Valeriu Argăseală a fugit din sediul Poliției la ordinul lui Gigi BECALI. Președintele FCSB tocmai scria plângerea legată de transferul lui COMAN

Publicat: 13/08/2024, 07:00

Președintele FCSB, Valeriu Argăseală, a lăsat neterminată plângerea pe care venise s-o depună la Poliție după ce banii plătiți de clubul Al-Gharafa pentru transferul lui Florinel Coman au fost furați. Acesta a părăsit în mare grabă sediul Poliției după ce a primit un telefon de la Gigi Becali.

Georghe Becali a anunțat că banii pentru transferul lui Florinel Coman, vândut către Al-Gharafa, din Qatar, nu au mai ajuns în conturile FCSB. Acesta a declarat, pentru Digi Sport, că reprezentanții clubului din Orientul Mijlociu au spus că au trimis cei 5.000.000 de euro datorați către FCSB, însă ar fi fost înșelați de o grupare de hackeri, iar banii au ajuns într-un cont din Vietnam. Becali a menționat faptul că șeicii care patronează Al-Gharafa au anunțat autoritățile din Qatar, dar a explicat că FCSB nu are niciun motiv să anunțe Poliția din România, mai ales că, prin contract, fiecare zi de întârziere costă clubul qatarez câte un milion de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că vineri seară, înainte de meciul dintre FCSB și Farul, Valeriu Argăseală s-a prezentat la o unitate de poliție, unde ar fi afirmat că intenționează să denunțe o înșelăciune.

În calitate de președinte al FCSB, Valeriu Argăseală ar fi relatat în fața polițiștilor că, în aceeași zi, la club a ajuns un mail din care reieșea că ar fi trimis de reprezentanții Al-Gharafa. Clubul bucureștean era anunțat că Florinel Coman a primit viza medicală și era solicitată factura proformă pentru a putea fi achitată suma de transfer a fotbalistului.

Argăseală ar fi explicat judiciariștilor că oficialii FCSB au trimis factura, însă nu și-au dat seama că, de fapt, mailul respectiv fusese trimis de o grupare de escroci. După ce au primit factura respectivă, pirații cibernetici au direcționat-o către Al-Gharafa, însoțită de un număr de cont deschis la o bancă din Vietnam.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că Valeriu Argăseală a plecat imediat către sediul Poliției, pentru a depune reclamație. În timp ce scria plângerea, acesta ar fi fost sunat, de față cu polițiștii, de către Gigi Becali, care i-ar fi cerut să plece imediat. Argăseală ar fi lăsat reclamația neterminată și ar fi menționat că renunță, dar că își rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal.

Clubul Al-Gharafa, reclamat la FIFA

Conform anchetatorilor, Valeriu Argăseală ar fi fost pus să renunțe după ce avocații clubului ar fi spus că, în cazul unei plângeri la Poliție, s-ar putea interpreta că suma de transfer a fost virată, iar acum FCSB trebuie să-și recupereze singură banii, cu ajutorul Poliției Române, deși, legal vorbind, competența teritorială aparține exclusiv autorităților qatareze.

În schimb, FCSB i-a reclamat deja pe șeicii de la Al-Gharafa la FIFA, pentru neplata sumei de transfer, în condițiile în care în contract ar exista o clauză potrivit căreia fiecare zi de întârziere atrage după sine penalități în valoare de un milion de euro.


CITEȘTE ȘI:

Profesorul universitar Ciprian Ciceu l-a ATACAT cu briceagul, într-un club, pe fiul unui politician. A fost nevoie de intervenția bodyguarzilor

Sângerosul Fardin Amet va fi extrădat în SUA. Deși este deosebit de periculos, liderul interlop a fost eliberat din arest

Polițistul local care l-a încătușat pe fostul „cuscru” al lui Gigi Becali, cercetat de DNA pentru ȘPĂGI de 50 de lei. Bărbatul a demisionat

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO „Auzi, lasă-i pe militari să-ți spună ei cât e adâncimea și lărgimea”. Putin s-a...
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi...
Conflictul care va afecta omenirea mai mult decât războaiele din Ucraina și Israel. „Se întâmplă...
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Ce incident a întârziat difuzarea interviului lui Musk cu Trump. Ce au discutat cei doi
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
Pensie majorată cu 2000 de lei după marea recalculare pentru un bărbat din București
EXCLUSIV. Mărturia soţiei lui Marian, victima "doamnei cu coasa" de la Pantelimon. "Atât mi-a zis:...
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul...
Modelul de cerere pentru recalcularea pensiilor 2024: Ce acte trebuie să conțină dosarul de recalculare...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Cum îți dai seama că va ceda lanțul de transmisie? Când se schimbă distribuția pe...
Efectele ofensivei ucrainene. China cere detensionarea situaţiei din Rusia
Conspirația Lunii, rezolvată! Ce au găsit astronauții Apollo?
Toți proprietarii de case și apartamente vor plăti. Ordin la Guvern: Intensificăm efortul
Vestea momentului despre impozitul pe case și apartamente. Ce a anunțat Boloș
Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de...
Breaking news! Cine e, de fapt, bărbatul de 24 de ani care s-a împușcat în...
Ce spune Carmen de la Sălciua despre norocul ei în viață: “Nu consider că am...
Decizie TAS este definitivă: medalia de bronz rămâne la Ana Bărbosu! Americanii susțin că vor...
BANCUL ZILEI. Ion și Măria se decid să facă dragoste: - Vai, ce e asta?
Test de cultură generală. De ce astronauții dorm cu un ventilator lângă ei?