiul la sol. Contestaţia la scorul pentru dificultate (D) al exerciţiului lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credinţă şi, am crezut, că în conformitate cu regulile FIG, pentru a asigura punctaj precis.

USA Gymnastics mai arată că ”pe tot parcursul procesului de apel, Jordan (Chiles – n.r.) a fost supusă unor atacuri consistente, complet fără temei şi extrem de dureroase pe reţele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm atacurile şi pe cei care le angajează, le susţin sau le instigă”.

Posibilul drum al Anei Maria spre medalie, precedentul Fanny Smith

Există un caz similar cu cel al Anei Maria, cel al lui Fanny Smith, unde sportiva elvețiană a terminat cursa de schi cross pe locul al treilea la JO de iarnă de la Beijing 2022. Dar, după cursă, a fost trimisă în afara podiumului, după ce arbitrii au considerat că a încurcat-o, în timpul probei, pe Daniela Maier din Germania.

Fanny Smith a mers la TAS pentru a-și face dreptate. Cazul a fost soluționat prin înțelegerea amiabială a părților. Ulterior, Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS) a decis să refacă ierarhia și le-a oferit ambelor sportive medalia de bronz. Comitetul Olimpic Internațional a fost de acord cu hotărârea, așa că, după mai bine de un an, președintele Thomas Bach i-a înmânat medalia.

Decizia TAS

“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:
FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse
FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.
𝐂𝐚 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐢, 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐁𝐚̆𝐫𝐛𝐨𝐬𝐮 𝐨𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐛𝐫𝐨𝐧𝐳 𝐢̂𝐧 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐜𝐞 𝐒𝐚𝐛𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐧𝐞𝐜𝐚 𝐕𝐨𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐥 𝟒.

Federația Română de Gimnastică comunică pe Facebook

Citiți și: TAS a decis: ANA MARIA BĂRBOSU obține medalia de bronz. SABRINA MANECA VOINEA, locul 4. FRG: „Cu un ochi râdem, cu unul plângem”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul ciudat găsit de procurori acasă la una din doctorițele arestate la spitalul Pantelimon: „Curățare...
BREAKING | TAS, verdict final în cazul gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea +...
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a...
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă...
VIDEO Bătaie la o sală de fitness din Timișoara din cauza unor glume pe TikTok....
BREAKING | Româncă, accidentată GRAV la JO 2024 din Paris! A fost la un pas...
Apa preferată de profesorul Vlad Ciurea: „Nu toată lumea o suportă”
EXCLUSIV. Mărturii cutremurătoare ale aparţinătorilor pacienţilor de la "Pantelimon". "Mi s-a spus că era bine....
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam....
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Care e limita de viteză pe poduri? Șoferii riscă amenzi usturătoare
Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei...
OMUL care a cenzurat cel mai IMPORTANT roman al lui Jules Verne
Reguli ITP 2024. Mașinile care NU mai trec Inspecția. Obligatoriu în 30 de zile
Ce pregătește Netflix. Seria care va spulbera topurile
Alina Ceușan a născut! Prima imagine cu fetița ei. Ce a povestit influencerul despre naștere
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Cum a răsfățat-o Denisa Coțolan pe mama Geta? Iubita lui Iancu a adunat numeroase complimente...
Ies la iveală detalii tulburătoare despre motivul sinuciderii lui Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea: "Aceste...
BANCUL ZILEI. BECALI aude de un jucător super bun, undeva prin Afghanistan, și îl aduce...
Când are loc dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris la ABC News?